ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ???

  • 24 376
  • 19
Дайте рецепти за пълнени картофи Laughing
Виж целия пост
# 1
ох, това е страхотна идея, дано някое момиче отговори, че ми се прииска и аз да направя пълнени картофки довечера!
Виж целия пост
# 2
Че какъв е проблема?! Измиваш много добре картофите, режеш ги наполовина и нареждаш с маааалко олио в тавата. Когато са почти опечени, вадиш и дълбаеш с лъжицата и гледаш колко си издълбал за да направиш приблизително същото количество плънка. Плънката е от каквото има в хладилника - гъби с кашкавал, сирене и яйце, яйце и кремвирш, нещо със сметана, абе каквото ви дойде на ум.
Виж целия пост
# 3
ПЕЧЕНИ КАРТОФИ С БЕКОН И КАШКАВАЛ

4 големи картофа
2 суп.л. олио
250 гр. течна сметана
3 стръка зелен лук
4 суп. л. разтопено масло
100 гр. настърган кашкавал
1 средно голям домат (нарязан и почистен)
6 парчета изпържен бекон(хрупкави)
сол и черен пипер

Предварително загряваме фурната на около 190 градуса.
Намазваме хубаво картофите с олио(преди това се измиват с четка, но не се белят!) и ги надупчваме с вилица на едно две места. Поставят се на пергаментова хартия и се лагат на решетката във фурната. Пекът се около 1 час, или докато омекнат хубаво.
Когато станат готови се отрязва капаче от продълговатата им страна и се издълбават с лъжица(ицздълбайте ги максимално, без обаче да късате кожата). Към издълбаната част в купа се прибавят солта, пипера, сметаната, зеления лук и маслото. Всичко това се смесва добре и се напълва обратно в картофените кори. Отгоре се поръсват с къшкавала, доматите и бекона, поставят се обратно върху пергаментовата хартия и се запичат, колкото кашкавалът да се разтопи и почервенее.
Бон Апети !
Виж целия пост
# 4
Цитат на: me4eto
ПЕЧЕНИ КАРТОФИ С БЕКОН И КАШКАВАЛ

4 големи картофа
2 суп.л. олио
250 гр. течна сметана
3 стръка зелен лук
4 суп. л. разтопено масло
100 гр. настърган кашкавал
1 средно голям домат (нарязан и почистен)
6 парчета изпържен бекон(хрупкави)
сол и черен пипер

Предварително загряваме фурната на около 190 градуса.
Намазваме хубаво картофите с олио(преди това се измиват с четка, но не се белят!) и ги надупчваме с вилица на едно две места. Поставят се на пергаментова хартия и се лагат на решетката във фурната. Пекът се около 1 час, или докато омекнат хубаво.
Когато станат готови се отрязва капаче от продълговатата им страна и се издълбават с лъжица(ицздълбайте ги максимално, без обаче да късате кожата). Към издълбаната част в купа се прибавят солта, пипера, сметаната, зеления лук и маслото. Всичко това се смесва добре и се напълва обратно в картофените кори. Отгоре се поръсват с къшкавала, доматите и бекона, поставят се обратно върху пергаментовата хартия и се запичат, колкото кашкавалът да се разтопи и почервенее.
Бон Апети !

Ммммммммммммммммммммммммммммммммм!Изглежда много вкусно!Само да попитам мога ли да сложа фолио вместо пергаментова хартия,а нея да я сложа направо на решетката и да нареда картофите върху нея ли? Решетка нямам на фурната имам плътна метална плоча, която се мести на различни нива Embarassed И фурната на колко градуса?
Виж целия пост
# 5
Сваряваш картофите необелени леко да омекнат. Изваждат се, обелват се и се издълбават - естествено добре е да са по-големи.

Плънка:
2 скил. чесън се задушават  малко масло, добавят се 1 настърган домат, царевица от консерва и се задушава още малко да поизври водата. Това се омесва с издълбаната и пасирана вътрешност на картофите, овкусява се с индийско орехче, сол, добавя се и 1 яйце.

Пълнят се картофите, върху тях се поставя паарче пушено сирене и парченце масло. Пекат се до зачервяване, някъде около 30 мин. на около 180 С - все пак зависи от фурната...... Аз поръсвам и с малко галета, за да се получи хрупкава коричка....
Виж целия пост
# 6
dianab78 разбира се, че можеш да сложиш фолио  Simple Smile А за решетката- ами ако нямаш такава, използвай плочата, не би трябвало да има проблем, стига да си изпича равномерно. Фурната аз съм писала на около 190 градуса, но понеже аз някой път нямам време да ги чакам и си я слагам на 210, като имаш предвид, че мойта е с вентилатор.
Виж целия пост
# 7
Аз пека картофите в микровълновата печка, разделям ги на две хоризонтално, издълбавам и смесвам намачканата вътрешност с к. мляко (или сметана, но е по-калорично), ситно нарязана шунка, изпържен и натрошен бекон и подправки по желание и пълня издълбаните половинки. Отгоре поръсвам с настърган кашкавал и запичам във фурната. Стават лесно и бързо и са много вкусни!
Виж целия пост
# 8
Лаура, как ги печеш в МВ?
Виж целия пост
# 9
Цитат на: boo
Лаура, как ги печеш в МВ?

Нашата има функции, една от които е "автопечене", слагам картофите върху въртящата се чиния,  натискам копчето за "автопечене", избирам 1 (за картофи), избирам още една цифра, отговаряща на броя средноголеми картофи и това е! Аз така ги пека.  Grinning А иначе би могло да пробваш на 100% да речем за 8-10 минути, в зависимост от големината на картофите.
Виж целия пост
# 10
Нашта микронелка и тя направо си има функция Jacket Potatoes, която отговаря за два доста големички картофа. Бу, аз ги слагам в пластмасова кутия за микронела, наливам малко водичка (някъде един пръст) , затварям кутията и ги въртя на програмата. После са украски разни дето момичета по-горе ги споменават Grinning
Виж целия пост
# 11
Брях! и програма за печени картофи чак! Еее, завидях!
мойто Мв какво...ватове има, и минути...
добре, ясно е, че с експериметни ще стане работата.
Виж целия пост
# 12
Цитат на: boo
Брях! и програма за печени картофи чак! Еее, завидях!
мойто Мв какво...ватове има, и минути...
добре, ясно е, че с експериметни ще стане работата.


Тя на Хонда е английска (упс, ШУтландска), а те там само такова ядат. И боб на филийки.  Laughing  Laughing Затова имат такава опция.
Сложи ги за 8-10 минути и ще станат! Обаче после ги запечи във фурната за да хрускат.  Wink
Виж целия пост
# 13
Мече, да питам
тез картофи със сметана, масло, бекон и кашкавал, бре много мазно ми изглежда нещо Thinking
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Нинчето1
Мече, да питам
тез картофи със сметана, масло, бекон и кашкавал, бре много мазно ми изглежда нещо Thinking

Аз затова ползвам к. мляко вместо сметана, но пак са си калорични.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия