Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Къде се изхвърлят строителни отпадъци от ремонт?

  • 12 901
  • 12
Казаха ми, че ако изхвърляме старите изкъртени плочки и разни такива отпадъци от ремонта в кофите са боклук подлежим на глоба от общината. Знаете ли нещо по въпроса? И ако е така то тогава къде да изхвърляме тези отпадъци? Извозват ли се някъде що ли? Помагайте, че нямам идея как се процедира.
Виж целия пост
# 1
Ако не искате да се главоблъскате си викате общинската фирма по чистота в квартала, в който живеете и те ще дойдат с контейнер и само си плащате. Другият вариант е сами да си го хвърляте на части... Wink
Виж целия пост
# 2
Има складове за строителни материали,които срещу заплащане извозват боклуците.Техните услуги са значително по евтини ,от тези на общинските фирми.
Виж целия пост
# 3
Когато ние правихме ремонт си наехме контейнер за отпадъци.Когато си готов,камиона идва и го взима и го изхвърля на определените за това места.Плаща се за брой дни или часове.Ако си изхвърлите строителните отпадъци в обикновенните контейнери,няма да ги  извозят и ще стане поредната мръсна и затрупана от боклуци площ.
Виж целия пост
# 4
Има складове за строителни материали,които срещу заплащане извозват боклуците.Техните услуги са значително по евтини ,от тези на общинските фирми.

Или някоя строителна фирма.  Peace
Ние така направихме. Иначе опитах чрез общинска фирма, но там бюрокрацията е безумна. Поискаха ми строително разрешение за ремонта на собствената ми баня.  #Crazy
А беше и много скъпо. Освен това трябваше сами да си натоварим чувалите, а те само да дойдат и да вземат контейнера.  Twisted Evil
А от фирмата дойдоха и за 20 мин. натовариха поне 3 тона отпадъци, без да се главоболим изобщо. На нас ни струваше 70 лв., но предполагам, че в различните градове е различно.
Виж целия пост
# 5
Когато ние правихме ремонт си наехме контейнер за отпадъци.Когато си готов,камиона идва и го взима и го изхвърля на определените за това места.Плаща се за брой дни или часове.....

и ние така!!!
Виж целия пост
# 6
Ние пък питахме един "чичко ром", дето през ден минаваше по нашата улица с каручка за колко ще ни изнесе нашите отпадъци (те бяха две негови каручки).

Той каза - "Ние сме двама - по двайсет лева... ". Разбрахме се за 30. Аз го склоних да ми подпише "протокол", какво извозва и че ще го занесе "на определените за това места за строителни отпадъци".

Каза, че, ако го пусна да ми изчисти мазето, ще ми ги извози нещата безплатно. Ама тука не се разбрахме. Много от тях обаче нямат "задни мисли" за по-сетнешни "визити" като искат това. Просто се надяват, че в мазето ти ще попаднат на скрап, читава дървения и пр., която не ти трябва, а те ще си сортират и предадат...
Но като знам какво направиха, като ги пуснах на тавана да шетат, не ги пуснах в мазето...
Ако вашият "чичко ром" си го знаете, все ще може да ви изнесе отпадъците от улицата. Особено, ако не са толкова много. (иначе знам, че на регламентираните сметища има едни кантари за камионите и според това, колко изхвърляш, ти определят и таксата).
Виж целия пост
# 7
ние ги оставяхме ДО казана. минават мисля веднъж седмично да ги прибират с една по-разлечна машина, не като тези, в които изпразват кофите.
Виж целия пост
# 8
Обадихме се на транспортна фирма, по обява във вестника "Изхвърлям строителни отпадъци" и за 30 лева ги отнесоха.
Ваната (огромна, стара, чугунена) не влизаше в асансьора - срещу 20 лева две момчета студентчета, от същия вестник ги намерихме, я свалиха по стълбите от 7-ия етаж и бяха изключително щастливи, че им разрешихме да си я отнесат. 
Виж целия пост
# 9
За Пловдив, можете да си поръчате контейнер от фирма "Комунал" (намират се на Пазарджишко шосе, от страната на ПУ, след автосалоните, в една отбивка вдясно, но има табела на шосето), струва ок.65 лв. с ДДС. Като си свършите работата или напълните контейнера, обаждате се да го изнесат.
Виж целия пост
# 10
Ние пък питахме един "чичко ром", дето през ден минаваше по нашата улица с каручка за колко ще ни изнесе нашите отпадъци (те бяха две негови каручки).
Каза, че, ако го пусна да ми изчисти мазето, ще ми ги извози нещата безплатно. Ама тука не се разбрахме.
На нас ни излезе горе доло същото, с тази разлика, че имахме и желязо и им дадохме голяма част от него. А останалата част дойдоха и си я взеха през ноща Rolling Eyes. През цялото време оглеждаха двора и се пазареха. Сега, когато ми се наложи изобщо няма да ги викам. ooooh!
Виж целия пост
# 11
... Поискаха ми строително разрешение за ремонта на собствената ми баня.  #Crazy
...

 Joy Joy
Виж целия пост
# 12
Смей се ти, аз се втрещих направо.  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия