Бутер рулца с кренвирш и сусам!

  • 14 767
  • 56
Това е невероятно бърза и  много лесно рецепта!  Grinning  Много подходящо мезенце за  биричка и червено винце ... Joy

А  децата обожават тези бутер  рулца с кренвирш. Blush







 Приготовление 20 минутки. От дозата стават около 35-40 рулца.

Продукти:

Бутер тесто/ нарязано на 5 правоъгълника/
5 кренвирша
сусам

по желание  1 жълтък за мазане.

Приготвяне:

 Пуснете печката на 220 С  да се загрява...

Бутер тестото което аз купувам е разделено на 5 правоъгълника с дължина колкото един кренвирш.

Слага се кренвирша в началото на правоъгълника и се навива на руло.





Краищата се защипват добре, за да не се отвори при печенето.




Намокряте ръцете си ,насипвате на дъската сусам по дължина на рулото  и го търкаляте/ навитото руло/докато сусама се полепи навсякъде.




Така правите и петте кренвирша. Пожелание намазвате  бутер рулцата с жълтък. Стават по жълтички и лъскави.

После взимате нож и нарязвате рулото на парченца с дебелина  1,5-2 см.



Нареждате на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.




Пекат се докато се зачервят... Hug





Бон апетит     chef

Виж целия пост
# 1
Страхотно изглеждат. Само не си падам по кренвирши. Ако могат с нещо да се заместят ще пробвам с удоволствие.
Виж целия пост
# 2
Червено винце, можеш да намажеш тестото с лютеница, кетчуп, някакъв друг подходящ сос, ще станат още по-вкусни.  Wink
А и малко кашкавал или пушено сиренце отгоре няма да им навреди.  Laughing
Виж целия пост
# 3
Много апетитно изглеждат  Crazy Crazy Crazy
Браво за лесната и хубава рецепта   bouquet
Виж целия пост
# 4
Тъкмо се разписах в другата тема. И тази рецепта ще изпробвам, през уикенда.
Виж целия пост
# 5
Винце,Благодаря за чудесната идея !  Peace
Виж целия пост
# 6
Още тази вечер ще ги спретна   chef
ЧервеноВинце, благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 7
Аз съм от тайните ти обожатели Червено винце Laughing Laughing Laughing, но вече не издържам и явно ще изразя чувствата си към предложените от теб рецепти.
Харесвам такива идейки.
Днес ще купя тестото, а утре ще ги направя, защото в магазина само супер замразено го продават, и няма кога да го размразя нощес. Laughing Laughing Laughing но утрееееееееееееее
Утре ще се яде  chef
Виж целия пост
# 8
Мммммммммм огладнях Laughing Ще се пробва тази рецепта Peace
Виж целия пост
# 9
Аз често правя, но без сусам. Непременно ще пробвам  Peace
Виж целия пост
# 10
червеновинце,за пореден път доказваш че си страшна кулинарка.мерси за интересната рецепта Hug
Виж целия пост
# 11
Благодарности за рецептата!  bouquet Вече ги направих и дъщеря ми беше във възторг. Ето ги.
Виж целия пост
# 12
Момичета благодаря на всички... Hug

 geleva...барво за рулцата!  Hug Радвам се, че дъщеричката ти ги е харесала  Grinning

Хледам че си сложила сусамче върхи кренвирша. Ако овяляш бутера в сусасама, става  още по-вкусно/ кулинарски съвет/   Laughing



Страхотно изглеждат. Само не си падам по кренвирши. Ако могат с нещо да се заместят ще пробвам с удоволствие.

Може да се заместят с кашкавал. Но тогава ги направи затворени.

Например коже да нарежеш правоъгълниците на две и стават два квадрата. Слагаш кашкавал, или плънка от сирени и яйце, и затваряш като триъгълник и защипваш добре краищата.  Peace
Виж целия пост
# 13
Червено винце, можеш да намажеш тестото с лютеница, кетчуп, някакъв друг подходящ сос, ще станат още по-вкусни.  Wink
А и малко кашкавал или пушено сиренце отгоре няма да им навреди.  Laughing
Да , всеки може да ги маже с кавото иска, вече вариции спрямо вкуса.

 С пушено сирене и кашкавал не става, ще изтече кашкавала, тъй като рулцата са отворени.

С пушено сирене и кашкавал може да се направят кифлички или тригунки...те са затворени Wink  Тогава няма опастност да изчтече кашаквала.
Виж целия пост
# 14
Страхотна рецепта!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия