Как се прави филе с гъби?Спешно ми трябва рецептата...

  • 15 016
  • 16
Дъщеря ми има в четвъртък рожден ден и съм си наумила да приготвя за вечеря филе с гъби.Имам въпрос пържолките пекат ли се,пържат ли се...и може ли някой да ми каже как се прави соса,с който се поливат.Само моля ви по-бързичко ми пишете,че няма много време...Благодаря на всички предварително!
Виж целия пост
# 1
През лятото приготвях Пълнени картофи със сос от гъби.
Спомням си, че доста порових докато намеря рецептата за соса, но си заслужаваше - стана много вкусен.
За съжаление не го записах. Ще потърся сега, ако го открия ще пиша.
Виж и ти в Google.
Виж целия пост
# 2
Лично аз пържолите ги пека с малко зехтин, вино, вода и гъбите под фолио. Соса -купувам една гъбена крем супа на Маги. Там пише в колко вода се разтваря за да се прави супа- значи за соса трябва да се разреди в 2 пъти по-малко течност. А течността е соса в който са се пекли пържолите. Ако е по-малко допълвам с вода. След като сосът заври добавям изпечените гъби, и намалявам. Оставям да поври 10-15 митути
Виж целия пост
# 3
В соса слага ли се брашно?
Виж целия пост
# 4
Аз леко запържвам филето и го нареждам в йенска тавичка.
Редя ред филе,ред гъби,ред колелца топено сирене.
Накрая чаша бяло вино,една малка сметена на Данон и във фурната.
Виж целия пост
# 5
Не можах да открия рецептата за соса, но намерих тези рецепти:

Свинско филе с гъби
Месото се реже на тънко. Запържва се предварително. Нарежда се в намазана с мазнина тавичка и се покрива отгоре със сварени гъби, върху които е сложено парченце сланина. Така подредените филета, залети с малко вода се пекат на фурна.

Сос от гъби
Лук, нарязан на дребно се пържи в масло и към него се прибавят предварително сварени гъби. Слага се брашно. Пърженето продължава, като се внимава да не загори. Полученото се разрежда с бульона, в който са врели гъбите. Ври 10 минути. Слага се сол на вкус. Прибавя се и малко червено вино.
Виж целия пост
# 6
Аз пържа свинско бонфиленце , слагам върху канапе от пържена филийка (резина)! Отделно задушавам гъби- печурки с малко масълце , и когато са готови заливам с разредена гъбена крем супа на Маги ( наполувина вода от написаното на пакетчето ) Оставям малко да поври и заливам филийката с месото , гарнирам с пюре или пържени картофи !
Виж целия пост
# 7
В моята рецепта не се слага брашно, а само гъбената крем супа
Виж целия пост
# 8
Аз леко запържвам филето и го нареждам в йенска тавичка.
Редя ред филе,ред гъби,ред колелца топено сирене.
Накрая чаша бяло вино,една малка сметена на Данон и във фурната.
И аз така става крехко и МНООГО вкусно  Peace
Виж целия пост
# 9
Ще ти напиша рецептата за любимите пържоли на мъжа ми Laughing Леля ми е майстор на тях и рецептата е нейна Heart Eyes
Пържолките начукани и овкусени със сол, се редят в тенджера, ред пържоли, ред гъби /нарязани на едро /...докато свършат. Слагаш малко вода,/ може и малко масло, ако са по-сухи пържолите/ , ако пържолите са много ...максимум една  чаша да е водата. Похлупваш и оставяш да ври поне 1/2 час. След това ги вадиш и заедно с гъбите преместваш в тавичка и запичаш, пак поне 1/2 час. Най-вкусни и крехки стават след 1 1/2 приготвяне Hug
Успех Hug
Виж целия пост
# 10
Аз го правя така:
Леко запържвам овкусеното пилешко филе и го редя в тава. Правя сос бешамел (2-3с.л. брашно се запървжват в около 100гр масло, наливам се 500гр. прясно мляко и добавям 1/2 кутийка топено ситене с гъби + 300гр. бланширани гъби ). С този сос се залива пилешкото и се слага във фурна до хубаво сгъстяване на бешамела. 5-10 мин преди да извадя от фурната натъргвам кашкавал.
Белият сос може да се направи и с готварска сметана  Wink
Виж целия пост
# 11
Ааа това е важно уточнение сори, не съм разбрала и не ми е по темата рецептата Embarassed ...имах предвид свински пържоли
Виж целия пост
# 12
Ааа това е важно уточнение сори, не съм разбрала и не ми е по темата рецептата Embarassed ...имах предвид свински пържоли

За свински пържоли просто трябва повече термична обработка. Могат да се запекат във фурна с малко бяло вино, като първоначално са покрити с фолио, което 10 мин преди да станат се маха за да се запекат, но тогава соса трябва да се вари до леко сгъстяване и при сервиране пържолите да се заливат с него.
Виж целия пост
# 13
Благодаря ви,ще се възползвам от рецептите ви. newsm51 Всичките ми изглеждат страшно вкусни.
Виж целия пост
# 14
Това е любимо хапване в къщи Simple Smile
Ние в къщи предпочитаме вратните пържоли, защото не са така сухи. Задължително начуквам пържолите и натривам с малко сол и черен пипер (може и без него). Подреждам ги в тавичка (тефлонова). Добавям предварително нарязаните на филийки гъби. Добавям малко вода и вино, не повече от 1 пръст от тавичката.
Покривам с фолио и пека във фурната. Не съм засичала време за изпичане, но поне 1 час, може и малко повече. Не добавям мазнина, защото вратните пържоли имат достатъчно, а ние не харесваме много мазните неща.
След изпичането на пържолите в тавата остава сос, които ако ти се струва прекалено порзрачен можеш да направих по следния начин:
1 с.л. брашно се разбърква с малко олио (примерно 1 с.л.) и сосът. След като е разбъркано хубаво се слага на котлона за заври при постоянно бъркане за няколко минути да започне леко да се сгъстява. След това се маха от котлона.
Пържолите поднасям като върху всяка от тях слагам гъби и заливам със сос.
Не допичам пържолите без фолио защото стават много сухи за моя вкус.
Стават божествено крехки и невероятно вкусни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия