Карамел - как?

  • 1 240
  • 10
Искам да попитам как правите карамел?

Аз когато правя за сладкиш или крем карамел изсипвам захар директно в тавичката, слагам във фурната докато порозовее. После тавичката слагам някъде да изстине малко и след това слагам, каквото ще слагам върху него. Но не знам, ако процедирам така в тефлонова тавичка, дали няма да се повреди тефлонът.
Виж целия пост
# 1
Не  Naughty нищо няма да стане на тефлона.
Аз правя крем карамела в тефлонава тавичка Peace
Захарта я изсипвам в тавичката и я слагам само че на котлона, не на фурната както правиш ти.
Виж целия пост
# 2
 newsm78 И как бъркате в тефлона за да се карамелизира равномерно, а не на някои места да прегори захарта  Thinking

Май съм се прекарвала до сега с бъркането на карамела!!!
Виж целия пост
# 3
Еми как с прибори за тефлоново покритиe  Peace
Не с метална лъжица  Wink

Виж целия пост
# 4
аз също правя на котлона
Виж целия пост
# 5
Аз пък имах друга драма, свързана с карамела. Blush Реших един ден да правя един от форумските сладкиши, където карамелът се смесва с масло... Сложих захарта в тигана, метнах вътре и маслото и започнах да чакам захарта да се разтопи и да стане карамел. Да, ама не! Стана си захар с масло. Повторих процедурата отначало Mr. Green, като този път първо направих карамела и след това добавих маслото и разбърках. Този път стана!  chef
Виж целия пост
# 6
Ами аз не бъркам, като почне да порозовява - махам.
Виж целия пост
# 7
 Първо слагам захарта + 2л. вода. Бъркам захарта на котлона. Започват да се получават бучици. После те започват да се разтапят и когато цялата смес стане еднородна и светло кафява махам от котлона. Внимавам да не прегори карамела, че не ми е вкусен тогава.

Ама аз май съм от по-старата генерация!  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 8
Не бъркам карамела, (само в началото преди да заври) защото захарта започва отново да кристализира и се отлага по стените на съда. Това ми го е казвал сладкар.
Виж целия пост
# 9
Слагам равни количества супени лъжици захар и вода, и после във фурната да се карамелизира.
Виж целия пост
# 10
На бавен огън и бъркам - става супер и никога не загаря.
Ако не бъркам и ако огъня е силен - разтапя се от една страна и започва да загаря.
Ако е на силен огън и ако загори дори малка част - мизмата на карамела е отвратителна и може да развали крема/сладкиша/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия