Зеле , за зелеви сърми...?

  • 956
  • 7
Тези дни се присетих за зелеви сърмички, но няма кисело зеле по това време на годината newsm78
Чудя се, как листата от прясно зеле да се обработят за да се доближи вкусът им поне малко до този на киселото зеле?
Може би за два три дни във вода на слънце..., или как Rolling Eyes?
Моля за съвет, сигурна съм , че ще го получа Peace
Виж целия пост
# 1
Не съм правила, но някой заливат листата с врчла вода да омекнат.

Майка ми едно време правеше бързо кисело зеле - в топлото време нарязваше зеле (не много) и слагаше сол. За няколко дни ставаше. Може и с листата да процедираш така.
Виж целия пост
# 2
Не е ли по-добре да си купиш листа кисело зеле newsm78 Продават по магазините и нарязано и за сърмички Simple Smile
Виж целия пост
# 3
слагаш листа от зелката във вода да врат до почти омекване ,като предварително слагаш във водата сол и лимонена киселина
Е,не е като киселото зеле през зимата ,но спасява положението Mr. Green
Виж целия пост
# 4
най-лесно е да си купиш от магазина един буркан със зелеви листа за сърми-струва към 1 лв.-аз така направих
Виж целия пост
# 5
Направих сърмичките и станаха много вкусни Laughing
Листа за сърмички струваха 2, 25 за 15 броя.
В крайна сметка взех прясно зеле и варих предварително листата със сол и лимонтозу.
Е, получиха се. Благодаря ви за съветите  bouquet
Виж целия пост
# 6
странно-миналата седмица копувах-към 1.20 лв.бяха,но домашно направени си е по - добре-браво на теб!
Виж целия пост
# 7
слагаш листа от зелката във вода да врат до почти омекване ,като предварително слагаш във водата сол и лимонена киселина
Е,не е като киселото зеле през зимата ,но спасява положението Mr. Green
Аз вместо лимонена киселина слагам оцет - пак си стават хубави!  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия