Пролетни леки манджи !

  • 19 030
  • 20
# 15
Още за тиквичките.
1. С останалата част от сърцевината на тиквичките+ картоф мляко и масло можете да направите крем-супичка на децата.
2. Във ладийките от тиквички можете да сложите и парченца шунка с кашкавал и сметана или синьо сиренце или ... да развихрите фантазията си.
3. Със същите смеси можете да напълните издълбан домат и да запечете.
Успех!
Днес има новолуние и съм само на фрешчета, чай и вода и ...не мога да предложа повече варианти в това състояние.
Виж целия пост
# 16
Ето и моя пролетен вариант за тиквичките:

Кюфтенца от тиквички

Продуктите обикновено са на око:

3-4 тиквички се настъргват, посоляват се и се оставят да им се изцеди водата. След това се разбъркват с 3-4 яйца, наситнен копър (повечко), може и пресен лук, малко черен пипер (или каквото ви харесва на вас). Добавя се толкова брашно, че сместта да стане гъста, за да може като се загребе със супената лъжжица и се изсипе в нагорещеното олио да не се разлива, а да се оформи нещо като сплескано кюфтенце.
Лощото е, че ястието е пържено и не е много здравословно, но става пък вкусно Wink .
Особено със сос, който аз правя масово и за пиперки бюрек и за патладжани бюрек, а именно: по няколко с.л. майонеза и киссело мляко се разбъркват и се добавят зелени подправки, съответстващи на зеленчука, за тиквичките - копър, за чушките и патладжаните - магданоз. Овкусява се допълнително с черен пипер, сол, лимонов сок.

Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 17
Цитат на: Gvendolin
Ами като отворихме патладжанената тема - ето как правя аз ИМАМБЙАЛДЪ :



Направих я твоята имамбайлдъ Gvendolin.   chef   chef   chef
Стана много вкусна.  Stuck Out Tongue Winking Eye

Бавно,  Embarassed бавно Embarassed  трябваха ми часове, докато я сложа във фурната, но стана чудна.  Wink
Татко също много я хареса. Laughing  Laughing  Laughing

БРАВО, страхотна рецепта. Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap
Виж целия пост
# 18
Цитат на: Pela
Цитат на: Gvendolin
Ами като отворихме патладжанената тема - ето как правя аз ИМАМБЙАЛДЪ :



Направих я твоята имамбайлдъ Gvendolin.   chef   chef   chef
Стана много вкусна.  Stuck Out Tongue Winking Eye

Бавно,  Embarassed бавно Embarassed  трябваха ми часове, докато я сложа във фурната, но стана чудна.  Wink
Татко също много я хареса. Laughing  Laughing  Laughing

БРАВО, страхотна рецепта. Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap


Мила Пела,

Доста е пипкаво наистина, но си заслужава - много е вкусно!
Радвам се 4е ви е харесало Simple Smile
Май си първата която опитва моя рецепта. - Благодаря ти, 4е ми се одвери  Wink
Виж целия пост
# 19
Цитат на: Pela
Цитат на: Gvendolin
Ами като отворихме патладжанената тема - ето как правя аз ИМАМБЙАЛДЪ :



Направих я твоята имамбайлдъ Gvendolin.   chef   chef   chef
Стана много вкусна.  Stuck Out Tongue Winking Eye

Бавно,  Embarassed бавно Embarassed  трябваха ми часове, докато я сложа във фурната, но стана чудна.  Wink
Татко също много я хареса. Laughing  Laughing  Laughing

БРАВО, страхотна рецепта. Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap


Мила Пела,

Доста е пипкаво наистина, но си заслужава - много е вкусно!
Радвам се 4е ви е харесало Simple Smile
Май си първата която опитва моя рецепта. - Благодаря ти, 4е ми се довери  Wink
Виж целия пост
# 20
Цитат на: Pela
Цитат на: Gvendolin
Ами като отворихме патладжанената тема - ето как правя аз ИМАМБЙАЛДЪ :



Направих я твоята имамбайлдъ Gvendolin.   chef   chef   chef
Стана много вкусна.  Stuck Out Tongue Winking Eye

Бавно,  Embarassed бавно Embarassed  трябваха ми часове, докато я сложа във фурната, но стана чудна.  Wink
Татко също много я хареса. Laughing  Laughing  Laughing

БРАВО, страхотна рецепта. Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap


Мила Пела,

Доста е пипкаво наистина, но си заслужава - много е вкусно!
Радвам се 4е ви е харесало Simple Smile
Май си първата която опитва моя рецепта. - Благодаря ти, 4е ми се довери  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия