Еклерова торта с крем "Брюле"- много добра!!!

  • 19 669
  • 9
За Цветница направих тази торта и направо си облизахме пръстите та реших да споделя с вас...

Необх. продукти:

1л. сметана сладкарска или готварска( в зависимост от вида се слага и различно количество захар)
12 жълтъка
300мл. пр.мляко
350 гр. захар(ако сметаната е готварска, а ако е сладкарска - на вкус)
желатин 10гр.
2 блата(готови)
еклери около 700 гр.(от мъничките с ванилов крем)

Крем "Брюле"
разбиват се жълтъците, към тях се прибавя сметаната, прясното мляко и захарта. Това се вари 15 мин на водна баня, но крема не трябва да завира.
Желатина се разтопява с вода в съотн. 1:1 също на водна баня. Докато крема се разбърква непрекъснато се добавя постепенно желатина. Оставя се да се сгъсти леко да стане като боза и след няколко минути се маха от  огъня.

В тава се нареждат първия блат, който се залива с крем. Отгоре се слага втория блат, който също се залива с крем и за трети ред се нареждат плътно един до друг еклерите. Накрая и те се заливат с останалия крем. Оставят се да изплуват. Тортата може да се украси съц счукани орехи или натрошени бисквити. Оставя се в хладилника да преседи няколко часа и да се стегне кремът.

И това е!!!
Да ви е сладко!!!
Виж целия пост
# 1
Това по рецептата на Иван Звездев ли е Confused:  Аз имам нея и звучи много вкусно, но още не съм я бъркала.
Виж целия пост
# 2
Да, много отдавна съм я записала, но чак сега се престраших и смятам, че е фантастична Grinning
Виж целия пост
# 3
Леле ако знаеш от кога ми се яде Еклерова торта! Сега си копвам рецептата  и зе четвърткък ще я приготвя Grinning
Виж целия пост
# 4
Значи ще я пробвам за празниците. Моят мъж е голям фен на еклеровите торти, но рядко ги правят хубави по сладкарниците.
Виж целия пост
# 5
Точно такава хапвах в Арена и страхотно ми хареса! Но не съм се престрашила да я направя-вижда ми се доста сложно, а и тези 12 яйца...
Лили, възхищавам ти се! А за каква по размер форма за торта е това количество-моята е 24 см., но е плитка...
И още един глуповат въпрос- не се ли притеснявате тези яйца като не се пекат да повредят стомахчетата на дечковците...
Виж целия пост
# 6
Гостът съм аз ooooh!

И още един въпрос-какви и колко еклера използва, Лили?
Виж целия пост
# 7
Жълтъците от крема се варят, така че не би трябвало да има проблем, ама на мене ми се стръва малко тежичка за бебоци Confused . Иначе се ползват от най-малките еклерчета, около 20-25 броя, мисля че беше за форма 26-28 см.
Виж целия пост
# 8
me4tiza, Използвах от мъничките ванилови еклерчета, които продават на грамаж. Мисля, че колкото са по ситни еклерите толкова по-добре. Аз бях взела 0.500гр. и не ми стигнаха та пълних дупките с блат(добре, че имах). Затова смятам, че около 750 гр. еклери ще е добре - ама колко са на брой не обърнах внимание Neutral Face .  На малкия не съм си и помислила да му давам торта. Много жълтъци, а иначе те не се пекат, но все пак минават през някаква топлинна обработка и да ти кажа на коремите ни нищо им нямаше, освен, че станаха по-дебели Embarassed  и, че мъжът ми само ме пита кога ще направя пак Crazy . А сега се опитваме да изядем сладкиша, който приготвих с останалите 12 белтъка. Язък ми за диетите Embarassed  Embarassed  Embarassed
Тавата ми е с размер 32 см.-диаметър
Виж целия пост
# 9
Много съм ти благодарна за разясненията Лили! Нашият малчуган е такъв дунданчо, че храна от него не може да се скрие-щом види трябва да я унищожи-пу,пу да не го уручасам...иначе и аз не държа да я пробват децата.Ще пробвам с половин доза,защото ми е малка формата, така че 6 белтъка,все ще оползотворя и ще докладвам после!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия