Замразени чушки

  • 1 716
  • 25
Момичета, имам чушки за пълнене от замразените.
Винаги обаче, когато съм правила до сега, ги попарвам с топла вода преди пълненето и те стават едни кашави и трудно ги пълня. Имате ли по-добра технология , за да оменат и да ги напълня лесно?
Виж целия пост
# 1
Изобщо не ги попарвам - изваждам ги и след около час ги пълня - те са се отпуснали вече...
Виж целия пост
# 2
Не ги попарвам. Peace
Направо ги пълня така както са замръзнали..така ми е по лесно  Mr. Green
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви !  Grinning
Виж целия пост
# 4
Аз ги поставям под топла течаща вода и ги пълня веднага след това. Ама една по една - първо поставям под топла вода една чушка, пълня я, и после така и със следващата.
Или пък изобщо не ги размръзвам
Виж целия пост
# 5
вадя ги от фризера и направо ги пълня. малко е студеничко на ръцете, но пък се пълнят лесно  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Само ги пълня с водичка и я изсипвам веднага нещо като плакнене им правя и както са си замръзналиси ги пълня.
Виж целия пост
# 7
Само ги пълня с водичка и я изсипвам веднага нещо като плакнене им правя и както са си замръзналиси ги пълня.
И аз така!
Виж целия пост
# 8
Не ги размразявам,само ги оставям леко да се поотпуснат и пълня.
Виж целия пост
# 9
Благодаря много!
Оставих ги да се отпуснат и ги напълних.По-лесно е определено !  Grinning
Виж целия пост
# 10
Остави ги да се размразят сами.
Виж целия пост
# 11
Остави ги да се размразят сами.
Peace
Виж целия пост
# 12
Аз ги поставям под топла течаща вода и ги пълня веднага след това. Ама една по една - първо поставям под топла вода една чушка, пълня я, и после така и със следващата.

Не ги чакам да се размръзнат, ще се разкашкат  Peace
Виж целия пост
# 13
Не ги чакам да се размръзнат, ще се разкашкат  Peace

Не само, че ще се разкашкат ами не са и толкова полезни. Замразените зеленчуци и плодове се "размразяват" на висока температура( във вряла вода, веднага се пекат, пържат или там каквото..) за да се запази по-голяма част от хранителната и вкусовата им стойност.
Аз просто измивам чушката ( винаги замразявам сурови, не бланширам) със студена вода отвън за да не ми залепва по ръцете леда и пълня веднага.
Виж целия пост
# 14
И аз така правя - докато са замръзнали се пълнят по- лесно , почти като пресни - а как ухаят докато се готвят....ъмммм ! Преди ги затисках с тежест в тенджера , но по-лесно било в по-дълбока тавичка и във фурната . Накрая ги заливам със смес от кис.мляко , жълтъци , брашно и голяма китка магданоз . Вкуснооооооо
Виж целия пост
# 15
Пълня ги замръзнали и пека веднага. Peace
Така не се променя нито вкусът им , нито цветът.
Виж целия пост
# 16
Вадя ги от пакета, измивам ги със студена вода и направо пълня. Малко ми измръзват пръстите, но пък плънката пари  Mr. Green
Виж целия пост
# 17
Никога не съм ги попарвала, вадя ги 2-3часа по рано те се отпускат и готово Joy
Виж целия пост
# 18
Дори сега си мисля ,че имам еднин пакет замразени във фризера.
Ще взема да им направя една плънка и да ги изпека във фурната.

Тази плънка става ли?

Ориз
кубчета морков
царевица
кайма

Нещо друго пропускам ли Thinking
Виж целия пост
# 19
Дори сега си мисля ,че имам еднин пакет замразени във фризера.
Ще взема да им направя една плънка и да ги изпека във фурната.

Тази плънка става ли?

Ориз
кубчета морков
царевица
кайма

Нещо друго пропускам ли Thinking

може и малко подправки 
аз слагам  и целина корени
Виж целия пост
# 20
Чудя се  Thinking да взема да накълцам и пресен лук.
Дали ще стане ...как мислите newsm78
Виж целия пост
# 21
Чудя се  Thinking да взема да накълцам и пресен лук.
Дали ще стане ...как мислите newsm78

  да ще стане
Но само бялото на лука накълцай
защото инъче  зелената част става една лигава
  bouquet
Виж целия пост
# 22
И аз не ги попарвам - направо ги пълня с плънката и пека във фурна.
Виж целия пост
# 23
 Peace
Виж целия пост
# 24
Вадя ги от фризера,леко осолявам и пълня с плънка  Heart Eyes
Виж целия пост
# 25
Аз ги вадя и директно ги пълня с гореща плънка,така не ми мръзнат пръстите Winkа и съм си внушила,че така стават по вкусни Simple SmileНа всяка слагам капаче от картоф и варя в тенджерата  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия