Въпросче за домашната оризова каша

  • 1 362
  • 15
От този месец в менюто на Ива ще включа и кашички. Прочетох в закованата тема как се приготвят, но не разбрах дали да измия ориза преди да го пека при 80 градуса Embarassed .
Мили мами, вие как правите?
Моля ви да споделите и някои други тънкости / ако знаете такива / при варенето на домашни каши за бебчовците!
Виж целия пост
# 1
Да, мие се ориза. За други тънкости не се сещам Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Не ми е ясно защо трябва да се пече на 80градуса преди да се направи. Нали после се вари?
 Да не би бебешкият ориз да се продава суров? Embarassed
И откъде се купува?
Трябва ли непременно бебешки или може обикновен?
Виж целия пост
# 3
На 80 градуса не се пече, а се суши, защото нали после се мели на брашно, а влажното брашно Sick  Sick гранясва.Аз лично изобщо не можах да го изсуша за 1 час на 80.Отне ми поне 2.5 часа.И после брашното пак го досушавах.Ама пък стана брашно-убиец.Хлапето ги мели кашичките като стой та гледай Stuck Out Tongue Що се отнася до ориза - ми той всъщност не е бебешки, най-обикновен кафяв ориз.
Виж целия пост
# 4
Като стана дума за ориз, да питам и аз. Какво му е на белия ориз и защо предпочитате кафяв? Питам, защото в диетичните магазини продават оризово брашно, но е от бял ориз.
Виж целия пост
# 5
Загубеният гост по-горе бях аз, но явно снощи бая ми се е спяло Embarassed
Разликата между кафяв ориз и бял е като между пълнозърнестия  и белия хляб - повече витамини, повече баластни вещества, следователно по-полезен Stuck Out Tongue Всъщност бял ориз се прави като кафявия се излющи от обвивката си, където са повечето витамини, и после се полира по някаква си технология.Можеш и за себе си да готвиш с кафяв ориз, но се кисне от предната вечер, защото иначе ще го готвиш към три часа Shocked
Виж целия пост
# 6
Цитат на: Anonymous
Аз лично изобщо не можах да го изсуша за 1 час на 80.Отне ми поне 2.5 часа.И после брашното пак го досушавах.

Белинда, как разбираш че не се е изсушило добре Embarassed ?
Виж целия пост
# 7
Ми де да знам Embarassed Пипнах го с ръка, видя ми се абсолютно сух, но се оказа, после като го смелих, че се нуждае от доизсушаване.Пъхнах го за още към половин час на 50 и го оставих цяла нощ така в тавата без да го похлупвам.На другия ден го прибрах в кутия за брашно.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: belinda
Ми де да знам Embarassed Пипнах го с ръка, видя ми се абсолютно сух, но се оказа, после като го смелих, че се нуждае от доизсушаване.Пъхнах го за още към половин час на 50 и го оставих цяла нощ така в тавата без да го похлупвам.На другия ден го прибрах в кутия за брашно.

Благодаря за светкавичния отговор!
Аз преди малко смлях малко ориз да се пробвам и сега го кисна, та да направим сефтето след обед Grinning ! Не ми се вижда да е влажно - аз го суших на  вентилатор и може би това има значение.
Виж целия пост
# 9
Аз пък (не ме замеряйте  boo май единия път не го бях измила, защото се отмива нишестето и прочие... ама пак си стана брашното де Wink
Виж целия пост
# 10
А пък моята печка не е с градуси, ами със степени, от старите Embarassed  - на коя степен е 80 градуса? Embarassed
Виж целия пост
# 11
Амииии...80 градуса е слаба фурна, така че - може би 1?
Виж целия пост
# 12
belinda, благодаря за разяснението!
Питах, защото няма с какво да смеля брашното и....не мога ли да ползвам това готовото? И като съм започнала с тъпите въпроси: не може ли ориза (ако взема кафяв) просто да се свари и да се пасира? Ъ? Confused
Виж целия пост
# 13
В някои магазини (казват) има и от кафяв ориз брашно, но не съм видяла лично.
Аз мелих с кафемелачка, защото нямах друг уред. По-времеемко е, ама става.
Може и да го вариш и пасираш, защо да не. Да знаеш, че варенето на кафяв ориз отнема доста повече време от белия.
Виж целия пост
# 14
Цитат на: eri
....не мога ли да ползвам това готовото? И като съм започнала с тъпите въпроси: не може ли ориза (ако взема кафяв) просто да се свари и да се пасира? Ъ? Confused


Ери, това с кафевия ориз и смилането предварително са само начини за вкарване на по-пълноценна храна и за пестене на време. Направи го така, както на теб ти е най-удобно. Понякога е достатъчно да пуснеш десетина зърна ориз във врящите зеленчуци и да ги пасираш заедно... Няма някакви задължителни правила. Целия смисъл на занятието е да се ограничи даването на готови инстантни каши, защото са много подсладени.
Виж целия пост
# 15
Цитат на: boo
май единия път не го бях измила, защото се отмива нишестето и прочие...

За това именно и питах - вече го бях измила, щото като готвим за нас нали си го мием, но после се замислих дали не греша Rolling Eyes ...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия