Тортата стана много красива и вкусна. Аз нямах търпение да я пробвам, макар че трябва да стои в хладилника поне една нощ, за да се напои добре. Предполагам, че утре ще е още по-хубава (ако въобще остане за утре ). Ето рецептата:
Торта "Крем а ля крем"
Продукти:
Блат:
1 пакет шоколадов пудинг "Paradies creme" на д-р Йоткер (оригиналната рецепта е с друг, но в Бг този се намира);
6 яйца (аз сложих 5);
6 с.л. захар
Крем:
1 пакет ванилов пудинг "Paradies creme" (аз ползвах ягодов поради липса на ванилов), 3/4 ч. мляко, 250 мл течна разбита сметана (напр. "Hopla").
Глазура:
100 г шоколад (в оригинал - черен, аз използвах млечен), 100 г масло, 2 с.л. захар, 2 с.л. вода, 2 с.л. бренди (може и без него).
Приготовление:
За блата: Разбиваме белтъците със захарта, после добавяме жълтъците и продължавайки да бием, добавяме шоколадовия пудинг. Пече се около 30 мин. при 180 градуса, във форма с диаметър 26 см.
За крема: Разбиваме ваниловия пудинг с млякото, смесваме с разбитата сметана.
Изстиналият блат се намазва с крема.
За глазурата: Захарта се разтапя във водата на слаб огън. Добавят се брендито и шоколадът. Когато шоколадът се разтопи, се прибавя маслото. За да не се втвърди прекалено глазурата, може да й се добави малко течна сметана.
Когато глазурата поизстине и се стегне малко, се излива върху крема и тортата се слага в хладилник. Както вече написах, е добре да престои в него поне една нощ. Украсява се по желание с кокосови стърготини, захарни пръчици и пр.
Помествам и една от снимките на Поли (за съжаление аз не мога да покажа моята):
Да ви е сладко!