А сирене с мед и орехи?

  • 6 644
  • 8
Темата за сиренето ме подсети за нещо което съм яла в заведение - пържено сирене, полято с мед и смлени орехи. И сега ми текат лигите като си мисля за него, много е вкусно! Хем аз по принцип не съм фенка на солено-сладки комбинации. Та някой може ли да ми даде съвет как да изпържа сиренето така, че да остане цяла плочката? Аз не съм и опитвала да го правя де, може и да се окаже много просто, знам ли  Thinking
Това което аз съм яла е много леко запържено, колкото да позлатее тук там сиренето.
Някой приготвял ли го е?
Виж целия пост
# 1
Ми аз си панирам сиренето, но не знам за този случай дали ще е добре така.
По принцип го потапям първо в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета. Остава си цяло. Даже и с кашкавал правя така, но него първо го потапям във вода преди брашното  33uu
Виж целия пост
# 2
Благодаря Хонда, но това за което говоря не е панирано  Neutral Face  
Яла съм го в Хепи и в Петте кьошета ... това във Варна  Grinning
Виж целия пост
# 3
ох, не знам сиренето, но на Предела преди годиииини и на Боровец преди по-малко години  Wink  съм яла овче кисело мляко - истинско!!!! - гарнирано с мед и орехи.....смъртоносно вкусно е....
а във Велинград съм чувала, че предлагат панирано овче кис.мляко пак с такава гарнитура!

Иначе по темата: не съм го правила, но си мисля, че по-твърдо сирене  (и изцедено от саламурата), ако се метне в горещ тиган, би трябвало да се получи?!
Виж целия пост
# 4
Ако е по-сухо сиренето и се пържи на тефлонов тиган, не би трябвало да има проблеми - поне при мен няма.
Виж целия пост
# 5
Предполагам, че го пържат във фритюрник с много горещо олио и то за секунди, преди да се разпадне. Освен това има едно сирене, което е доста твърдо и някак сухо, като се изпържи (аз го панирам де), става много приятно и меко.
Виж целия пост
# 6
Яла съм подобно сирене, но печено във фолио... аз не съм го правила но не изглеждаше сложно. Слагаш сирене поливаш с мед загъваш хубавичко фолиото и печеш. Не помня обаче орехите дали не бяха поръсени след отварянето на фолиото  Thinking
Виж целия пост
# 7
Успешното паниране май зависи от сиренето. Сирене не съм панирала, но съм слагала в гювече - някой път намирам бучката цяла, а друг път сиренето се е разляло.
Пробвай с по-сухо сирене и накаква панировка.

С мед и орехи съм яла пилешко, но не помня как се казваше ресторанта (в София е).
Виж целия пост
# 8
Цитат на: nad_tab
Слагаш сирене поливаш с мед загъваш хубавичко фолиото и печеш
Може да опиташ с фолиото да го опечеш на скарата и след това да залееш с мед и орехи.  Наши приятели правят така риба във фолио на скара (без мед, разбира се).
А пък преди време в "Маврово" (то вече не съществува този ресторант) предлагаха сиренето с мед и орехи нарязано на малки парчета. Така че може и така да пробваш да запечеш в тефлонов тиган или да запържеш. Ама аз не мога да си обясня как се пържи - то не поема ли само мазнината Thinking

Цитат на: tedi_b
С мед и орехи съм яла пилешко, но не помня как се казваше ресторанта (в София е)
Във Варна го предлагат в "Къщата със слънцето".
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия