Козуначна тема 2008- II част

  • 72 330
  • 750
# 570
(харесала съм си чешкия, но дали ще се справя?)
Сега го печа,не е труден според мен,но нещо не се събира във фурната май Joy
Ааа, иска да излиза... затисни добре вратата на фурната.  Laughing

Колко време отне цялата процедура?
Виж целия пост
# 571
Пак го премесих с още брашно, вече не лепне, дано сега втаса Praynig Praynig
Виж целия пост
# 572
и моите 5кг козунак втасват вече  Laughing
Виж целия пост
# 573
Немски козунак

1кг брашно
250гр захар
3 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
3О гр мая (може и цяло кубче да сложиш)
150гр масло
2 ванилии
стафиди, орехи... по желание

Разбиваш трите жълтъка с маслото до побеляване. Маята я слагаш да втасва в чашка с малко топло мляко, захар и брашно, на гъста кашица да е. В останалото мляко стопяваш с бъркане захарта. Слагаш маята и разбитите на сняг белтъци. Прибавяш брашното, докато тестото започне да се отлепя от съда. Изсипваш в голяма намаслена и набрашнена форма и го оставяш да втаса. След това печеш в умерена фурна и това е. Правила съм го, лесно е и става вкусно. Само белтъците са досадни, но ако имаш хубав миксер - става с него  Peace

Евке, 5  #Crazy #Crazy #Crazy Ужас, много си смела  Simple Smile
Виж целия пост
# 574
Блонди, благодаря!  Hug  Flowers Bouquet


Весели празници!
Виж целия пост
# 575
За нищо  Hug Подобно и на теб и всички останали  Simple Smile
Виж целия пост
# 576

Евке, 5  #Crazy #Crazy #Crazy Ужас, много си смела  Simple Smile

Майчето ми правеше страхотни козунаци. Все на конци,все добре опечени просто разкош. Сега поради здравословни причини не може  Cry та правя и за нея и за свеки.Тя пък никога не е правила нищо сладко,не умее. В нашата рода всички жени умеят такива неща, та се надявам и моите да станат. Само за втори път ми е  Embarassed

 Обаче ако пак тръгна с толко кг. да се занимавам някой да ме спре! петите кръста и ръцете ме болят страшно #Crazy
Виж целия пост
# 577
Ехеееее, аз докато съм спала и вие сте запретнали ръкави и всичко сте свършили Simple Smile
Моята хубавица ме събуди в 7 часа сутринта и аз веднага се лепнах на лаптопа да ви видя какво сте направили!
Страхотни са козунаците ви!!!
Аз запрятам ръкави и се мятам и аз, утре рано сутрин ваше време ще дам и аз отчет сигурно Simple Smile
Спорна работа на тези дето още месят, приятна и заслужена почивка на всички останали!   bouquet
Виж целия пост
# 578
Evka, аз допреди няколко години с баба ми месех  по 5 кила, но си е друго някой да те отмени малко да помеси. Сега съм се захванала с 2 кила и пак след 20 мин. нон стоп месене изплезих език Laughing
Виж целия пост
# 579
Здравейте масторки на козунаци, Wink

На мен мерака ми да правя козунаци е голям, защото много обичам домашни козунаци, но до сега колкото пъти съм опитвала - никога не ми се е получвало. На вид стават страхотни а вътре са като сладък хляб. Уж ги меся много, но явно не е достатъчно. Колко време според вас трябва да се месят? 



 Hug
Виж целия пост
# 580
И аз съм от чакащите втасване.Вече четири часа,предполагам от захарта ще е че сложих повечко.Но пък не бързам.
Виж целия пост
# 581
СПЕШНО ПИТАНЕ  - два часа за втасване стигат ли? Прелива  ми таватаааа  Laughing Laughing
Виж целия пост
# 582
СПЕШНО ПИТАНЕ  - два часа за втасване стигат ли? Прелива  ми таватаааа  Laughing Laughing
стигат и хартисват
Виж целия пост
# 583
Момичета аз и тази година забърках Кулич- а на Зори,ама не си спомням как се печеше - в намазана тавичка ли ? newsm78
Виж целия пост
# 584
Така, ето резултатите от днес:

Великденски кулич на Зори: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=236834&photo=13
Нещо обаче не ми харесва как стана, на едни големи шупли, не е много сладък, а сложих 6 с.л. захар и сякаш малко ми мирише на мая. Защо така?

vnd , пекох в намазнена тавичка.

Козунаците - една доза от рецептата на Скарлет О'Хара, станаха 3 козунака, не големи, но моята фурна е малка:  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=236834&view=1&photo=17

Значи видях трудност при ваденето от формите, особено на тези с пълнежа (течен шоколад), даже на единия се отчупи малко парче отдолу. Другото кофти е, че ми свърши едрата захар и ръсих с една много ситна и малко отгоре станаха като с белтъчна глазура  Rolling Eyes Утре ще ги ядем (на гости отиваме на свекърите  Mr. Green ), дано са хубави (но мисля, че са  Crazy ).

Някой беше предрекал, че третия, който втасва най-много, ще се окаже най-хубавия... И май е точно така  Laughing

Забравих да питам нещо - на мен плетката ми не се личи като се изпече, каква е тайната на плетката, че да се вижда хубаво и след като е изпечен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия