Как се разбива сметана?

  • 5 345
  • 6
Мили кулинарки, помогнете на неграмотното същество (т.е. на мен Grinning ): как става тая магия? Уж сметаната се смесва със захар и се разбива с миксер, ама не става! Cry  Разбивам аз, разбивам - 10 мин - 15 мин - 20 мин, не става пухкава, а течна. Каква е тайната?
Виж целия пост
# 1
С миксер ли раzбиваш? На най високата степен?
Сметаната на мен ми се раzбира страшно бърzо. Thinking
Май имаше някакви тайни с лимонен сок, zа да се сгъсти. Също така продават и едни такива прахчета, които спомагат zа сгъстяването на сметаната.
Виж целия пост
# 2
С миксер, да. Той един измислен миксер, де, може пък той да е проблема, знам ли...
Виж целия пост
# 3
Ами ти каква сметана си взела? Може да е от тази, която си има захар и няма нужда да слагаш. Ако е обаче от подквасената сметана - тя не става пухкава. Захар се слага само на течната сметана, която не е сладка.
Виж целия пост
# 4
Сметаната  трябва да е студена при разбиване!Това е задължително условие! Wink
Виж целия пост
# 5
Цитат на: pazzza
Сметаната  трябва да е студена при разбиване!Това е задължително условие! Wink

потвърждавам, разбива се за минути
Виж целия пост
# 6
Аз ползвам Hopla. Отначало миксерът е на по-бавни обороти, за да не изпръска настрани и като се посгъсти, на най-бързите обороти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия