Какво мога да направя от останало печено пиле???

  • 12 246
  • 26
Имам останало месо и се чудя какво да го правя! В този вид вече никой не иска да го яде!
Идеи???
Благодаря ви!!!
Виж целия пост
# 1
Когато ми остане пиле, обикновено приготвям саздърма - овкусявам го с подправките.
Виж целия пост
# 2
Би ли обяснила по-подробно, моля те.
Виж целия пост
# 3
Да, заповядай:

Нарязвам месото на хапки. Слагам го в тиган с малко олио. Добавям черен пипер, дафинов лист, чубрица, сол и задушавам докато се овкуси - става много вкусно.
Виж целия пост
# 4
Още нещо:
Сега погледнах, че някои добавят бахар и червен пипер към саздърмата.
Когато месото не е предварително обработено - печено или варено, при приготвянето на саздърмата се пържи в собствената си мазнина.
Виж целия пост
# 5
Може да направиш пиле фрикасе
Виж целия пост
# 6
Чудесни сте, както винаги!!!!
Много ви благодаря!!!  bouquet
Виж целия пост
# 7
Аз правя пилешка каша.
Саздърмата не беше ли едно такова желирано, тъмно месо, което продаваха преди години? С дафинов лист и обвито в бяло?
Виж целия пост
# 8
Ние го правим със сос от домати, лук и гъби. Ако ти е останало бяло месо може да направиш каша.
Става и панирано.
Виж целия пост
# 9
Когато ми остане от печеното пиле го накълцвам на ситно, добавям подправки и яйце. От получената кашичка с чаена лъжичка и в олиото на бухтички. В къщи много ги обичаме, колкото и да са нездравословни  Embarassed
Виж целия пост
# 10
Или спагети с доматен сос и пиле.
Виж целия пост
# 11
Здравей darisun!

Момичетата са ти дали чудесни варианти!
Аз се сещам също за гювечета, салата тип Цезар, мусака, сърми, ризото или месото и китайски зеленчуци микс със сладко кисел сос например! Общо взето вариантите са неизчерпаеми. Почти всичко, което може да приготвиш със суровото месо, може да приготвиш и с печеното! Peace
Виж целия пост
# 12
Аз правя бохчи с палачинка и нарязано месо. добавям майонеза и горчица, и малко кашкавал, после леко запичам във фурната. Flutter
Виж целия пост
# 13
Аз обикновено приготвям супичка Grinning
Виж целия пост
# 14
Аз правя пилешка каша.
Саздърмата не беше ли едно такова желирано, тъмно месо, което продаваха преди години? С дафинов лист и обвито в бяло?

Да, точното определение за Саздърма е:
Месен продукт. Състои се от варено или пържено в собствената си мазнина месо и подправки (дафинов лист, бахар и червен пипер), напълнено в животински стомаси или изкуствени обвивки. Може да бъде свинска, говежда, овча или смесена.

На мене това ми е много мазно и не мога да го ям.
Аз предложих вариант за останало печено пилешко месо.
Приготвено по моя начин е вкусно и диетично.  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия