Помогнете ми за картофено пюре

  • 13 026
  • 54
# 15
Аз го правя така - всичко на око - сварявам картофите, намачквам ги, посолявам, слагам маргарин малко и прясно мляко. Това е.
Но онзи ден бяхме на гости и момичето го беше направила по друг начин и също беше много хубаво.
Свари картофите и ги намачка. След това посоли и ги бъркаше с миксера като прибавяше от водата, в която бяха вряли. Добави 1 жълтък и разтопено масло и продължи да бърка с миксера. Утре ще правя този вариант, на мен много ми хареса.
Виж целия пост
# 16
Аз го правя така - всичко на око - сварявам картофите, намачквам ги, посолявам, слагам маргарин малко и прясно мляко. Това е.
Но онзи ден бяхме на гости и момичето го беше направила по друг начин и също беше много хубаво.
Свари картофите и ги намачка. След това посоли и ги бъркаше с миксера като прибавяше от водата, в която бяха вряли. Добави 1 жълтък и разтопено масло и продължи да бърка с миксера. Утре ще правя този вариант, на мен много ми хареса.
ЗАБЕЛЕЖКА!Картофено пюре НИКОГА не се бърка с миксер,става като гумено.Знам го от Иван Звездев и съм яла такова гумено пюре-ужасно е.
Виж целия пост
# 17
аз не бих сложила суров жълтък
Виж целия пост
# 18
Аз го правя така - всичко на око - сварявам картофите, намачквам ги, посолявам, слагам маргарин малко и прясно мляко. Това е.
Но онзи ден бяхме на гости и момичето го беше направила по друг начин и също беше много хубаво.
Свари картофите и ги намачка. След това посоли и ги бъркаше с миксера като прибавяше от водата, в която бяха вряли. Добави 1 жълтък и разтопено масло и продължи да бърка с миксера. Утре ще правя този вариант, на мен много ми хареса.
ЗАБЕЛЕЖКА!Картофено пюре НИКОГА не се бърка с миксер,става като гумено.Знам го от Иван Звездев и съм яла такова гумено пюре-ужасно е.

И аз така съм чувала, но съм свидетел, че така го направи и стана страхотно.  Laughing
Виж целия пост
# 19
Направо лепило става когато се бърка с миксер. Sick По-добре да не пробва момичето, защото повече няма да посмее да направи картофено пюре.

Размачкваш със специална преса за картофи и млякото което добавяш, задължително горещо (ако и пюрето е горещо).
Виж целия пост
# 20
Аз го правя с миксер, никога не ми се е получавало лепкаво, пък и ми се струва странно да стане така, защото миксера вкарва въздух в сместа. Напротив винаги ми става пухкаво. Лепкаво става когато му е малко течността Wink.
Виж целия пост
# 21
Това няма нщо общо с вкарването на въздух. Свързано е вероятно с някакво сплояване на нишестето от картофите и колкото и течност да му слагаш, все ще си е лепило- било то рядко или гъсто. Аз знам много стопанки, които изобщо не си и дават сметка, че пюрето им е отвратително лепило. Дори са ме гощавали с такова на гости. Laughing

Между другото, не съм сигурна дали и Иван Звездев го знаеше. Точно предишното предаване правиха ядене за бебета и разбиха пюрето с пасатор. Shocked Горките бебета дето ги хранят с такива буломачи. След като получи куп забележки по този повод, още следващото предаване Иван каза на всеослушание, че пюре с миксер или пасатор не се разбивало. Laughing Бързо си взима поука.
Виж целия пост
# 22
Спора е излишен Wink и определено Звездев не ми е еталон за готвене Wink. Яла съм лепкаво пюре и съм съвсем наясно как изглежда, моето става чудесно и пухкаво с миксер Peace.
Виж целия пост
# 23
Моето с пасатор става прекрасно. Гордостта ми. Всички ме питат за рецептата  Laughing
Не става лепкаво, нито кашаво. И се приготвя за секунди. Което е от голямо значение за мен.
Но въпрос на вкус и на предразсъдъци.
За пръв път чувам, че не било добре, да се разбива с миксер или пасатор. Всеки ден никнат нови теории, роб на нито една от тях нямам намерение да ставам  Wink
Виж целия пост
# 24
на мен пък ми е много трудно с дупчената лъжица да го правя. и ръката ме заболява, и пак има буци, не става гладко като с пасатор.
Виж целия пост
# 25
Цитат
Всеки ден никнат нови теории, роб на нито една от тях нямам намерение да ставам  Wink

Това не е "нова теория". В кулинарията си има правила и някои тънкости, които трябва да се съблюдават ако искаш добър краен резултат.  Някои хора не се хич претенциозни към това което ядат, въпрос на вкус. Аз не понасям лепкаво миксерно пюре.
Виж целия пост
# 26
Аз го правя така - всичко на око - сварявам картофите, намачквам ги, посолявам, слагам маргарин малко и прясно мляко. Това е.
Но онзи ден бяхме на гости и момичето го беше направила по друг начин и също беше много хубаво.
Свари картофите и ги намачка. След това посоли и ги бъркаше с миксера като прибавяше от водата, в която бяха вряли. Добави 1 жълтък и разтопено масло и продължи да бърка с миксера. Утре ще правя този вариант, на мен много ми хареса.
ЗАБЕЛЕЖКА!Картофено пюре НИКОГА не се бърка с миксер,става като гумено.Знам го от Иван Звездев и съм яла такова гумено пюре-ужасно е.
Иван Звездев не може да направи пюре с миксер.Той е професионалист,това е недопустимо.Миксер е ползвал само при пюре на прах,но това е нещо съвсем различно.

И аз така съм чувала, но съм свидетел, че така го направи и стана страхотно.  Laughing
Виж целия пост
# 27
Иван Звездев никога не би направил пюре с миксер,освен ако не е било на прах.
Виж целия пост
# 28
Пюрето става като лепило, ако се прави с блендер или пасатор. Но никога не ми е ставало на лепило с миксера. Използвам бъркалките на миксера, не ножове. Става пухкаво и гладко.
Варя картофите, изцеждам част от водата, пасирам с ръчния пасатор (това с дупките  Wink ), прибавям повече масло, пр.мляко и сол на вкус. После разбивам с миксера, както разбивам и сметана или белтъци на сняг и пюрето става разкошно.
Виж целия пост
# 29
Иван Звездев никога не би направил пюре с миксер,освен ако не е било на прах.

 Laughing Да ама го направи. Wink И при това с пасатор. Shocked Беше в поредицата бебешка храна.

С бъркалките на миксера и особено на по-ниска скорост да, но те са за бъркане, не за пасиране на картофите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия