Как се запазват корени от целина?

  • 7 793
  • 12
Здравейте,
Наканила съм се да си запазя за зимата корени от целина за супа, но не знам как. Преди години си купих замразени, свършиха ми страхотна работа. Не знам обаче трябва ли да се бланшират преди замразяване? А дали ще станат по-добре, ако ги изсуша? Предпочитам обаче замразяването, защото в шкафовете ми се опитват да се въдят разни буболеци, та всички сухи подправки така или иначе държа в хладилника.
Виж целия пост
# 1
Преди време бях гледала Звездев, който даде страхотен съвет за запазване на наситнена /настъргана/ целина, хрян и ей такива корени. Нарязваш си ги както искаш да са ти и се заливат със зехтин. Съхраняват се в хладилник в затворен буркан, и при нужда си взимаш.
Съвсем бях забравила за този съвет, а толкова ми се понрави когато го чух.
Мисля да си го приготвя, благодаря, че ме подсети Hug
Виж целия пост
# 2
нарязала съм ги на много дребни кубчета (както ги ползвам за супи и манджички) и във фризера (не им трябва бланширане).
Отделно са листата целина-пак във фризера
Виж целия пост
# 3
Много благодаря, може да опитам да сложа малко в зехтин, останалите обаче ще мушна във фризера.
Приятна вечер!
Виж целия пост
# 4
Много благодаря, може да опитам да сложа малко в зехтин, останалите обаче ще мушна във фризера.
Приятна вечер!
как в зехтин, в смисъл Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
Редовно си слагам корени за супа - направо смесвам настъргани на средно моркови, целина и магданоз(корени) в съотношение 2:1:1. Сурови ги слагам в найлонови торбички, като притискам малко от едната страна на плика, да се слегнат - така излиза въздуха, а и после леко си отчупвам колкото ми трябва. Използвам за супи, сосове, рагу, яхнии - за почти всичко.

Така че, моя съвет е - настържи я, сложи в пликове и в замразителя! Peace
Виж целия пост
# 6
Аз беля целината, мия я, режа я на кубчета и заедно с моркови и кервиз (листата на целината) слагам пакетчета във фризера за телешко варено.
Виж целия пост
# 7
как в зехтин, в смисъл Rolling Eyes
Ами както посъветва Вивиан малко по-горе Simple Smile

Благодаря ви! Хареса ми и идеята за замразяване на пълен комплект за супа, ще опитам и така .
Виж целия пост
# 8
Полезна информация !И аз се чудех как да съхраня целината-благодаря!
Виж целия пост
# 9
нарязала съм ги на много дребни кубчета (както ги ползвам за супи и манджички) и във фризера (не им трябва бланширане).
Отделно са листата целина-пак във фризера

И аз така, всичко замразявам във фризера.
Виж целия пост
# 10
Във фризера, нарязана на рендето/Бьорнер - на ситни жулиени/
Съхранявам в кутийки от сладолед - по ми е удобно- просто с вилицата разрявам и парчетата се отлепват. Когато е в торбичка ми е по-трудно да си вадя./удрям торбичката в плота 1-2 пъти  Wink/
Виж целия пост
# 11
И аз съм за фризера, но за целината и за корените от магданоз.Сушила съм и стигнах до извода, че замразени са по-ароматни. А моркови има пресни цяла зима,все пак е по-здравословно.
Виж целия пост
# 12
Нарязвам целина - и корена, и листата -  на дребно, и я замразявам в пластмасова кутия. Не я бланширам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия