какво да сготвя от...

  • 821
  • 7
пиле( бяло месо + 1 бутче),течна сметана,бекон, гъби, лук?

heeeeelp........
Виж целия пост
# 1
Ами защо не запечеш лука, да нарежеш филето на лентички и да ги наредиш така: лентичка бекон, върху нея лентичка филе, а вътре лук и гъби, после ги навиваш и затваряш с клечка за зъби например или намушкваш на шиш, ако имаш-печеш. После нарязваш магданоз, копър и други благини, босилек, малко лим. сок към сметаната, горчица, ако харесваш и ето ти сос.
Виж целия пост
# 2
Лук и ако имаш картофи надъното на тавичка заедно с гъбките
Бялото месо запържвах леко в тиган с чисто масло.
Слагаш месото върху зеленчуците в тавичката.
в маслото в тигана разтваряш сметаката и 1 чашка бяло винце.
Слагаш подправки по твой вкус (чер пипер, сол, риган)
Заливаш ястието в тавата с този сос
Завиваш с алум фолио и печеш.

Картофите поемат от вкуса на сметанката и запърженото в масълце месце.

Това е едноот любимите ми неща захапване.

аз слагам вместо лук - праз Simple Smile



Бут4ето го свари, обезкости и направи супичка Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Запържи лука, гъбите в малко кр.масло. Малко преди да станат добави и бекона.Посоли ги лекичко със сол (ако въобще се налага, защото не знам дали беконът ти не е солен) и черен пипер.
Отделно заджуркай нещо като сос Бешамел.
В кр.масло запържи 1-2 с.л брашно и добавяй бавно на струйка топло мляко, но бъркай непрекъснато за да не стане на грашки. Като наближи гъстотата, коята харесваш излей сметаната вътре.Сол, черен пипер.
Предварително свари пилешкото месо (и бутчето Wink )
После смесваш всичко - соса, пилешкото, сместта от лука, гъбите и бекона. Наръси отгоре пресен магданоз и добър апетит.
ПП: Ако пилешкото ти е сурово в същност можеш вместо млякото за сос Бешамела да ползваш пилешкият бульон, където е вряло месото.
Виж целия пост
# 4
благодаря, момичета zа идеийките...... Heart Eyes трябва да реша сега кое ще се помъча да направя, че съм кулинарен инвалид..... Embarassed  Embarassed  Embarassed
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Honda
Отделно заджуркай нещо като сос Бешамел.
В кр.масло запържи 1-2 с.л брашно и добавяй бавно на струйка топло мляко, но бъркай непрекъснато за да не стане на грашки. Като наближи гъстотата, коята харесваш излей сметаната вътре.Сол, черен пипер.
ПП: Ако пилешкото ти е сурово в същност можеш вместо млякото за сос Бешамела да ползваш пилешкият бульон, където е вряло месото.


може ли вместо мляко да сложа само сметаната или и двете....?
Виж целия пост
# 6
Цитат на: Gvendolin
Лук и ако имаш картофи надъното на тавичка заедно с гъбките
Бялото месо запържвах леко в тиган с чисто масло.
Слагаш месото върху зеленчуците в тавичката.
в маслото в тигана разтваряш сметаката и 1 чашка бяло винце.
Слагаш подправки по твой вкус (чер пипер, сол, риган)
Заливаш ястието в тавата с този сос
Завиваш с алум фолио и печеш.

Картофите поемат от вкуса на сметанката и запърженото в масълце месце.


А после махаш ли фолиото да се запече без него?
И може ли вместо бяло да сложа червено вино? Blush
Виж целия пост
# 7
Цитат на: amei
...
може ли вместо мляко да сложа само сметаната или и двете....?
Мисля, че ще стане много тежко ако сложиш само сметаната
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия