Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

лесен, вкусен и постен ябълков сладкиш

  • 11 443
  • 19
здравейте,
аз започнах пак да спазвам пости, но понеже много, много обичам сладки неща, а тортичките са пълни с непостни неща, предлагм ви моят сладкиш - спасение.
1кг. настъргани ябълки
1 чаша счукани орех /оригинала е с 1/2 чаша/
1/2 пакетче канела
1/2 чаша захар  

1 чаша брашно
1 чаша грис
1 чаша захар
1 пак. бакпулвер

Двете смеси се смесват /какъв гениален филосовски израз Bulb /.
В намазана с олио тавичка се изсипва 1/3 от сухата смес
Отгоре 1/2 - от ябълковата, после суха смес, ябълкова и накрая последната суха смес. Нарязва се на парченца /ромбчета/ и се залива с около 2/3 чаша олио. Ако не постите може да намалите олиото и да разхвърляте парченца масло.
Пече се на ок. 180 градуса около 50 мин да се изчерви. Embarassed  Embarassed  Embarassed
Добър апетит!
Виж целия пост
# 1
Здравей Цвети!!
Днес се отдавах на готварски дейности и една от тях беше твоят сладкиш. Много е лесен за приготвяне , само не знам дали съм се справила добре- малко ми хрупкаше коричката Rolling Eyes - май от гриса- така ли трябва да е? Е сега ще си го хапваме вкусно-вкусно, благодаря за рецептата!!
Виж целия пост
# 2
Здравей Павлина,
хрупкането е чара на сладкишчето. Иначе ще е малко недопечен и разпадащ се. Дано да ви харесва. Аз го правя много често. Същия може да се направи и с тиква като са нужни 4 чаши настъргана тиква, която предварително се задушава с малко олио и се смесва с 2 ч.ч захар, а може и повече.
Виж целия пост
# 3
здравей пак!!!
благодаря ти за бързия отговор. Знаех си аз ,че не съм толкова лоша готвачка Wink   chef хехе,най ми харесва ябълковата плънка- много обичам ябълки Stuck Out Tongue Хайде сега чао и все такива вкусотийки да предлагаш!! Sign Exclamation
Виж целия пост
# 4
днес го направих, чудесен стана Grinning
Виж целия пост
# 5
А може ли този сладкиш да бъде направен без грис?
Виж целия пост
# 6
Цитат на: Туфи
А може ли този сладкиш да бъде направен без грис?

Не съм опитвала, но се съмнявам да стане нещо. Гриста държи сместа, защото е по-едра от брашното и все пак дава вкус. Ако ти се занимава - пробвай и кажи резултата Rolling Eyes
Виж целия пост
# 7
Zveti,
благодаря ти за хубавата рецепта.
Днес правим 2г и 1/2 семеен живот с моя мъж и аз направих твоя сладкиш. Много го харесахме и ще го правя и друг път.
Виж целия пост
# 8
Вчера направих този сладкиш и стана много сполучлив  Grinning .
Олиото го сложих в ябълките, а отгоре наредих парченца масло. Че и красив стана Grinning
Виж целия пост
# 9
Малко тъп въпрос, ама тази смес за колко голяма тавичка е? Дали няма да е малко за такава, която върви в комплект с фурната? /как я обясних само/ Embarassed  Embarassed  Embarassed
Виж целия пост
# 10
Моята тава е кръгла (28 см в диаметър) и определено е по-малка от тези, с които върви фурната.
Виж целия пост
# 11
A nali dvete smesi se smesvat   Grinning , koq e mokrata i koq e drugata? Sorry za vyprosa, maj samo az ne sym razbrala, no... Embarassed  Embarassed  Embarassed
Виж целия пост
# 12
Moje bi stava vypros za tova, 4e systavkite na vsqka ot smesite se obyrkvat?
Виж целия пост
# 13
Едната смес е брашно+грис+захар+бакпулвер (това е сухата смес).
Втората смес е ябълки+орехи+захар+канела.
Аз сложих 1/2 чч олио във втората смес, а отгоре наредих тънки резенчета масло.

Ние вчера изядохме повечето сладкиш, а днес е много по-хубав - напоил се е от ябълките (вчера беше малко сух). Ето снимки на едно парченце:



Благодарности за рецептата!  Grinning
Виж целия пост
# 14
О-о--ох Теди как си ги изтипосала потекоха ми лигите.
Ще го направя този сладкиш непременно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия