Сода бикарбонат или бакпулвер

  • 13 758
  • 12
Може ли някой да ми каже за содена питка кое е по-добре да се използва, защото много-много не съм наясно каква е разликата между двете?
Виж целия пост
# 1
Содата си е сода,а бакпулвера е сода+лимонтозу.Не случайно ако нямаш бакпулвер се смесват двете съставки 1:1.За содената питка си се използва само сода.Става супер!  bouquet
Виж целия пост
# 2
За содената питка-сода бикарбонат.
А разликата TheNMaster ти я е обяснила Peace
Виж целия пост
# 3
Сода бикарбонат
Виж целия пост
# 4
Сода бикарбонат, аз само на сладкишите слагам бакпулвер
Виж целия пост
# 5
За содена питка - сода!
Виж целия пост
# 6
Сода бикарбонат, аз само на сладкишите слагам бакпулвер
и аз така  Peace
Виж целия пост
# 7
Благодаря на всички. Мисля да забъркам една питчица за прощъпулника на малката.
Виж целия пост
# 8
за содена питка - сода бикарбонат, а за сладкиши сода с лимонтузу (или бакпулвер), прибавена към брашното  Peace
Виж целия пост
# 9
А какво е различното при ползуване на сода бикарбонат ,бакпулвер,амонячна сода и хлебна мая?За маята знам ,че се ползва ,когато тестото се меси ,но мисля ,че може да се ползват и всеки един от другите набухватели,какви са различията?
Виж целия пост
# 10
От маята тестото втасва и увели4ава обема си 2-3 пъти,а другите са само набухватели   bouquet
Виж целия пост
# 11
Сода бикарбонат за питка  Peace
Виж целия пост
# 12
И двете са набухватели, но действат на различен принцип.
Бакпулверът действа при смесване с течности и се използва главно при кексоподобни вкуснотии - cakes.
Сода бикарбонат действа при смесване с кисели продукти, например мляко кисело и прясно, сметана и т.н.
Има рецепти, в които се използват и двете наведнъж.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия