Идеи за октопод

  • 1 823
  • 10
Знам,че само вие може да ми помогнете,искам някакви вкусни рецепти за приготвянето на октопод.Обожавам го,но винаги съм го яла по заведения или го е правил баща ми.Сега искам аз да си го приготвя вкъщи.Мерси предварително   bouquet
Виж целия пост
# 1
Ето какво открих аз:
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2090.html
http://www.menumag.bg/recipes/view/215
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF … D0%B0%D1%80%D0%B8
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=526
Виж целия пост
# 2
Айде да си препоръчам рецептата, изпробвана и заснета! Peace

Октопод въ … 80;но
Виж целия пост
# 3
Айде да си препоръчам рецептата, изпробвана и заснета! Peace

Октопод във вино

Благодаря много  bouquet.Точно такова ми се иска да е,нещо което е изпробвано.Аз гледах миналият ден Перфектмната вечеря и една участничка сготви и веднага ми се прияде.Направо като бременна съм. ooooh!

Виж целия пост
# 4
TheNMaster това ми хареса http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2090.html,но е салатка,може по нататък да го приготвя.  bouquet
Виж целия пост
# 5
става вкусен и като се панира и изпържи - основно за пипълцата говоря
ако са по-дребни се обваряват и става много добре с различни други морски деликатеси в ориз - миди, скариди, раци ...
по памет, не помня рецепти но така ги приготвяше майка ми
Виж целия пост
# 6
TheNMaster това ми хареса http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2090.html,но е салатка,може по нататък да го приготвя.  bouquet
И на мен ми хареса и ще го пробвам и аз...
Виж целия пост
# 7
Октопод с вино и октопод с оцет
Виж целия пост
# 8


  bouquet така ги готви тати,ама му вика по кипърски,понеже е там. Wink Мерси много.
Виж целия пост
# 9
Ето една и от мен ,

  Октопод на скара

 октопод ( около 2 кг.)
1/2 лимон с корите нарязан на ситно
сока на 2 лимона
2 с.л. зехтин
2 с.л. табаско сос (по желание)
3-4 скилидки чесън нарязани на ситно

Изчистения  от главите октопод разрязваме на половина .Смесваме октопода ,лимоните ,лимоновия сок,зехтина,табаското и чесъна в купа.Покриваме и оставяме в хладилник за три часа.След това изцеждаме марината от октопода и печем на скара. Simple Smile
 Simple Smile
Виж целия пост
# 10
октопода много силно мирише, като се готви  Wink
аz не готвя и не мога да ям октопод, мъжа ми обаче е фен на морската храна и готви често с ориz и домати или препържен с лимон zехтин и чЕсън.
Сам си го иzяжда  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия