Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

стерилизация на помпата по време на престоя в болницата

  • 2 184
  • 17
Ще съм благодарна ако някой сподели своя опит от престоя след раждането в болницата. Чудя се как ще ползвам помпата, дори да е със стерилни пликчета, ако не мога да я стерилизирам, съответно бибероните и шишетата. Тъй като ми предстои секцио в МД си мисля да се подготвя за обичайния 7 дневен престой и се чудя ако взема хапчета за студена стерилизация дали с тях бих имала някакъв успех.
Упътването на тези хапчета е още по объркващо, защото завършва със съвет да се изплакнат стерилизираните неща с чешмяна вода - не се ли губи смисъла на стерилизацията така?
Моля, дайте съвет:-)
Виж целия пост
# 1
Аз раждах в Шейново и си носех помпата на санитарките, които стерилизираха шишетата на новородените. Иначе, ако тогава знаех за тези хапчета за стерилизация, щях да се спра на тях и да изполивам с изварена вода от шише.
Виж целия пост
# 2
Вземи си хапчетата,аз с тях стерилизирам гризалките,ползвам ги и когато сме на гости някъде,нося си е дно шише преварена вода и изплаквам после с нея Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Вземи си нещо от рода на по-голямо канче, разтваряш си хапчето, или наливаш готов разтвор за стерилизиране, а след това за изплакването можеш да поискаш преварена вода от санитарките, където преваряват за бебенцата за пиене. Аз така правих, за бибата и силиконовите зърна, помпа не съм носила в родилното, ползвах я после вкъщи.
Виж целия пост
# 4
Чакай сега, защо ще цедиш кърма и ще я даваш на бебето с шише???
Помпата в родилния дом може и хич да не ти дотрябва, след секцио кърмата идва по-късно, примерно на 4-5-6 ден.
Помпата се ползва само ако гърдите са прекалено подути и болезнени и бебето не успява да изсуче всичко.
Мисълта ми е следната - докато ти дойде кърмата, ти ще го слагаш на гърда за стимулация на кърменето и сукателния рефлекс, а то ще изсуква по малко коластра.
Като ти дойде кърмата, ще си го кърмиш и ако вече след кърменето има излишек от кърма, която причинява силно напрежение в гърдите, тогава ползваш помпата, а изцедената кърма се изхвърля, щото там няма какво да я правиш. След като бебето не я яде, защо да е стерилна?
Помпата се стерилизира само когато цедената кьрма ще се дава на бебето.
Никак не си представям в Майчин дом да стерилизираш помпа и шишета. А и не дават. Моят бебок го хранеха със сонда, и за кърмата ми даваха стерилно празно шише и да цедя кърма с ръка в шишето направо, без помпа.
Виж целия пост
# 5
ами аз лично първите дни без помпата щях дас е пръсна, така че ако искаш си я вземи. За другото firebird е права - няма смисъл от стерилизация, защото бебето няма да яде тази кърма... (макар че може да им я даваш да го хранят нощем с нея, а не с формула...)
Виж целия пост
# 6
Аз изварих предварително помпата в къщи.Мислех да помоля санитарките да ми я стерилизират с шишетата на бебетата,но ми казаха,че е достатъчно да я поливам с вряла вода,след като ще я ползвам само аз.Така правя и досега-веднъж седмично изварявам,вечер мия с препарат и гореща вода,а сутрин просто обливам няколко пъти с вряла вода.
Виж целия пост
# 7
Ползвах течност за стерилизация.
Виж целия пост
# 8
И аз мисля като firebird - защо ти е стерилна помпа? Дори и да се изцеждаш, така или иначе няма къде да съхраняваш кърмата, така че упражнението се обезмисля. Ако се изцеждаш после хвърляй кърмата и просто измивай помпата. Аз така правех.
Виж целия пост
# 9
В болницата цедях ,хвърлях и само миех помпата.
Първо нямаш толкова кърма че да я съхраняваш, второ няма къде и трето не ти е нужна кърмата, защото те няма да му я дядят така или иначе, поне при мен така беше. Дохранваха с ад. мляко. Стерилизирах я чак като се прибрахме и започна много кърма да тече и да я съхранявам. А иначе при акушерките на бебетата не може да няма стерилизатор.
Виж целия пост
# 10
Като прясна мама да се включа и аз-абсолютно съм съгласна с Тейка и Файърбърд-аз съм секцио,до 5 ден-нищооооооооо,напълниха ми се гърдите,канали тесни,не може да тръгне и затова цедях,без да давам от цеденото на дребос.А после като тръгна..взе пък,че намаля,но това е друга тема.
Помпата я използвах в родилното и с друга цел-преди всяко хранене дръпвах лееекичко две струйки,да тръгне,че дребос се дърпаше на сухо. Това е от мен,успех.алегра!
Виж целия пост
# 11
Защо ти е помпа, която е стерилна?
Кърмиш /то е стерилно/, цедиш кърма, хвърляш и миеш помпата.
Виж целия пост
# 12
Aз като човек преживеял ужаса на мастит от стефилококи, мисля, че е много важно помпата да е стерилна независимо дали ще се дава мляко на бебето, защото при наличие на мляко в гърдите и отворени канали, опасността от инфекции е много голяма. Да не забравяме, че в болниците гъмжи от бактерии.
Виж целия пост
# 13
Аз не съм си носила помпа. В родилното имаше електрическа и ползвах нея. Ако трябваше да нося, щях да я стерилизирам с таблетките.
Виж целия пост
# 14
Аз не съм стерилизирала помпата в болницата, просто защото я ползвах за да облекча гърдите си и естествено не съм давала на беба да яде от него мляко. Само я миех с вода и сапун.
Иначе и аз за път съм ползвала течност, която се разтваря в купа и се ползва няколко пъти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия