Карамелизирани пуканки-как?!?

  • 15 849
  • 12
Имам машина за пуканки и царевица и знам че се слага масло и естествено със захар се карамелизират Mr. Greenно за точни мерки ThinkingАко някой е правил нека сподели Praynigще съм много Благодарна  bouquet
Виж целия пост
# 1
Не съм карамелизирала пуканки,но съм правила такива царевични пръчки-стават много хубави.Можеш да опиташ по същия начин-карамелизирам захарта и слагам 1/2 пакетче масло да се разтопи(при захарта),след това сипвам пакетче пръчки и бъркам всички да поемат от карамела,сипвам в тава и продължавам да бъркам докато изстинат(да не залепнат).Добре е да карамелизираш захарта в тенджера с по-широко дъно,за да стане по-бързо.
Виж целия пост
# 2
Не съм карамелизирала пуканки,но съм правила такива царевични пръчки-стават много хубави.Можеш да опиташ по същия начин-карамелизирам захарта и слагам 1/2 пакетче масло да се разтопи(при захарта),след това сипвам пакетче пръчки и бъркам всички да поемат от карамела,сипвам в тава и продължавам да бъркам докато изстинат(да не залепнат).Добре е да карамелизираш захарта в тенджера с по-широко дъно,за да стане по-бързо.
царевични пръчки имаш предвид"Зрънчо"или?!?
А колко захар-на око ли???
А в тефлонов тиган ще стане ли?!?

Никой ли не е правил такива пукани?!?
Виж целия пост
# 3
С машина за пуканки не мога да помогна. Но аз ги правя така. Пуканките - в микровълновата. През това време слагам зехтин (с това готвя) и захар на котлона. Заливам пуканките с карамелизираната захар - разбърквам. Съдът - тенджера.
Дано съм ти била полезна.
Виж целия пост
# 4
Голяма вкусотийка са карамелизираните пуканки. Майка ги прави страхотни, ама сега е късничко да й звъня за да я питам. Утре ще я накарам да ми обясни поодробно и ще пиша.
Виж целия пост
# 5
Аз ги правя така:
В тиган слагам захар - да се карамелизира+ масло , когато стане еднородна маса, слагам пуканките /зрънчо , бадеми и т.н.../
Бъркам, като сместа нетрябва да е много, по-добре малко да не стигне, отколкото да е в повече.
Когато се 'обере' цялата смес ги вадя върху алум.фолио./по-лесно се отлепят/
Трябва да се внимава да не се слепят, затова докато са още топли се разделят.
Количествата захар и масло са на око /поне аз така правя/ Но съотнощението захар:масло да е напр. 1/2 ч.ч захар:20- 30 гр.масло
Не е вкусно, ако маслото е много.
Виж целия пост
# 6
Моята мама само карамелизира захарта и после в купата, където са пуканките изсипва карамела, обърква набързо и ги оставя.
Защо се слага мазнина?
Виж целия пост
# 7
Не съм карамелизирала пуканки,но съм правила такива царевични пръчки-стават много хубави.Можеш да опиташ по същия начин-карамелизирам захарта и слагам 1/2 пакетче масло да се разтопи(при захарта),след това сипвам пакетче пръчки и бъркам всички да поемат от карамела,сипвам в тава и продължавам да бъркам докато изстинат(да не залепнат).Добре е да карамелизираш захарта в тенджера с по-широко дъно,за да стане по-бързо.
царевични пръчки имаш предвид"Зрънчо"или?!?
А колко захар-на око ли???
А в тефлонов тиган ще стане ли?!?

Никой ли не е правил такива пукани?!?
Те по-скоро са пшенични пръчки.Опитвала съм със "Слънчо"-тези,които ги има най-отдавна.Захарта е на око.Сигурно ще станат и в тефлонов съд,на ако ги правиш в тиган може да се разсипят.Аз ползвам тенджера,за да могат хубаво да се разбъркат.
Виж целия пост
# 8
Винаги съм се чудела и аз как се правят в домашни условия Thinking
Ще следя темата Peace
Виж целия пост
# 9
ами  пшеничните и царевичните пръчици нали са солени - като се сложи карамел как е ? първо питам за вкуса а после ще правя
Виж целия пост
# 10
Момичета  bouquet  bouquet  bouquetна всички за отговорите Heart Eyes
С машината за пуканки стават бързо и лесно-тя е на ток и се пукат без мазнина Peace
 В тефлоновият съд(дълбок тиган,тенджера) мисля че ще е по-подходящо от обикновен за да не залепне карамела за дъното Peace

Мисля да ги направя за Коледа(но тези дни ще направя пробно,за да видя как ще станат)
Виж целия пост
# 11
Ами тези,за които пиша не са толкова солени и това не пречи на вкуса.Сладкия вкус е доста по-силен.Не ги приготвяйте много преди да се консумират,защото може да овлажнеят.
Виж целия пост
# 12
Аз ги правя така: В тенджера с капак слагам олио/колкото се слага за приготвеното кол. пуканки/, пуканките и 2-3 с.л. захар. Затварям капака и разклащам докато спрат да пукат. Така стават много хубави. По тях полепва толкова колкото трябва и не стават зъботрошачки. Пробвала съм и първо да карамелизирам захарта, но после докато станат готови пуканките вече се вгорчава, а ако ги залееш с готов карамел не се разпределя равномерно и стават корави. За количествата правя на око. Пробвай 1-2 пъти и ще си прецениш сама.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия