Пъстърва с дивисил и чесън на фурна.

  • 19 288
  • 19
Пъстърви /по една на човек/
Дивисил - за предпочитане пресен, ако не сух
Чесън - също пресен или сух
Зехтин - ако нямате олио също върши работа
Вегета - за поръсване
Домати - по няколко кръгчета на риба. Ако нямате домати може да ги пропуснете. Simple Smile
Бял пипер
Бяло вино - около една винска чаша.

Изчистените пъстърви се разрязват на половина до гръбнака да се отворят като пеперуда, поливат се обилно със зехтина, посоляват се леко, ръсят се с вегетата, пипера, чесъна и дивисила /ние ги обичаме по-обилно наръсени/. Преди да се захлупят се нареждат 3-4 тънко нарязани кръгчета домати. По средата на печенето се поливат отгоре с по малко вино. Пекат се на 250 градуса до златисто, и да останат само на мазнина, защото нали си пускат. Може да ги разтворите преди да ги извадите да се запекат и от вътре /така ги предпочита мъж ми/, а аз по сочни.

Преди ги завивах във фолио, но последния път направо ги наредих в тавата с олио и станаха супер. Основният разкошен вкус идва от дивисила и чесъна, като първият е за предпочитане да е пресен. Досега ги правех все със сух, но последния път с пресен и стана невероятно. А чесъна все сух слагах, че по-лесно. Laughing Откакто така правя пъстървата ни стана любима, иначе месото й ми седи някак постно и по-безвкусно. Дано харесат и на вас.  chef
Виж целия пост
# 1
Точно си търсех рецепта за пъстърва.
Хареса ми и така ще я направя довечера. Само, че нямам пресен дивисил, ще ползвам сух.
Виж целия пост
# 2
Дикси, как стана рибката? Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Много вкусна стана. Само,че нямах и домати и сложих резени лимон.
Вкусотия.
Като дойде времето на пресния девисил ще спазя точната рецепта.  Grinning
Виж целия пост
# 4
Да добавя още един вариант на основна подправка - естрагон.
Виж целия пост
# 5
Много се радвам. Сега съм се наточила на една ципура, ама още й мисля рецептата.
Виж целия пост
# 6
В момента нямам пастърва под ръка, но ще направя рецептата със скумрия. Намирам за много връзваща се подправката дивисил с риба, както и чесъна.  Аз винаги имам дивисил във фризера. Благодаря за идеята     bouquet
Виж целия пост
# 7
Ами да, така е. arina, след като имаш дивисил целогодишно можеш да пробваш сварени яйца, нарязани на четвъртинки и поляти със счукан чесън, дивисил /и той на ситно нарязан и счукан с чесъна/, олио, оцет и сол. Става малка фантазия. Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Ами да, така е. arina, след като имаш дивисил целогодишно можеш да пробваш сварени яйца, нарязани на четвъртинки и поляти със счукан чесън, дивисил /и той на ситно нарязан и счукан с чесъна/, олио, оцет и сол. Става малка фантазия. Simple Smile

Ооооо, още една идейка   bouquet
Виж целия пост
# 9
 А-а-а-а...супер звучи това с пъстървата Peace. В събота си бях наумила пъстърва да правя. До тогава ще намеря пресен дивисил.Точно навреме.Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 10
Основният разкошен вкус идва от дивисила и чесъна, като първият е за предпочитане да е пресен. Досега ги правех все със сух, но последния път с пресен и стана невероятно.

Страхотна рецепта.Браво Peace
И някой друг се е сетил да спомене тази чудна подправка за риба - девисила. В къщи риба без девисил не се готви.
Виж целия пост
# 11
А вода слага ли се? Звучи страааахооотоно ммммммммммммм  Blush
Виж целия пост
# 12
Ами аз не слагам, те си пускат.
Виж целия пост
# 13
Мммм интересно звучи. Тъкмо ми се е прияла рибка. Но ще я направя с естрагон. Няма да сложа вегета, домати и винце. Бая май ще я променя, ама рецептите нали са за това.  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Днес вечерта направих пъстървата по тази рецепта, само че добавих и копър и лук. Бял пипер и вегета нямах, а бялото вино пропуснах умишлено. Стана фантастично. Благодаря за рецептата  bouquet За другия път ще си набавя всички подправки Laughing
Виж целия пост
# 15
И аз ще пробвам по този начин, звучи вкусно  Peace

Иначе аз правя пъстърва във фолио, като не я разтварям. Под, над и вътре в рибата слагам кръгчета лимони, домати и лук , също краве масло и чубрица. Ако нямате пресни домати, става и с консерва. Много е вкусно    chef
Виж целия пост
# 16
Тъкмо ще я правя за обяд. Слагам и много девесил /така е правописа, защото давал девет сили/ и всички други вкусотии. Много я харесваме.
Виж целия пост
# 17
Вчера правих пъстърва на фурна и ползвах идеите от тази рецепта.

Взех по-едрички риби, намазах ги обилно със зехтин Екстра Върджин, осолих ги хубаво с вегета отвътре и отвън, мушнах им в коремчетата по едно голямо клонче пресен дивисил, по 2-3 скилидки чесън и по 2-3 резенчета лимон. Залях ги със зехтин и с лешниково олио /много върви на риба! Peace/
Пехох 30 минути на силна фурна /250 градуса/, като от време на време поливах с мазнинката. Накрая пуснах вентилатора за 5 минути, за да хванат хубава коричка.

Станаха убийствено вкусни и много сочни!!!

Ето ги рибките преди и след:


Благодаря на авторката за чудесната идея!  bouquet

Иначе и аз ползвам девесила повсеместно за риба, но най-вече когато правя рибена чорба. Обичам пъстървата пържена или маринована и след това на скара, но вчера толкова много ни хареса, че сигурно следващите няколко пъти ще я готвя така.

Triste , скоро ще правя ципура по една страхотна рецепта и ще я пусна, ако още й се чудиш  Wink
Виж целия пост
# 18
Eee, Цеце страхотни снимки. Много се радвам, че ви е харесала рецептата. Наистина става страхотно. Аз като я пусках снимах и моите рибки, но с един скапан апарат и не излязоха добри и ме досрамя да ги постна. Ще чакаме ципурата. Grinning
Виж целия пост
# 19
Точно се чудих каква ще е вечерята днес. Благодаря за идеята.   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия