Кашкавалки със сусам (мезе за бира)

  • 1 704
  • 11
Кашкавалките се правят бързо и лесно, стават хрупкави като крекери и са страшно мезе за бира.
Продукти:
300 гр. брашно
200 гр. кашкавал
60 гр. масло (олио, мас)
2 с.л. сметана (може и кисело мляко)
1 яйце
сусам
Кашкавалът се настъргва на ситно, омекналото масло се нарязва на кубчета, прибавят се сметаната, брашното и по-голямата част от сусама и се омесва меко тесто. Ако има нужда се прибавя малко брашно, докато се получи тестото. Оформя се като топка, увива се с опаковачно фолио (найлонов плик) и се слага в хладилника за 30 мин. След това се изважда, разточва се добре, на кора дебела приблизително 0,5 см. и се изрязват кръгчета с малка чашка (каквито искате фигурки всъщност), които се намазват с разбитото яйце и се поръсват със сусам. Редят се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка на малко разстояние една от друга, във фурна загрята до 180 градуса до зачервяване.
Наздраве! beer2
Виж целия пост
# 1
Звучи добре.
Но имам питанка, ако си го правила. Ще стане ли тестото да се оформи на салам и да се нареже на кръгчета - струва ми се по-удачно от точенето....
Виж целия пост
# 2
звучи ми много добре, утре тамън ще идват двама приятели на мъжа ми за по бира, ще ги направя за мезето! дано да станат!
Виж целия пост
# 3
Taneto, малко ме съмнява да станат без да се разточи тестото, защото се надуват леко и ми се струва, че ще станат съвсем безформени, ако се отрежат от руло, но нищо не ти пречи да пробваш:). Аз съм ги правила само веднъж, та затова не съм експериментирала.
Виж целия пост
# 4
Звучи много добре. ще опитам.
Виж целия пост
# 5
ОК belalim, значи аз ще експериментирам Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Добре звучи, ще опитам утре и ще докладвам.
Виж целия пост
# 7
И на мене ми звучи много примамливо и след малко даже мисля да опитам, но първо да питам. Има ли значение какъв ще е кашкавала, че при толкова видове.....И конкретно питането ми е с Emmental дали ще стане (това може би мамите от "чужбина" биха ми казали Embarassed )
Виж целия пост
# 8
Хонда, мисля че няма голямо значение какъв кашкавал ще ползваш, нали се стърже наситно, аз ги направих с някакъв тип "Витоша".
Виж целия пост
# 9
Цитат на: belalim
Хонда, мисля че няма голямо значение какъв кашкавал ще ползваш, нали се стърже наситно, аз ги направих с някакъв тип "Витоша".
Мерси, бягам в кухнята Grinning  Heart Eyes
Виж целия пост
# 10
Белалим, стъкнах ги. Станаха разкошни. И на външен, и на вътрешен вид.  Heart Eyes И снимки има ама ще ги качвам по-нататък.
Първо се бях издънила, защото заджурках сместта и като се вънрнах за сверка към компютъра и .......забравила съм сметаната да сложи- Ама се "забърсах". Извадих от хладилника и премесих сместта.Тъкмо се бях и зачудила защо само 1ч.ч брашно ми отиде Grinning Очаквах да са даже по-солени, но така са идеални Heart Eyes
Виж целия пост
# 11
Хондичка, радвам се, че са ти харесали и понеже ти за мен си кулинар номер 1 в този форум, ще взема да се "престраша" и да почна по-честичко да пускам рецепти  Blush .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия