пълнени картофи

  • 4 548
  • 15
Правите ли пълнени картофи?  Каква плънка слагате и какъв сос приготвяте. Дайте ми идеи
Виж целия пост
# 1
1. кайма с издълбаната част (шунка, колбас)
2. издълбаната част със сирене/извара

сос - млечен с копър и чесън
Виж целия пост
# 2
Пълня ги със сирене
рендам отгоре кашкавал
запичам ги и след това ги заливам с чеснов сос.
сос:
чесън
кисело мляко
майонеза
копър
сол Wink
Виж целия пост
# 3
Предварително варите ли ги/Днес правих -опекох ги в МВ и ги напълних с шунка, картоф, топено сирене и масло - но станаха сухи/
Виж целия пост
# 4
и моите стават сухи. очаквам някой да даде точни инструкции как се правят
Виж целия пост
# 5
Варя на котлон във вода - на 2/3 височина от височината на картофите.
и в мв-то слагам вода, но там рядко правя . Не са сухи. Когато са издълбани и се пекат - в тавичката на дъното вода и малко олио, а самата тава захлупвам с  капак/фолио - каквото ми е под ръка
Виж целия пост
# 6
Записвам се за темичката за да видя идеи и за други плънчици....... Embarassed
Виж целия пост
# 7
Аз съм правила такива:

Пълнени картофи

Сваряваме картофите(цели и по-големи,за да могат да се пълнят)
Запържваме лук(може да добавим и праз)Прибавяме домати или дом.пюре.Подправяме със сол,черен пипер,червен пипер и чубрица.Трябва да ври докато се сгъсти(да не е воднисто)
Махаме от котлона за да изстине.Разбиваме 2 яйца и 2-3 лъж.кисело мляко и малко брашно.
Прибавяме към горната смес.
Издълбаваме картофите по дължина (да станат като лодки)Остатъка от картофите намачкваме,прибавяме малко прясно мляко  и слагаме на дъното на тавичката.Отгоре нареждаме вече напълнените картофи.Настъргваме кашкавал и запичаме.

Стават вкусни  PeaceАко остане от плънката я изсипвам и нея в тавичката.Няма да я хвърлям я  Blush Ами това е.Другата ми рецепта е за картофи пълнени с ориз,но не съм я правила  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 8
Eто и моите пълнени картофи:
Сваряваме картофите необелени в леко подсолена вода.Нарязваме кашкавала на плоски парчета.Магданоза нарязваме на ситно.Режем картофите на 2 по дължина.Издълбаваме с чаена лъжица,така че да получим лодки.Размачкваме издълбаната част със синьото сирене,поръсваме с чер пипер и магданоз.На дъното на всяка лодка слагаме парче кашкавал,а в/у него от сместа.
Виж целия пост
# 9
Пробвайте като в издълбаната част сипете една супена лъжица олио, чукнете сурово яйце и запечете отгоре с настърган кашкавале тавата , която се запичат да има мъничко водичка/.Предварително са сварени картофите и се издълбават.По оригинална рецепта не се обелват само се прави дупка , но  не е много приятно да белиш докато ядеш.Тази рецепта я имам от готварска книга-Кулинарен спектър.
Виж целия пост
# 10
Аз ги правя така:
Сурови ги обелвам и издълбавам,после ги изпържвам и ги пълня със смес от кайма,кисели краставички,чушки,кашкавал и шунка.Запичам докато сместа е готова.не слагам вода в тавата.
Виж целия пост
# 11
Аз ги издълбавам сурови. Първо слагам малко масло,след това някакъв колбас, кис.краставички, сирене и отгоре кашкавал. Леко намазвам тавичката с олио. Обаче се печат доста време-поне час и половина- два. Следващият път съм решила да пробвам-първо да ги изпеча, после да ги издълбая и напълня и само за кратко да запеча.
Виж целия пост
# 12
А аз в момента импровизирам. От всички казани до сега рецепти разбрах, че не трябва да стават сухи, затова ги метнах във фурната сурови и издълбани с малко вода и олио под капак. Междувременно задуших праз, изрезките от картофите, морков, колбас, домати и малко целина /всичко през блендера/ и смятам да сложа  малко сирене и пр. мляко. Като поомекнат картофите ще ги напълня и ще запека, но за отгоре няма да имам достатъчно кашкавал. Ако ви инересува резултата ще ви кажа, но незнам дали ще успея тази вечер, защото приберат ли се децата аз отпадам. Hug
Виж целия пост
# 13
Картофките станаха превъзходни. Имах  изненадващи гости които бяха очаровани. Искам да кажа, че мнението не е само на домашните.
Виж целия пост
# 14
Аз ще предложа една рецепта,която е много вкусна,но е подходяща по-скоро като гарнитура към месо.Сваряваме картофите без да ги белим.Като са готови,тогава ги обелваме.Разрязваме наполовина и леко издълбаваме.Правим смес от една квасена сметана,сол,черен пипер и ситно нарязан зелен чесън.С тази смес пълним картофите и поднасяме.Много просто звучи,но е страшно вкусно.Жалко,че сега няма пресен чесън,доядоха ми се.Ще хвана да импровизирам с някой друг зеленчук.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия