Цитат
Пълнено цвекло

2-3 средно големи глави червено цвекло (изключително полезен зеленчук  ), в зависимост от това колко порции искаме да приготвим
50-70 гр консервирана царевица (ако използвате замразена е добре да я сварите предваритело в зеленчуков бульон)
2-3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
100 гр обезсолено сирене или извара
3-4 с.л. сметана (това е най-калоричният продукт в тази рецепта и може и без него  )
1 връзка копър
прясно смлян черен пипер, сол на вкус

Цвеклото се сварява в леко подсолена вода и след като изстине се разрязва на половинки и сърцевината му се издълбава. В издълбаното цвекло разпределета лимоновия сок. Копърът се смесва със сметаната, малко черен пипер и малко водичка. Към така получения сос се добавят сиренето (нарязано на малки кубчета)/изварата и царевицата. Цвеклото се пълни с тази смес, а сърцевината се пасира с остатъка от лимоновия сок, сметана, черен пипер и сол и се поднася като гарнитура-пюре към пълненото цвекло.

Да ви е сладко!

Червеното цвекло може да го хапвате и във всякакви салати!
То участва и в червения борш (скоро и рецепта)
kiki27
Виж целия пост