Пилешки пържоли

  • 1 873
  • 7
Тази рецепта имаше някакво специално име ама го забравих Embarassed Един познат работеше в италиански ресторант и от там "откраднал" рецептата, та може да си е италианско изобретение.

Пилешки гърдички - толкова бройки, за колкото хора ще се сервира
сол
черен пипер
яйце - разбито
шарена сол (моя прибавка)
галета
брашно
кр.масло
прясно мляко
кашкавал - настърган

Пилешките гърдички се начукват на тънък слой (около 2-3мм), посоляват се със сол и черен пипер. Потапят се в брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.
Изпържват се.
Предварително си направяте сос бешамел като гледате да остане малко по-гъстичък. Аз го правя като разтопя малко масло, запържа 1с.л брашно и полека прибавям топло пр.мляко. Подправям със сол.
Върху вече изпържените пилешки пържолки слагате един пласт горе долу долкова дебел колкото пържолката от сос Бешамела, поръсвате с настърганият кашкавал, и отгоре малко шарена сол. Пекат се под грила.
Стават разкошни
Сервират се с парче лимон и стрък магданоз отгоре, а за гарнитура пържени картофи и салата или картофено пюре.

ПП: Забравих да кажа, че може предварително да си ги подготвите и да ги бутнете във фризера за "изненадващи" гости, но тогава пилешките пържолки не се посоляват предварително. Като се извадят от фризера не се чакат да се размразяват, а направо се посоляват и в тигана Wink
Виж целия пост
# 1
Това ми звучи много апетитно и мисля още утре да го направя Wink
Виж целия пост
# 2
Чудесно звучи- копвам си рецептата!  Grinning
Виж целия пост
# 3
Снощи сделах пържолките и станаха фантастични.
И понеже панирах пържоли за цял един взвод довечера пак ще ги правя, но този път соса Бешамел ще го заменя със сметана и отгоре пак кашкавал.
Трябва да ви кажа, че много бързо и лесно стават и ще си оближите пръстите Wink
Мерси Хонда за рецептата Wink
Виж целия пост
# 4
Цитат на: Valeria
..Мерси Хонда за рецептата Wink
Grinning Радвам се, че са ти харесали. Хайде пробвай със сметана, че да кажеш как е - тогава и аз ще пробвам Wink
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Honda
Grinning Радвам се, че са ти харесали. Хайде пробвай със сметана, че да кажеш как е - тогава и аз ще пробвам Wink

Пробвах, пробвах Wink
Станаха малко странни на вкус, в смисъл самата панировка явно си предразполага да са намазани със сос Бешамел.
Със сметаната са някак по-леки, но с Бешамела си е по-добро попадение. Ако смяташ да пробваш и ти те съветвам преди това да не ги панираш, а само да ги запечеш Wink
Виж целия пост
# 6
А сметаната не се ли разтича?! Бешамела все пак е гъст, когато се слага и си стои на мястото. Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Цитат на: Honda
А сметаната не се разтича?! Бешамела все пак е гъст, когато се слага и си стои на мястото. Simple Smile

Ми тя и сметаната си стои, аз слагам заквасена на Данон направо от кофичката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия