Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Информация за училище ЕСПА

  • 70 131
  • 259
   Моля, ако имате актуална информация и мнение за ЧУ ЕСПА, споделите го тук. Потърсих в нет-а и мненията са от това "ако искаш детето ти да играе и пее, да се радва, но да не учи, отиди в ЕСПА" до това "ако можете да издържите на натоварването в училището, изберете ЕСПА". Кое е вярното?
   Като прегледах сайта им изглеждат с доста добра материална база и имат доста амбициозна програма, наистина като че ли по-скоро претоварват децата, отколкото да ги оставят да не учат  newsm78. Имат увеличени часове по някои от важните предмети, но дали наистина децата се учат или е само реклама.  Thinking Също така чух мнения, че преди положението в училището е било по-разхайтено, но сега са затегнали дисциплината и ученето.
    В сайта им има и информация, че след  6-и клас нивото на овладяване на първия чужд език е С1 по европейските стандарти (доста високо по мое мнение), като се провеждат изпити от международна организация в края на всеки завършен клас, а нивото на втория чужд език е на ниво получаване на международен сертификат.
    Споделете ако знаете нещо за ЕСПА и най-вече ако имате "информация отвътре".
Виж целия пост
# 1
Ето така изглежда програмата за един ден в първи клас. Много бих искала някой да ми обясни логиката, по която са формирани междучасията и обедните почивки.
Всъщност, нямам преки впечатления от училището. Случайно ми попадна програмата на първолаците тази година.   


ПОНЕДЕЛНИК
1   08.30-09.05   Математика
2   09.15-09.50   Математика
   9.50-10.35   ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ
   10.35-10.50   Закуска
3   10.50-11.25   Български език
4   11.35-12.10   Български език
   12.10-12.40   Обяд
5   12.40-13.15   Английски език

6   13.25-14.00   Български език
7   14.05-14.40   Час на класа
8   14.45-15.20    Английски език

   15.20-15.35   Закуска
9   15.35-16.10   Труд и творчество
10   16.20-16.55   Народни танци
Виж целия пост
# 2
Ние посещаваме детската градина на Еспа отскоро, действително програмата е натоварена, но всичко е под форма на игра, детето не виждам да се е преуморило. За първи клас не знам. Директорката е много амбициозна, не се задоволява просто да взима едни пари, а иска да се разширява, децата да постигат резултати и тн, което не е зле. Доколкото знам за повечето частни градини и училища, нямат високи критерии, но тук не е така. Имат много извънкласни занимания, което е голям плюс. Някои са включени в таксата, а други са допълнителни (пиано, например). Учат по два чужди езика от трета група и то не на шега. Най-добре отидете да разгледате и преценете на място.
Виж целия пост
# 3
Много моля за информация за училище ЕСПА, ако може от учители, които работят или са работили там. Кандидатствах за работа, но искам да науча повече за микроклимата. Помогнете ми, моля ви!
Виж целия пост
# 4
Не знам, но по-долу са обявите им само от вчера и днес.
Напоследък доста често виждам техни обяви за работа.

http://www.jobs.bg/f543406
http://www.jobs.bg/f303184
http://www.jobs.bg/f293396
http://www.jobs.bg/f342323
http://www.jobs.bg/f23090
http://www.jobs.bg/f544418

Виж целия пост
# 5
Наистина е много интересно защо имат толкова много обяви за преподаватели и въобще всякакви специалисти - имам чувството, че си подменят целия личен състав Laughing
Никой ли няма вътрешна информация?
Виж целия пост
# 6
Никой ли няма вътрешна информация?

само знам, че се ползват най-нискокачествени и евтини продукти за изхранването на децата.

Иначе за мен това не е школо, а бастилия.
Детето няма право да има/носи/ползва GSM, докато е в школото (8:30 - 17:00ч.). То е оградено и на неговата територия няма лафка.
Демек по цял ден няма да имаш никаква връзка с детето си. Не казвам, че с моето дете по цял ден си звъниме, но ако не дай си Бог нещо се наложи, се чуваме...
Програмата, която Янита е публикувала направо стряска  Shocked Аз също не намерих никаква логика в нея...  Thinking
... не на последно място... яд ме е, че тази ЕСПА заема бивша общинска ДГ. Може вече да са купили сградата и градинките (част от тях - бивши междублокови пространства и паркинг), но все таки, чувствата са ми тези  Close
Виж целия пост
# 7
Знам, че не струва това училище!  Sad
Виж целия пост
# 8
Сменят си целия състав и са пуснали обяви по почти всички предмет, защото преподавателите ги напуснаха!
Виж целия пост
# 9
Има една програма за публично-частно партньорство между общината и частните училища. Общината дава право на строеж на няколко частни училища, едно от които е ЕСПА, да си построят сграда върху общински терен без да го закупуват. ЕСПА ще се местят в Горубляне. Кога точно ще стане това не знам, не съм се интересувала, защото не ме засяга, но това е сигурна информация и не е тайна.
Виж целия пост
# 10
Имам позната,чието дете е там.По отзивите,което съм чувала от нея не бих си записала детето там.
Виж целия пост
# 11
Имам позната,чието дете е там.По отзивите,което съм чувала от нея не бих си записала детето там.

Моля те, ако имаш време и възможност, напиши по-конкретно какви са отзивите на твоята позната.
Виж целия пост
# 12
Доколкото разбрах не е доволна от получените знания.
Виж целия пост
# 13
Както вече писах, моят син е там и много се учудвам на подобни непроверени сведения от приятели на приятели и тн. Единственото вярно нещо, което прочетох тук е, че си строят нова сграда с огромна база в Горубляне. Персоналът почти не се сменя, просто отварят нови групи. А храната е повече от добра, щом моят твърде претенциозен син се храни добре. Пращат меню всеки петък за цялата седмица на мейла на родителите, което не е гаранция, че храната е качествена, разбира се. Гаранцията, че е вкусна обаче е мнението на сина ми. Имат си трапезария и кухня, и храната се приготвя на място. Много е чисто, постоянно някоя чистачка обикаля коридорите (направи ми впечатление когато отидох да огледам градината, а после забелязвам същото всеки път, като си взимам детето). Трапезарията е с маси за големите и малките с различни размери, с бели покривчици, децата използват салфетки, учат ги да се хранят възпитано и им създават добри навици. Редовно разпитвам Косето дали е ял и какво и той казва неща от рода:
Ти за кое ме питаш, мамо? Ядох закуска, плодова закуска, обяд, закуска след спане и пак плодова закуска. Всичко си "изях" освен супата.
А за плодовете казва, че са "като вкъщи". Едно малко дете не може да обясни дали храната е качествена, но щом се храни и смята, че храната е като вкъщи, значи е доволно. Веднъж ужасно ме обиди, като ми каза, че кюфтетата ми не били като в градината, там били по-хубави  и да питам "Лелка" как ги прави.

Относно напускането на персонала - пак сте прибързали със заключенията. През лятото на морето видяхме една учителка на Косето, която сподели, че напуска. Много ми стана криво и директно я попитах да не би да е недоволна от заплащане или нещо такова, защото родителското лоби в ЕСПА е много силно и можем да си изразяваме свободно мнението, ако нещо не ни харесва и да проявяваме претенции. А и сумите, които плащаме, не са малки. Жената ми обясни, че напуска, защото си открива собствен детски кът и иска да се развива, да си прави собствен бизнес. Мислела да продължи да работи в ЕСПА, но й трябва време да си урежда детския кът и нямало да се справи и с двете. Когато записвах Косето, изрично попитах за текучеството, за мен това е важен фактор, защото децата не обичат промените. В ЕСПА има много учители, които са си там от самото начало. За разлика от повечето частни градини (и училища) обаче, там освен че си имат учителка на групата (класа), децата си имат отделни преподаватели по почти всички учебни предмети. Например освен учителката на групата, Косето (трета група) си има отделна учителка по родна реч, математика, английски, по немски, треньор по айкидо, по танци, треньор по плуване, по музика и по арт. Всички до един са специалисти, с висше образование. Когато го записвах, имаше САМО ЕДНО СВОБОДНО МЯСТО В ГРУПАТА, защото той тръгна от 4-годишен, не от 3 както би трябвало и групите бяха вече пълни. Тогава директорката ми каза, че смята от новата учебна година да отвори нови групи, защото имали капацитет и търсене, но просто трябва да се сформира екип.

Защо имам усещането, че много родители които плюят разни частни градини, просто не могат да си ги позволят. Не е срамно да не можеш да си позволиш нещо, далеч по-срамно е да оплюеш нещо хубаво, само защото ти е извън възможностите. Все пак в темата се иска информация, а не клевети. Ако искате клевети, пуснете отделна тема със заглавие: Клевети за еди коя си детска градина и нека всеки да си пише-брише каквото ще. Простете за резкия тон, никак не е в стила ми, но лично се засягам от непроверени клевети, защото съм избирала доста време градина (и училище) и съм твърдо убедена, че съм избрала един от най-добрите варианти за сина ми. По същия начин бих се ядосала на нападки за Американския колеж, където пък учи големия ми син. Всеки има право на мнение и не налагам никому своето, но нека фактите ни са проверени и от сигурен източник.
Виж целия пост
# 14
Много хубаво е написала СТЕЛА МАРИЯ и до голяма степен е права в написаното отцнея, но относно персонала аз, лично познавам четирима преподаватели, които напуснаха. А, да не говорим , че и от детската градина също са напуснали доста техни  колеги.  Защо ? Нека силното родителско лоби в Еспа да проучи въпроса- от какво не са били доволни тези хора и защо така всички те напускат????? Пожелавам Ви успех в търсенето на истината. А, относно заплатитите - изобщо не е вярно, че са високи...напротив доста ниски в сравнение с другите частни училища..иначе претенций много.
Да, има хора които не могат да си позволят децата да учат в частните училища, но има и други , като мен , например които могат , но не искат децата им да учат ТАМ!
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия