Миете ли ориз?

  • 14 408
  • 120
# 45
Мия и още как , даже го премивам  Peace
Виж целия пост
# 46
Винаги го мия Peace
Виж целия пост
# 47
Мия го,да.
Виж целия пост
# 48
Аз пък не го мия Embarassed
Виж целия пост
# 49
Принципно не се мие, за да не се отмива нишестето, за да не лепне, и зрънцата да стоят разделени, но аз също винаги го мия, защото като си представя през какво е минал и на колко места се е въргалял, макар и да се обрабтова топлино след това, лошо ми става. А така падат и ако има камъчета и тем подобни, може да е първо качество ориза, но винаги може да се намери някое "късметче" вътре. А и не ми е слепвал, така че смелко го подлагам на водата и не го жаля!
Виж целия пост
# 50
и аз мия, както и мама и баба правят
  chef
Виж целия пост
# 51
сега да доуточня за свекърва ми Mr. Green

жената иначе е страхотна готвачка, няма нещо, което да не е направила перфектно. ако беше някакъв профан хич нямаше и да се чудя дали се мие принципно ориза или не.
от нея знам, че така й е казвала една преподавателка по готварство навремето беше шефка на център за водене на курсове
ама защо - така и не пожелах да разбера.


между другото, оризът й е винаги адски вкусен! Laughing
Виж целия пост
# 52
О'Хара, а това от немиенето ли е?  newsm78
Или просто жената знае как да го приготви, какви подправки да му сложи........  Peace
Виж целия пост
# 53
Винаги го мия.
Виж целия пост
# 54
Мия. В зависимост от вида ориз изтича по-малко или по-много мръсна вода.

Ако искаме ориза да е по-разварен, да стане като на каша - не трябва много да се мие, за да остане това брашънце ли, нишесте ли по него.

Но аз си го мия до бистра вода.
Виж целия пост
# 55
вчера завърших курса за готвачи и нашия учител ни каза,че ориза в инаги се мие (a тои не е от вчера готвач ,има голям опит)
Виж целия пост
# 56
Обикновено го мия, но в някои рецепти (например за паеля), пише изрично да не се мие. Тогава спазвам.
Виж целия пост
# 57
PeaceИ аз-в 3 води.
Виж целия пост
# 58
Да. Peace
Виж целия пост
# 59
Винаги го мия, докато водата се поизбистри.После го оставям малко в купата накиснат с вода, преди да го изсипя в тавата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия