пържените ми кюфтета...:(

  • 1 180
  • 13
никога не стават...отвън се изпържват чудесно, а отвътре са сурови Close  Пържа ги в тефлонов тиган или тенджерка и ме интересува колко олио трябва да се слага, аз слагам на дъното, може пък това да е причината Thinking . Кажете как се пържат аджеба кюфтенца? Олиото трябва ли да ги покрива или да им стига до половината? Да кажа, че съм много, ама мноооого начинаеща домакиня и затова да не ми се сърдите за въпроса Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 1
Прави ги по-малки Simple Smile и олиото трябва да стига до половината и се обръщат.
Виж целия пост
# 2
мерси newsm20
Виж целия пост
# 3
Никога не ги пържа. Пека ги на парти грила за сандвичи.   food002
Виж целия пост
# 4
Прави ги по-сплеснати
Виж целия пост
# 5
Цитат на: нед
Прави ги по-сплеснати


Това е хубав съвет, а и ги пържи на по-бавен огън по-дълго време.
Успех и да се похвалиш  Wink
Виж целия пост
# 6
И аz мисля, че ги пържиш на много силен котлон...

И малко Off: Колкото и да се опитвам да направя кЮфтета, все не стават. Миналата седмица ги направих толкова солени, че чак гадно да мунстане на човек като си опита Sick . И отидоха в кофата всичките. Или пък ще zабравя да сложа сол или лук... Абе мани мани.

А иначе много обичам да готвя и уж другото се получава Imp
Виж целия пост
# 7
По повод солените кюфтета. НИКОГА не слагай сол в готова кайма. Продават я осолена. Само тази, която пред тебе я мелят, няма сол.
Виж целия пост
# 8
слагаи олио до средата  и котлона ти да не е много силен за да могат да се изпържат и от вътре  food002
Виж целия пост
# 9
аз взимам готоа кайма слагам  лук и "малки тайни:" и става фантазия не и правя големи а средни много малко не ми харесват да са
пробваи с малките тайни вкуса им става по различен :
Виж целия пост
# 10
аз слагам малко сода в лъжица кисело мляко, освен всичко друго..галета, ако сместта е глетава..да престоят един час в хладилника е препоръчително..и ги правя сплеснати и те се надуват..
слагам филия стар хляб (изкиснат), яко лук (ако има зелен), подправки по желание, яйце, и така
Виж целия пост
# 11
И аз така, но вместо да чакам хляба да омекне и т.н., ръся с галета. Пробвайте, получава се
Виж целия пост
# 12
Но не прекалявай с намалянето на котлона, защото ако е много слаб стават много мазни  Sick
Виж целия пост
# 13
и аз ги правя с малко тайни, стават страхотни.а и много по-бързо, отколкото да ги меся с хляб...и т.н.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия