Салата от карфиол

  • 1 623
  • 19
Здравейте!
Ако има вече такава рецепта,моля да ме извините и модераторите да се погрижат темата да изчезне Laughing

Много обичам карфиол и това е една салата,която става за нула време.
Една глава карфиол се разделя на части и се пуска във вряща вода за около 4-5 минути. Изцежда се, може да се нареже на дребно или да си остане на по-големи парчета. Добавя се счукан чесън на вкус(не давам пропорции, защото аз слагам доста), и се подправя с олио(зехтин), сол и оцет( или лимонов сок) Хубаво е да се покрие с капак, за да може карфиола да "поеме" аромата на чесън и подправките. Консумира се и топло и студено- въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 1
Ммммм, обичам карфиол.Ще си купя тия дни и ще я пробвам Peace
Звучи вкусно.
Виж целия пост
# 2
А колко ракия пие тази салаткаааа... Аз съм правила единствено паниран. И то 2 пъти. Фен съм му само в туршии. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
А колко ракия пие тази салаткаааа...
колкото поеме Wink
Виж целия пост
# 4
ще се пробва Peace  chef
карфиола го обичам в туршийка,-

обаче така приготвен сигурно ще е доста вкусен Wink
Виж целия пост
# 5
А колко ракия пие тази салаткаааа...

Аз ракия не пия, но съм такава лакомия, че онзи ден си я направих таз салатка и си я изядох съвсем сама-на никой не оставих Embarassed
Виж целия пост
# 6
Ще се пробва задължително. Благодаря за рецептата newsm10
Виж целия пост
# 7
А нещо зеленко като подправка ще върви ли на тази салатка, например копър? Rolling Eyes Задължително ще я пробвам, обичам карфиол. Peace
Виж целия пост
# 8
А нещо зеленко като подправка ще върви ли на тази салатка, например копър? Rolling Eyes Задължително ще я пробвам, обичам карфиол. Peace

Ооооо, разбира се- копър е много подходящ. PeaceАз понякога слагам,понякога -не. Мъжа ми я обича повече с копър, аз пък-с повече чесън и лимонов сок. Дано ти хареса.
Виж целия пост
# 9
Салатата става и с пресен карфиол. Накъсва се на малки китчици(колкото по-малки толкова по-добре) и се подправя с дресинг от олио(зехтин) , оцет , чесън и целина . Ако смелите подправките с пасатор става по ароматно.Понякога стържа и морков за цвят.Според мен целината е по-подходяща подправка за карфиола , но който не я долюбва може и с копър и , или магданоз.    chef
Виж целия пост
# 10
Ще я пробваме тази салатка Peaceзвучи много вкусно
а иначе карфиол обичаме много на туршийка(заедно с морковчетата да хрупкат Heart Eyes)и паниран Peace
Виж целия пост
# 11
И аз обичам и го ям в всякакви разновидности. Тия дни експериментирах с него и стана прекрасно - овалях розичките в сол, после хубаво в брашно и във фритюрника. Станаха невероятни  Flutter
Виж целия пост
# 12
Може да се яде и суров. Късате го на розички, поливате го с винегрет, ръсите червен пипер и го оставяте няколко часа. От време на време го разбърквате.
Неочаквано вкусно е.  Laughing И полезно.   bouquet
Виж целия пост
# 13
Още една идея - леко сварен заливате с готварска сметана и копър (чесън по желание).
Виж целия пост
# 14
Може да се яде и суров. Късате го на розички, поливате го с винегрет, ръсите червен пипер и го оставяте няколко часа. От време на време го разбърквате.

Ние така го ядем основно, но без червения пипер. Ще се коригираме  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия