Зелен пудинг

  • 1 186
  • 11
Попарват се две шепи коприва, лапад, спанак - каквото имате. Нарязва се.
1 ч. ч. ориз се сварява в 2 1/2 ч.ч. мляко. Посолява се на вкус и се смесва с треволяка. Докато изстива пускаме фурната на мах и разбиваме белтъците на 4 яйца на сняг. Изстиналия ориз объркваме с жълтъците, после и с белтъците. Сипва се в намаслена тавичка или покрита с пекарска хартия. Пече се до зачервяване.
Рецептата беше с лапад, аз направих пудинга с коприва. Много вкусно се получи, опитайте  Peace
Виж целия пост
# 1
Щ го пробвам със спанак.
Моите мъже много го оби4ат!
Виж целия пост
# 2
Ще го пробвам непременно. Благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 3
Надявам се да ви хареса, у нас се омете неочаквано бързо, и то от нелюбители на зелении  Crazy
Ако някой пробва с друг вид листни, моля да сподели как се е получило. За копривата гарантирам отличен резултат Peace
Виж целия пост
# 4
Незнаех, че се казва пудинг и аз много го обичам  Hug

обикновенно се сервира с кисело мляко с чесън, но точно този "пудинг" обичам да го ям без кисело мляко, наистина е много вкусен

 Peace
Виж целия пост
# 5
Чудесна рецепта! Непременно ще го направя  Peace
Виж целия пост
# 6
Запис  Peace

Имам спанак който се 4удя какво да направя, мерси за идеята  Hug
Виж целия пост
# 7
Незнаех, че се казва пудинг и аз много го обичам  Hug

обикновенно се сервира с кисело мляко с чесън, но точно този "пудинг" обичам да го ям без кисело мляко, наистина е много вкусен

 Peace
Айля, авторът на рецептата го е кръстил  "лападов пудинг", аз го прекръстих на "зелен". И абсолютно съм съгласна с теб за киселото мляко. И на мен ми хареса повече без, въпреки, че подобни неща ям задължително с мляко.

Lindita, ако пробваш сподели после как е на вкус със спанак.
Виж целия пост
# 8
Направих го със спанак. Доста вкусно, а и изглежда много добре. Аз сложих в ориза и бяло саламурено сирене, а следващия път ще добавя и малко чесън. Благодаря, anomalia  Hug
Виж целия пост
# 9
Радвам се, че ви е харесало Hug
Най-после намерих начин да накарам домочадието да яде полезните зеленийки Grinning
Виж целия пост
# 10
тъкмо днес купих спанак и освен супичка утре ще направя и "зелен пудинг"  Hug

само искам да попитам, не съм много наясно с тия неща, защо оризът се смесва първо с жълтъците, после с белтъците, в смисъл защо така поотделно се добавят жълтъците и белтъците? каква е целта?

Виж целия пост
# 11
Ами белтъците трябва да са разбити на сняг и за да стане цялата смес пухкава, те се добавят внимателно накрая. Съжалявам, ако неясно съм обяснила.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия