солен кекс

  • 9 612
  • 31
# 30
Дикси, може би защото слагаш доста брашно като за солен кекс...  Thinking
Сиренето при такива кексове, милинки, тутманици и питки общо взето се смива и утежнява брашното, затова и не стават пухкави и въздушни тези печива. Но предполагам, че и при тях е като баниците - няма еднакви и все са хубави   chef
Виж целия пост
# 31
Сигурно е така. Аз ползвах по-твърдо сирене и то не успя да се смие, а брашното според мен не беше чак толкова много, но понеже не съм правила досега солен кекс по други рецепти, не мога да преценя много ли е било - нямам база за сравнение. И понеже никога не го меря, винаги го слагам на око - може да не съм посочила съвсем точното количество. Тестото е съвсем малко по-рядко от това за сладък кекс, защото се сгъстява от сиренето. Но както и да е. Важното е, че се получи добре.  Grinning  Мисля скоро да пробвам твоята рецепта с кашкавала. Мъжът ми и той обича солени кексове. Надявам се да ни хареса.  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия