Пилешко филе от гърди

  • 4 780
  • 9
Освен със синьо сирене, какво  мога да  приготвя за 4 човека от 900гр гърди.
Виж целия пост
# 1
Здравей, ако харесвате китайската кухня мога да ти предложа 2-3 рецепти с пилешки гърди.
Виж целия пост
# 2
Давай ги, обичаме китайски манджи
Виж целия пост
# 3
Надявам се да не се повторя с някоя мама от темата за китайската кухня.
ПИЛЕШКО ФИЛЕ ПО КИТАЙСКИ
   
700г пилешко филе
2 големи глави лук
чесново брашно
соев сос
50г кашу
кетчуп
2 супени лъжици майонеза
чаша бира
краве масло
къри

* Разтопявате кравето масло и към него прибавяте соевия сос, кърито, нарязаното на хапки пилешко филе и бирата.
    * Отделно запържвате лука, чесновото брашно, кашуто и после добавяте кетчупа и соевия сос.
    * Към задушеното месо прибавяте подправките и пържите 5 минути.

ПИЛЕ В ЛЮТИВО СЛАДЪК СОС

500 бяло пилешко месо, 1 краставица, нарязана на ивици, 1 домат, 200 г пресни гъби, нарязани на едро, 1 зелена чушка, нарязана на ивици, 1 чаена лъжчка джинджифил, олио.

Приготвяне на соса: 1 супена лъжица брашно, разтворено във вода, се смесва с 2 супени лъжици оцет и 1 чаена лъжичка прегоряла захар.

Приготвяне: Месото се нарязва на ситно. В сгорещеното олио се изпържват джинджифилът и месото, докато побелее. Изваждат се. Отново се загрява олио, в което се изпържват зеленчуците. Към тях се прибавя сосът. Пилешкото месо се слага в соса и се подгрява. Ястието се сервира топло.


ПИЛЕШКИ КЮФТЕНЦА СЪС ЗЕЛЕ

600 гр. пилешки гърди; резен джинджифил или 1 ч.л. смлян; 1 белтък; 3 с.л. соев сос; 50 гр. бадеми; 50 гр. брашно и сол на вкус; китайско зеле

смила се месото, осолява се и се добавят джинджифила, белтъка и соевия сос
отделно се смилат бадемите и се смесват с брашното
От каймата се оформят малки кюфтенца, овалват се в брашното и се пържат в сгорещена мазнина.
Поднасят се с гарнитура- салата от прясно зеле.

ПИЛЕ В СЛАДКО КИСЕЛ СОС

4 пилешки филета
по 1 с. л. соев сос, олио и нишесте - за марината
1 скилидка чесън, сирно накълцана
1 изравнена ч. л. смлян или 1 с. л. нарязан на ситно пресен джинджифил, 1 зелена чушка, 3 резена ананас, 2 глави лук, 4 с. л. олио, 2 с. л. соев сос, 1/3 ч. ч. сок от ананас, 3 с. л. винен оцет, 2 с. л. кетчуп, 1 ч. л. Захар

Месото се нарязва на ивици с дебелина 1 cм и се слага за 1 час в марината, приготвена от добре разбъркани соев сос, олио, нишесте и ситно накълцаните скилидка чесън и джинджифил.
Чушката и ананасът се нарязват на парченца. Лукът се настъргва на ренде. Подсушеното месо се овалва в брашно и се пържи до зачервяване в предварително затоплено олио. Изважда се в супена чиния и се оставя на топло. Зеленчуците се запържват в 2 с. л. олио за 3 мин. Към тях се прибавят добре разбърканите останали продукти и се дозапържват за още 2 мин. Слага се месото, задушават се още малко и се сервират с гарнитура варен ориз или спагети
Виж целия пост
# 4
Благодаря, непременно ще опитам нещо от тези
Виж целия пост
# 5
Нарязвам пилешкото месце на късчета- като за китайско и ги запържвам в тиган .След това им добавям едно топено сирене - използвам на Хелиос- натурално и към 250 г прясно мляко .Изчаквам да се разтопи сиренето и да се получи сос и дърпам от котлона . Става много бързо и всички в къщи го обичат.
Виж целия пост
# 6
Аз си имам една моя измислица, която всички в къщи много обичат.
  2-3 скилидки чесън
  пилешко филе
 няколко парчета топено сирене или тостчета
 заквасена сметана
  В зехтин, може и олио ако нямаш подръка зехтин Wink  леко задушавам няколко скилидки чесън, след това прибавям пилешкие филенца, 5 минутки на малко по силен огън, след което намалявам температурата и прибавям половин чаша вода(всъщност на око си прибавям).Прибавят се тостечетата или топените сирена, които си избрала, така около 25 минути или до сгъстяване на соса.Точно преди да се вдигне от котлона се прибавят  1-2 лъжици заквадена сметана.
  За гарнитурка може само някаква салатка, приятен апетит Laughing
 Ох сега видях,че не съм уточнила, правя го в тиган на котлона Wink
Виж целия пост
# 7
Пилешките гърди ги начуквам през найлон на тънко. Овкусявам с сол черен пипер и каквито имам подправки под ръка. Нареждам отгоре гъбки, бекон, топено сирене или кашкавал, може и царевица и грах и морковчета, абе каквото имам в този момент в хладилника и каквото ми хрумне. Навивам добре всичко във филето като сърмичка и после топлинната обработка отново е въпрос на вкус. Аз лично предпочитам да метна пилешкото роле на скарата, но може да се задуши в мазнина и вино, а може и за се изпече във фурната върху канапе от зеленчуци.
Виж целия пост
# 8
Благодаря,момичета,много оригинални,лесни и вкусни рецепти
Виж целия пост
# 9
Здравка, ето тук и тука ти предлагам и моите рецепти. Не ги копирам и пастирам пак, защото имам технически проблем Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия