За белтъците на сняг

  • 13 611
  • 16
# 15
Taneto, това е ценно, мерси  Grinning
Виж целия пост
# 16
Шоколадов мус
Продукти:
200 гр шоколад
200 мл  сметана с 35 процента масленост- ето тук
 са я показали втора
60 гр кристална захар
4 яйца

Приготвяне:
Разтапя се шоколада на водна баня или в микровълнова.
Отделят се белтъците от жълтъците на яйцата.
Разбиват се белтъците на сняг със щипка сол и след това се прибавя захарта и пак се разбива, за да стане хомогенна смес.
След това се разбива сметаната до като се сгъсти, като се внимава да не стане на масло!
Смесва се шоколада с жълтъците. Бърка се с лъжица.
Към тази смес се прибавят разбитите белтъци като се разбърква внимателно и леко с лъжица или шпатула.По същия начин се прибавя и сметаната.
Сипва се в купички и се оставя в хладилник за 2 часа.

А ето  тук
е снимковия материал и рецептата на френски.
Това правих аз:)
Съжалявам за закъснението ама имах ангажименти със синчето Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия