Как добавяте адапт. мляко в кисела

  • 555
  • 5
Днес направих една манджа с грозде.
Приготвих кисела /от готовия в пликчета/ и го оставих леко да поизстине и сложих една лъжичка ад.мляко и то стана на гранули. Бърках сто часа и нищо. Да не би да трябва леко да го размия с водичка? Как го правите и кога слагате млякото ?
Виж целия пост
# 1
Слагах ад.мляко още докато е топъл, но не горещ, в кисела и отначало става на гранулки, но с малко бъркане е ок. Да го смесиш с вода преди това също става. Аз правех 2 или 3 порции кисел с вода, едната давах веднага, другите в хладилника. Следващия път ги подгрявах малко на микровълновата и директно сипвех адаптираното.
Виж целия пост
# 2
Смеси го с малко хладка водичка- като боза да стане. Пускаш на тънка струйка в сместта- бъркаш и след две мин. е ОК.
Виж целия пост
# 3
никога не съм правила кисел с адаптирано мляко.
Виж целия пост
# 4
Преди време правих кисела така: след като нишестето изстине малко, добавях 2-3 л. ад. мляко и разбърквах добре, оставях още малко да "почине" и пак разбърквах. След второто бъркане никога не са оствали бучки Simple Smile .....едва тогава добавях плода....
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Erica
Смеси го с малко хладка водичка- като боза да стане. Пускаш на тънка струйка в сместта- бъркаш и след две мин. е ОК.


Днес го направих така и стана, Благодаря момичета и най-вече на теб Erica.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия