ТИРАМИСУ

  • 57 594
  • 25
Здравейте момичета,
от доста време следя вашите рецепти, отзиви и коментари.
Лично на мен форума много ми допадна. Изпробвах няколко рецепти и съм много доволна. За което много Ви благодаря.
А сега ето и една моя рецепта която се надявам да ви хареса.

Продукти;
1пак. бишкоти/20-25бр/
300гр. турско кафе
50мл ром
120гр. захар
За крема;
1 пакет суха сметана
1 пакетче нес кафе
шоколадови пръчици или настърган шоколад

Към свареното кафе се добавя рома и захарта.Сметаната се приготвя по указанието като към нея се добавя нес кафето.
В правоъгълна форма се редят потопените в кафето бишкоти върху тях се разпределя част от крема. И така се нарежда на пластове като най-горния трябва да е от крем.Поръсва се с шоколадовите пръчици. Оставя се да престои 2-3 часа в хладилника за да се стегне.
Пробвайте много е вкусно,бързо и лесно. Дано ви хареса.
Виж целия пост
# 1
Извинявайте, не си написах потребителското име.
Виж целия пост
# 2
ето  едно ТИРАМИСУ и от мен:

Продукти:
1 пакет бишкоти (ние използвахме едни в жълти пликове, марката беше нещо с "Б", вътре са две по-малки пликчета с бишкоти и едно пакетче какао подарък, обаче другият път ще купя най-обикновени, защото тия са 2 лв.)
2 кутийки сирене Филаделфия (следващият път ще пробвам с извара, професионалистът каза, че може Simple Smile )
6 жълтъка
10 лъжици захар
1 пакетче нескафе (от тия за една порция)
към 100-ина грама течна сметана (ние ползвахме Хопла, има разфасовки от 100, 250 и 500 гр)
около 200 гр сварено кафе
ако имате една-две капачки ром или ликьор или водка, но може и без алкохол.

Приготвяне:
Разбивате жълтъците и захарта с миксер, докато захарта се стопи. Трябва да биете докато изчезне захарта, защото иначе като се стопи после, ще стане по-течно.
Разбивате отделно нескафето с малко вода, не го слагайте директно в жълтъците, за да не се оцвети в кафяво крема. Та след като го разбиете, слагате и него при жълтъците. Разбивате сметаната и прибавяте и нея. По начало се слага малко сметана в хубавото тирамису, защото иначе ако сложите много на другия ден сладкиша леко спада и става на мехурчета вътре. Прибавяте и сиренето Филаделфия (или изварата) и разбърквате всичко.

Сварявате кафе (около 200-300 гр ще ви трябва), прибавяте към него ако решите капачка-две ром, водка или ликьор (ние правихме без) и топите бишкотите. Ако кафето е топло, топвате бишкотата и бързо я вадите, ако е студено трябва по-бавно да топите Simple Smile Нареждате ги в тавичката и после мажете крема отгоре и го заглаждате. Поръсвате какао през цедка, за да е равномерно навсякъде. По начало трябва да престои сладкиша, примерно до другият ден, но при нас издържа само около час Simple Smile Е, на другият ден беше значително по-вкусен, защото бишкотите бяха дръпнали и от крема ама... Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Gvendolin mnogo obicham tiramusi i tvoqta recepta mnogo mi haresa,samo che imam edin vapros vmesto techna smetana,moje li da se sloji zakvasenata smetana koqto prodavat na danon da rechem?  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 4
Цитат на: Radina
Gvendolin mnogo obicham tiramusi i tvoqta recepta mnogo mi haresa,samo che imam edin vapros vmesto techna smetana,moje li da se sloji zakvasenata smetana koqto prodavat na danon da rechem?  Rolling Eyes



Мила Радинка,

Радвам се, че рецептата ти е харесала, но честно да ти кажа не мога да преценя как да ти отговоря на въпроса.
Мисля си, че тъй като има сиренена част в крема (извара или Филаделфия) няма при4ина да не стане и със заквасена сметана,само и сложи малко захар, защото другата е подсладена...
Пробвай и сподели. Аз мисля, че няма да сгрешиш.
Успех! Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Ето едно истинско, разкошно, италианско Тирамису.

Ние със сестра ми отдавна сме манячки на Тирамису. Където видиме да предлагат - пробваме, и в България и тука в САЩ. Най-хубавото, по наше мнение, е това, което правят италианците, в сладкарницата, в която работя в момента. Откакто имаме рецептата го правим посоянно и шашваме гостите  Laughing
Шефката ми, която е голяма кулинарка, казва, че Тирамису, без сирене Маскарпоне не е Тирамису. И наистина, това сирене прави сладкиша. Пробвали сме и със сирене-крема, но не е същото. В България има такова сирене, както и бишкотите “Ladyfingers”, но не във всички магазини. Ако не успеете да намерите бишкотите, опитайте поне със сиренето. Няма да съжалявате. Ако не, пробвайте със обикновени бишкоти и сирене-крема.

А ето и рецептата. Превела съм я и съм преобразувала мерните единици, за да ви е по-лесно.

Тирамису

Продукти:

- 3 големи яйца, разделени на жълтъци и белтъци
- 1/2 чаена чаша захар
- 250 гр. сирене “Mascarpone”
- 2 чаени чаши еспресо или силно кафе
- 4 супени лъжици коняк или бренди
- 20 бишкоти “Ladyfingers”
- 2 супени лъжици какао
   
Приготвяне:

1. Разбъркайте 3-те жълтъка, 1 супена лъжица от кафето, захарта и 2 супени лъжици от коняка в голяма купа.
2. Бъркайте сместа 2-3 минути с миксер.
3. Прибавете сиренето и разбивайте с миксера 4-5 минути, докато стане еднородна смес.
4. В друга купа разбийте на сняг белтъците, заедно с 1/2 чаена лъжичка захар.
5. Внимателно сложете белтъците при останалата смес и разбъркайте леко с лъжица.
6. Останалото кафе, задно с останалите 2 супени лъжици коняк сложете в съд с плоско дъно. Потапяйте една по една бишкотите от всяка страна, за да се напоят в кафето и ги подреждайте на един ред в тавичка. Първият ред да е от 10 бишкоти.
7. Разстелете 1/2 от крема върху бишкотите.
8. Наредете отгоре вторият ред напоени бишкоти, след което разстелете останалия крем.
9. Поръсете отгоре с какаото.
10. Оставете в хладилника 2 часа преди сервиране.

Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 6
Цитат на: Tintiri-mintiri
Ето едно истинско, разкошно, италианско Тирамису.

Ние със сестра ми отдавна сме манячки на Тирамису. Където видиме да предлагат - пробваме, и в България и тука в САЩ. Най-хубавото, по наше мнение, е това, което правят италианците, в сладкарницата, в която работя в момента. Откакто имаме рецептата го правим посоянно и шашваме гостите  Laughing
Шефката ми, която е голяма кулинарка, казва, че Тирамису, без сирене Маскарпоне не е Тирамису. И наистина, това сирене прави сладкиша. Пробвали сме и със сирене-крема, но не е същото. В България има такова сирене, както и бишкотите “Ladyfingers”, но не във всички магазини. Ако не успеете да намерите бишкотите, опитайте поне със сиренето. Няма да съжалявате. Ако не, пробвайте със обикновени бишкоти и сирене-крема.

А ето и рецептата. Превела съм я и съм преобразувала мерните единици, за да ви е по-лесно.

Тирамису

Продукти:

- 3 големи яйца, разделени на жълтъци и белтъци
- 1/2 чаена чаша захар
- 250 гр. сирене “Mascarpone”
- 2 чаени чаши еспресо или силно кафе
- 4 супени лъжици коняк или бренди
- 20 бишкоти “Ladyfingers”
- 2 супени лъжици какао
   
Приготвяне:

1. Разбъркайте 3-те жълтъка, 1 супена лъжица от кафето, захарта и 2 супени лъжици от коняка в голяма купа.
2. Бъркайте сместа 2-3 минути с миксер.
3. Прибавете сиренето и разбивайте с миксера 4-5 минути, докато стане еднородна смес.
4. В друга купа разбийте на сняг белтъците, заедно с 1/2 чаена лъжичка захар.
5. Внимателно сложете белтъците при останалата смес и разбъркайте леко с лъжица.
6. Останалото кафе, задно с останалите 2 супени лъжици коняк сложете в съд с плоско дъно. Потапяйте една по една бишкотите от всяка страна, за да се напоят в кафето и ги подреждайте на един ред в тавичка. Първият ред да е от 10 бишкоти.
7. Разстелете 1/2 от крема върху бишкотите.
8. Наредете отгоре вторият ред напоени бишкоти, след което разстелете останалия крем.
9. Поръсете отгоре с какаото.
10. Оставете в хладилника 2 часа преди сервиране.

Да ви е сладко!


днес направих тирамису точно по тази рецепта и стана страхотно. това за мен е истинската рецепта Grinning само, че имах под ръка блат и го направих с блат, а не с бишкоти, но пак стана много вкусно и с много истински вкус. другият път ще пробвам с бишкоти.
мерси за рецептата! Grinning
Виж целия пост
# 7
А сега и някой да каже къде продават в София сирене “Mascarpone” ще съм му много благодарна! Обожавам тирамису  Wink
Виж целия пост
# 8
Сирене "Mascarpone" съм виждала в Метро. Може би има и в другите по-големи вериги магазини.

А италианското Тирамису съм го правила както с "Mascarpone", така и със заквасена сметана и в двата случая е обирало точките. Със сметана става малко по-течно, но пък е по-леко.
Виж целия пост
# 9
Цитат на: nad_tab
А сега и някой да каже къде продават в София сирене “Mascarpone” ще съм му много благодарна! Обожавам тирамису  Wink


Маскарпоне продават във фирмения магазин на PRESIDENT.
Намира се на бул.Патриарх Евтимий (след Попа - посока НДК).
Там съм купувала и Тирамису - истинско !!!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 10
Много полезен форм  Wink  ще гледам да си направя и трите вида Тирамису и ще докладвам кое най-много ми е харесало!
Виж целия пост
# 11
Цитат на: nad_tab
А сега и някой да каже къде продават в София сирене “Mascarpone” ще съм му много благодарна! Обожавам тирамису  Wink


В Била също има - да ти е сладко Wink
Виж целия пост
# 12
ето една рецепта и от мен


Тирамису  

ПРОДУКТИ:
400 г бишкоти (Савоярди)
500 г сирене Маскарпоне
5 жълтъка
3 белтъка, разбити на сняг
150 г захар
ванилия
настъргана портокалова (или лимонова) кора
2 с.л. вино Марсала (или ликьор, ром или сруг алкохол по избор)
2 ч.ч. кафе експресо, без захар
какао на прах
шоколад

ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте в купа сиренето до пухкав крем, като постепенно добавяте ванилията и малко настъргана портокалова(или лимонова) кора Разбийте жълтъците заедно със захарта до пухкава смес. Внимателно добавете жълтъците към сиренето, като разбърквате внимателно.
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сиренето на малки порции и сместа внимателно се разбърква. Покрийте съда и го оставете в хладилника да се поохлади. Смесете кафето с виното или ликьора. В тавичка наредете пласт бишкоти, които предварително сте натопили в кафето, след което намажете със крем, посипете отгоре с какао на прах. Отгоре наредете пласт от бишкоти и така до изчерпване на продуктите. Най-горния слой е от крема. Покрийте с домакинско фолио и поставете в хладилника за няколко часа (най-добре за 24 часа). Преди сервиране поръсете отгоре с какао на прах и настърган шоколад.
(Забележка – яйцата в рецептата, могат да се заменят с 300 мл сметана. Разбитата изстудена сметана се добавя към предварително разбитото сирене и сместа внимателно се разбърква.)
Виж целия пост
# 13
направих рецептата на Gvendolin и се получи мисля добре, не сложих коняк `щот нямам и не харесвам, но пък сложих уиски, и ...................... Маскарпоне-то можете да замените с две пакетчета крема сирене (аз така направих, в кварталния магазин нямаше нито Маскарпоне, нито Филадлфия - чиста)
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Biju1
ето една рецепта и от мен


Тирамису  

ПРОДУКТИ:
400 г бишкоти (Савоярди)
500 г сирене Маскарпоне
5 жълтъка
3 белтъка, разбити на сняг
150 г захар
ванилия
настъргана портокалова (или лимонова) кора
2 с.л. вино Марсала (или ликьор, ром или сруг алкохол по избор)
2 ч.ч. кафе експресо, без захар
какао на прах
шоколад

ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте в купа сиренето до пухкав крем, като постепенно добавяте ванилията и малко настъргана портокалова(или лимонова) кора Разбийте жълтъците заедно със захарта до пухкава смес. Внимателно добавете жълтъците към сиренето, като разбърквате внимателно.
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сиренето на малки порции и сместа внимателно се разбърква. Покрийте съда и го оставете в хладилника да се поохлади. Смесете кафето с виното или ликьора. В тавичка наредете пласт бишкоти, които предварително сте натопили в кафето, след което намажете със крем, посипете отгоре с какао на прах. Отгоре наредете пласт от бишкоти и така до изчерпване на продуктите. Най-горния слой е от крема. Покрийте с домакинско фолио и поставете в хладилника за няколко часа (най-добре за 24 часа). Преди сервиране поръсете отгоре с какао на прах и настърган шоколад.
(Забележка – яйцата в рецептата, могат да се заменят с 300 мл сметана. Разбитата изстудена сметана се добавя към предварително разбитото сирене и сместа внимателно се разбърква.)


Поздравления Бижу. Grinning Твоята рецепта е най_близка до италианското Тирамису . Не знам само дали в Бг продават Савоярди.

Поздрави

Милена
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия