Йенска тенджера или гювече- каква е разликата

  • 5 041
  • 14
бях пуснала една тема преди няколко дни и стана на въпрос за гювечето... йенската тенджера няма ли да свърши същата работа?
Виж целия пост
# 1
Ами аз като нямам гюве4 и готвя в иена и пакстават вкусни гозбите ми.
Виж целия пост
# 2
Използвам йена като заместител на обикновена тава, докато в глинен гювеч правя ядене, което има нужда от дълго и бавно готвене.
Виж целия пост
# 3
благодаря за отговорите Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Има разлика в полза на гювеча.  Simple Smile Иначе ще стане и в йенска, да.  Peace
Виж целия пост
# 5
Има разлика в полза на гювеча.  Simple Smile Иначе ще стане и в йенска, да.  Peace

мдам. По-вкусничко е в гювеча.
Виж целия пост
# 6
Според мен би имало разлика ако гювеч не е глечосан /това лаково покритие отгоре/.
Иначе яденето става еднакво вкусно и в двете!
Виж целия пост
# 7
Да,става вкусно и в двете,но глинения съд добавя още един прекрасен вкус на ястията сготвени в него.Има разлика!   bouquet
Виж целия пост
# 8
Има ястия, при които йената не може да замести гювеча! Според мен в едно домакинство трябва да има и гювеч и йенска тенджера! Най-простият пример е боб в гювеч, в йена не може да стане!
Виж целия пост
# 9
Гювеча приема повече топлина и я предава равномерно навътри - затова е по-подходящ за готвене "на бавен огън"...
Йената изстива пък по-бързо - по-добра е за лазаня например...
Виж целия пост
# 10
според мене вкусът,който се получава в гювечето не може да се сравни с това в иена,просто някак си е по-ароматно когато е в гювече Simple Smile
Виж целия пост
# 11
В гювеч определено стават по-вкусни манджите  Peace Но поради липсата на голям гювеч, готвя в йената, пак си хапваме с удоволствие да ви кажа  Mr. Green
Виж целия пост
# 12
Храната приготвена в гювеч е на светлинни години от направената в  иена.
Йената е девети  братовчед на негледжосаните калени съдове.
Виж целия пост
# 13
благодаря на всички за мнението, аз вече сготвих в йена и беше доста вкусно Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Според мен разликата е вьв вида ястие.Например една капама или боб пасва повече в гювеч с капак.Пиле сьс сметана и топено сирене и т.н.в йена.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия