Ориз "Unkle Bens" ?

  • 1 789
  • 5
У дома много рядко готвим ориз,а е полезно отвреме навреме да се включва в менюто доколкото знам. Не умея да го приготвям затова се чудя дали този на Ънкъл бенс е хубав -дайте мнения моля! Майка ми прави бял ориз с месо на фурна и децата си облизват пръстите,но аз не го умея,та затова съм се амбицирала така...
Виж целия пост
# 1
Az само с Ънкъл Бенс готвя,
по-едър е и е бланширан и става по-вкусно с него.Не се слепва,когато се готви,"Чете се",както казва майка ми Grinning
Виж целия пост
# 2
А каква опаковка купуваш и как го приготвяш? Благодаря предварително за инфото!
Виж целия пост
# 3
От както имам микровълнова оризът ми става страхотен. Купувам български оризон (1во качество). Измивам 1 ч.ч. добре докато стане прозрачен. Изсипвам в йенагласа, разбърквам с 3 лъжици олио (може и повече  Embarassed ) и поливам с 3 ч.ч. вода. Разбърквам добре и пъхам на най-голямата мощ в микровълновата за 10 мин. Разбърквам добре и пускам за още 10 - 15. Така го приготвям за грнитури. Иначе му слагам и зеленчуци с лук, а може и леко запържени хапки месо.
Виж целия пост
# 4
Цитат на: logo5ka
От както имам микровълнова оризът ми става страхотен. Купувам български оризон (1во качество). Измивам 1 ч.ч. добре докато стане прозрачен. Изсипвам в йенагласа, разбърквам с 3 лъжици олио (може и повече  Embarassed ) и поливам с 3 ч.ч. вода. Разбърквам добре и пъхам на най-голямата мощ в микровълновата за 10 мин. Разбърквам добре и пускам за още 10 - 15. Така го приготвям за грнитури. Иначе му слагам и зеленчуци с лук, а може и леко запържени хапки месо.

Е това се казва лесна рецепта... още утре ще го пробвам.
А кога слагаш зеленчуците и месото  Thinking
Виж целия пост
# 5
logo5ka, а захлупваш ли йената или вариш без капак?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия