Неуспех с китайския вкус

  • 1 947
  • 15
Мили мами някой има ли представа от къде мога да си купя китайски тиган за готвене в София и долу-горе на каква цена, защото у дома сме големи фенове на китайското всякакво, но каквото и да правим все го побългаряваме в нашите съдове. Май темата не е за тук, но след поредния неуспех и почти китайския вкус на зеленчуците вече съм решила твърдо да поискам съвет от вас или пък има друг трик с който да заменя липсата на тигана, давайте съвети.
Виж целия пост
# 1
Нашият уок го взехме от Метро, незнам каква марка беше, имаше и комплект чинии и купички с него и струваше около 80 лв. Тефал къщо имат уок, но незнам каква е цената.
Виж целия пост
# 2
Mama Igi,на "Женския пазар" има 2-3 магазинчета за китайски стоки,там продават и тигани.За да готвиш на тях ,обаче трябва да имаш газова печка или котлон.В слушай ,че нямаш Тефал продавт нещо като Wok ,но с плоско дъно ,за да може да стои стабилно на нормалните котлони,но не занма дали с него се постига същия вкус.  Confused
Виж целия пост
# 3
Цитат на: jutoo
Нашият уок го взехме от Метро, незнам каква марка беше, имаше и комплект чинии и купички с него и струваше около 80 лв. Тефал къщо имат уок, но незнам каква е цената.

понякога го пускат и без купичките. Имам го (подарък), но заема страшно много място. Аз лично предпочитам да купувам готово китайското. Embarassed
Виж целия пост
# 4
Мами, а мислите ли, че китайския вкус идва само от уок-а?!
Мен ми се струва, че е по-скоро от подправките, соса, олиото.....
И аз у дома не мога да го докарам, а откакто затвориха "Азия"-та, съм болна, че няма хубава китайска храна тук....
Виж целия пост
# 5
Цитат на: sladka hapka
Цитат на: jutoo
Нашият уок го взехме от Метро, незнам каква марка беше, имаше и комплект чинии и купички с него и струваше около 80 лв. Тефал къщо имат уок, но незнам каква е цената.

понякога го пускат и без купичките. Имам го (подарък), но заема страшно много място. Аз лично предпочитам да купувам готово китайското. Embarassed

А колко е тежък този от Метро не е истина просто - направо като тръгна да го мия и намразвам китайското.
Виж целия пост
# 6
Вярно че китайския вкус не е само от тигана. Ако сложиш мононатриев глутамат ще се получи - в китайските ресторанти го използват масово, в някои дори без да му знаят точното наименование, наричат го овкусител или просто подправка. Разбрах го от една близка сервитьорка, която е работила в 2 китайски ресторанта и я помолих да ме открехне за тайната на вълшебния вкус на китайското. Самата тя също го употребява за готвене в къщи, без да знае че е вреден. Confused
Виж целия пост
# 7
Аз докарвам китайския вкус като добавям соев сос, сусамено олио (концентрат) и карамелена паста. Купувам ги от един китайски магазин ма Цар Самуил. Там има много подправки, сушени гъби, чайове, уок-ове...
Виж целия пост
# 8
Вчера в Метро гледахме Уок. И аз искам да си купя, но този беше много измислен. Беше много лек и с много тънки стени, ама какво искам за 10 лева. Мисля че беше на First. Гледах и марковите тигани, но Уок нямаше. Вярно, че китайския вкус не е в тигана, но пърженето в Уок-а става в много по-малко олио, отколкото в нормалните тигани. Тефал продават и в Бонжур. Смятам да проверя и там. А някой виждал ли е Уок с капак и къде Confused:
Виж целия пост
# 9
Метровският гад е с капак. Ама верно тежи като десет китаеца. Но не говоря за оня на Фърст, а за уока, дето върви комплект с купички и лъжички, той е немски.
Виж целия пост
# 10
Аз не обичам много китайски манджи, може би защото преди години получих хранително натравяне в Азия. Но искам да си взема Уок с капак, заради малкото мазнина, която е необходима за обработката и да мога да задушавам в него. Много ядем в къщи задушени зеленчуци. Явно в Метро пускат и други, така че ще следя. Този, за който писах наистина е на First. Видях го в брошурите. много е смотан. Няма капак, продава се с 2 дървени лъжици за разбъркване и е малък. С плоско дъно е и става за обикновена печка, но ми се струва че не е качествен. Имах подобен дълбок тиган за пържене и след половин година го хвърлих. Много беше тънък и се изметна.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Milena B.
Но искам да си взема Уок с капак, заради малкото мазнина, която е необходима за обработката и да мога да задушавам в него.

Този на Tefal е много здрав. Аз си го купих моя от Била когато беше промоцията с точките. Цената му е около 40 лв. Аз го използвам за всичко което ми се налага да готвя в тиган. Обаче няма капак, като ми се наложи да задушавам в него, захлупвам с един голям поднос Grinning
Виж целия пост
# 12
Цитат на: sladka hapka
Метровският гад е с капак. Ама верно тежи като десет китаеца. Но не говоря за оня на Фърст, а за уока, дето върви комплект с купички и лъжички, той е немски.

Да, да има си капак, има и една такава джаджа като скаричка, която се закача отстрани на уока и е на половината му и върху нея можеш да мяташ мръвките. Laughing
Виж целия пост
# 13
Цитат на: jutoo
Да, да има си капак, има и една такава джаджа като скаричка, която се закача отстрани на уока и е на половината му и върху нея можеш да мяташ мръвките. Laughing

Като е толкова на високо скаричката, мръвката успява ли да се изпече? Някой пробвал ли е?
Виж целия пост
# 14
Мили мами вие сте злато, каквото и да се сети човек, може тук да се информира, е това е богатството на този форум, всички сте ми дали по нещо ценно за идея. Прави сте, че не е и само в тигана вкуса на китайско, но знам ли, а иначе този от МЕтро, който много тежи докарва ли ме поне малко по-близо до заветната цел. #Milti
Благодаря ви за мненията.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия