Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бащино име когато бащата е чужденец

  • 1 169
  • 8
Въпрос към майките българки и татковците чужденци.
Когато регистрирахте децата в БГ трябваше ли обезателно да пишете бащино име?   В Полша няма такова понятие ,а и в много други страни също, но не правят ли проблем в БГ?
Абе май преди да тръгна почвам да си измислям проблеми, ама като знам че от нищо нещо могат проблем да ти направят Grinning ...
Виж целия пост
# 1
Второто име си го избрахме,без да има някаква връзка с първото или бащиното.Когато попълвах формуляра за бг паспорт го написах в графата бащино.Да обаче, в общината като му изваждали български акт за раждане и двете имена ги написали близо едно друго.Отивам да получавам паспорта,жената го търси в компютъра и ми казва:"Ами той няма бащино име,има само 2 лични имена"След това призна,че било тяхна грешка,да съм ходела да му вадят нов,как ли пък не,казах,че след като са му издали веднъж акт за раждане,да го пишат както искат.В паспорта обаче няма бащино,а само given names.Хиляди пъти съжалих,че изобщо му извадих бг паспорт,сега с брат му няма да повторя грешката. #Shocked
Виж целия пост
# 2
ако детето има(а предполагам че има)полски акт за раждане ,то в бг акта имената трябва да са като в полския.имаше преди такава тема тук-потърси с търсачката.или ако хонда види темата тя да ти каже-мисля че преди беше дала доста инфо по този въпрос,включително и цитати от бг закон за регистрация на дете.аз лично на мойто няма да му вада бг ЕГН и паспорт.за какво му е!?
Виж целия пост
# 3
Ами ние вписахме бащино име на малчугана още при кръщаването му в болницата.
В Бг документи е точен превод на името му. Няма окончанието -ов.
Виж целия пост
# 4
Цитат на: evelina
.имаше преди такава тема тук-потърси с търсачката.или ако хонда види темата тя да ти каже-мисля че преди беше дала доста инфо по този въпрос,включително и цитати от бг закон за регистрация на дете.
Таzи тема е най отгоре zакотвена като важна, включително и в темата Полеzна информация.
Виж целия пост
# 5
Атина, колкото и странно да звучи, всъщност се оказа, че бащиното име не е задължително. Нашият тати си е българин и ние си мислехме , че директно ще впишат името му в бг акта за раждане , да мам не! Понеже във френския акт е само с малко име и фамилия така я писаха и в българския. Законът бил такъв-преписват се буквално имената от чуждия акт без никаква промяна. Така , че няма да ви гонят за бащино име. Ние пък искаме да прибаивм такова , ама се оказа че е сложно. Neutral Face
Виж целия пост
# 6
Атина и другите момичета ти написаха по-горе. След като хлапето ти е родено в Полша, при превода на акта за раждане в посолството ще преведет имената буквално - от полски на български. И тук ще ти го издадат както пише на превода.
Виж целия пост
# 7
Уффф. олекна ми поне затова да не мисля! Благодаря мамчета!
Утре съм се наканила да отида до посолството да дам послкият акт за превод и легализация. Досега си мислех че ще го правя в БГ ,ама реших да се обадя да питам и о чудо!!!!! невероятно любезна жена ми каза, бързо да го донеса за превод и легализация (било безплатно!!!!!), за да успеят да го направят до началото на юни и да си действам в БГ. Ако се окаже вярно ще е супер!
Виж целия пост
# 8
Наистина е така, както са ти написали мамите по- горе. Проблем е само ако детето е родено в България, тогава искат да има бащино име. Аз обаче успях да ги излъжа и сега Емма е Емма Луиз Паркър вместо Емма Луиз Джонатан Паркър.  Sick Мъж ми почти беше подлудял, ама слава богу всичко се размина. Щом детенце ти е родено навън може да си има колкото и каквито ти искаш имена.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия