Как да замразя тиква?

  • 825
  • 5
Помагайте!
Трябва ли да се бланшира предварително,или се слага директно нарязана на парчета.
И още един въпрос-имам месо за пюренца на бебето и се чудя заедно с костите ли да го варя(и после да ги махна)или да го обезкостя и после да го варя!Питам защото не днам до колко е полезен бульона за бебето?
Мерси!
Виж целия пост
# 1
Защо да се бланшира? Нарязваш тиквата, мяташ я по пликовете и хоп във фризера. При изваждането ще е мека.

Месото за пюретата го варях с кокалите- не за друго, ами отделянето на месото после става по- лесно.
Виж целия пост
# 2
Аз обикновено варя, обезкокалявам Wink и след това хвърлям във фризера. (Заема по-малко място)
Виж целия пост
# 3
Тиквата - настъргана, в плик и във фризера за тиквеници.
              - нарязана, в плик и във фризера за варене или печене.

Месото варя, обезкостявам и приготвям.
А за бебо когато дойде време да го захранваме навремето, бяхме взели заек /бяха ни казали че му е най-добро месото за захранване/, обезкостих го както е суров, минах го през месомелачката два пъти и го направих на топчета като за супа. После във пластмасова кутия сложих топчетата и го бухнах във фризера. Като правех пюретата и после храните на дребчо, си вадех по едно или две топчета и си ги готвех. Имах си за много време готово бебешко месце.
Виж целия пост
# 4
Сурова тиква съм замравявала само настъргана в пликчета, готова за тиквеници - става много хубава.
Сварената тиква сипвам в бурканчета и ги мятам в камерата - готово пюре за беба. После размразявам от предната вечер в хладилника.

Месо за беба готва така: варя месото с 1 лук и 1 морков, малко сол (иначе знам, че не се сварява хубаво месото), обезкостявам, пасирам месото с част от бульона и разливам във формички за лед - така имам готови порции.
Виж целия пост
# 5
Мерси за отговорите!
Приготвеното сварено месо като се сложи във формички за лед колко трайност има(нали все пак е варено)?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия