шницели?

  • 14 001
  • 4
здравейте кулинари,
споделете някоя рецепта за шницели.
Благодаря ви!
Виж целия пост
# 1
Шницели от кайма

Объркваш каймата с подправки - чубрица, черен пипер, сол и каквото там се сегиш подходящо. Оформяш шницелите и за да можеш да ги изпържиш ги овалваш последователно в яйце, галета, брашно и пак яйце.


Виенски шницел

Телешко месо нарязано на тънки големи парчета се начуква хубаво (можеш да го правиш през найлонова толбичка - не се наранява месото и НЕ ПРЪСКА И ОМАЗВА). Подправяш ги със сол и черен пипер и отново яйце, галета, брашно и яйце и пържиш. Можеш да направиш малки цепнатини по ръба на месото - за да не ти се огъва докато го пържиш.


Това са двата вида шницели които правя аз. Дано ти допаднат.
Виж целия пост
# 2
Аз ще ти кажа една мързелива рецепта за шницели:
500 гр  кайма
4 яйца 4 супени лъжици брашно
подправки
Забъркваш всичко да стане на рядка като каша смес.Загряваш мазнината,гребеш с черпака от сместа и изсипваш в тигана,като сплескваш шницела отгоро за да се разстели.
Това е.
Виж целия пост
# 3
Виенският шницел: първо в брашно, а след това яице, галета. Отново яице и галета. По този начин се получава хубавата коричка. И както е казано по-горе, трябва да е много тънко нарязано и счукано телешкото месо.

Може за шницелите да използваш и сусам вместо галета.
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви момичета!
Тия дни ще пробвам рецептите Stuck Out Tongue !
Весели мигове в кухнята Stuck Out Tongue
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия