Картофи с розмарин и чесън

  • 10 936
  • 47
 Вчера за гарнитура направих следните картофи по рецепта на сестра ми която живее в Италия. Картофите се нарязват на едри кубчета и се изсипват в тавичка покрита с олио/зехтин/ и се объркват с 2-3 скилидки пресован чесън, 1-2 щипки розмарин и сол. Само искам да поясня че се слага олио само колкото да покрие дъното на тавата, без картофите да плуват в него. Рецептата е много лесна, а картофите стават много вкусни Peace
Виж целия пост
# 1
ммм...вкусотийка!
Виж целия пост
# 2
Правила съм подобни картофи като лека вечеря и наистина са голяма вкусотия.
Виж целия пост
# 3
И аз правя нещо подобно, но със зехтин и доста повече розмарин.
Виж целия пост
# 4
Определено със зехтин е по-вкусно, но когато вкъщи няма го правим и с олио. Относно розмарина всеки може да сложи колкото иска, но ние заради малката слагаме по-малко защото тя не харесва вкусът му
Виж целия пост
# 5
Правя подобни картофи на фурна,само че прибавям и 3-4 с.л галета и кубче натрошен пилешки булъон.
Виж целия пост
# 6
Правя подобни картофи на фурна,само че прибавям и 3-4 с.л галета и кубче натрошен пилешки булъон.
ще опитам и по този начин. Благодаря за идеята. само да попитам в началото ли се слага бульона.
Виж целия пост
# 7
Имам розмаринче, ще пробвам.   bouquet
Виж целия пост
# 8
току-що  ги направих тези картофки , стана много бързо  и вкусно
Виж целия пост
# 9
днес ми дойде подобна идея но с пресни картофки, само дето ме домързя да ида да купя  Mr. Green
Виж целия пост
# 10
и аз ги правя  по подобен начин,но вместо олио слагам масло и  бира Party,но доливам постепенно по малко да не станат като варени Rolling Eyes,а и розмарина ми е пресен и слагам един стрък
НЕВЕРОЯТНО ВКУСНИ СТАВАТ smile3521
ДОБЪР АПЕТИТ
Виж целия пост
# 11
Само се запичат ли, няма ли да станат много сухи? Или ги покривате с капак Thinking
Виж целия пост
# 12
аз не доливам вода нито ги захлупвам с капак. Един или два пъти ги разбърквам но преди да станат меки и за да не станат на парчета.
Виж целия пост
# 13
не без капак или фолио,просто слагам около 150 мл.бира и мнoгo масло,след като изври малко пак доливам колкото е нужно
НЕ СТАВАТ СУХИ,МНОГО СА ВКУСНИ ТАКА?ОПИТАЙ
И ПОСЛЕ ДА СИ КАЖЕШ МНЕНИЕТО Grinning
Виж целия пост
# 14
розмарина ми е пресен и слагам един стрък

заедно със стеблото ли?  Embarassed
Виж целия пост
# 15
Имам подобна рецепта за картофи, само че с мащерка  Wink
Виж целия пост
# 16
И аз ще ги пробвам! Звучи ми лесно и вкуснооо!  bouquet
Виж целия пост
# 17
А чесъна не вили мирише някак ... странно лошо като се изпече? То вече не мирише на чесън, а на нещо много неприятно ...
Как е при вас?
Виж целия пост
# 18
розмарина ми е пресен и слагам един стрък

заедно със стеблото ли?  Embarassed
не без него,само листенцата,макар че никак не ми изглеждат като листенца Joy newsm78 Joy
Виж целия пост
# 19
Най - накрая тази вечер ги спретнахме като гарнитура на едно пиленце на грил. Ето ги :



Сложих някъде към 2 суп. лъжици зехтин да покрие дъното на тавичката, изсипах картофите вътре, посолих ги и отгоре сложих розмарина, 2 големи скилидки чесън разполовени на две , и поръсих с галета.
По - вкусни и хрупкави картофки не бяхме яли   bouquet
Виж целия пост
# 20
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed
Виж целия пост
# 21
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed

Да, наистина  Thinking Няма ли да загорят?
Виж целия пост
# 22
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed

Не, само зехтин да покрие дъното, но аз сложих две пълни супени лъжици и после  с пръсти размазах хубаво за да отиде навсякъде.
Фурната не трябва да е много силна. Първо на 200 за около 10 -15 мин и после намалих на 180 за още около 20 мин.
Като са хванали златиста коричка отдолу махаш от фурната и разбъркваш след около 10 мин да изстинат малко.
Виж целия пост
# 23
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed

Не, само зехтин да покрие дъното, но аз сложих две пълни супени лъжици и после  с пръсти размазах хубаво за да отиде навсякъде.
Фурната не трябва да е много силна. Първо на 200 за около 10 -15 мин и после намалих на 180 за още около 20 мин.
Като са хванали златиста коричка отдолу махаш от фурната и разбъркваш след около 10 мин да изстинат малко.

Благодаря Миличка, много точн обяснение. Довечера  и аз ще пробвам  bouquet
Виж целия пост
# 24
А печеният чесън не прегаря ли?
Виж целия пост
# 25
А печеният чесън не прегаря ли?

Не, той е върху картофите, после след като са готови се маха  Peaceсамо за аромат
Виж целия пост
# 26
Аха, ще ги пробвам и аз значи. Само това ми е проблемът, че когато се запече чесън, започва да мирише особено, губи неговият си аромат и придобива един такъв силен и остър ...
Ще пробвам на малко количество да видим какво ще стане.
Мерси за съвета   bouquet
Виж целия пост
# 27
Аха, ще ги пробвам и аз значи. Само това ми е проблемът, че когато се запече чесън, започва да мирише особено, губи неговият си аромат и придобива един такъв силен и остър ...
Ще пробвам на малко количество да видим какво ще стане.
Мерси за съвета   bouquet

Мирише неприятно само докато се пекат картофките, но пък после са ммммм Heart Eyes.
Виж целия пост
# 28
Аха, ще ги пробвам и аз значи. Само това ми е проблемът, че когато се запече чесън, започва да мирише особено, губи неговият си аромат и придобива един такъв силен и остър ...
Ще пробвам на малко количество да видим какво ще стане.
Мерси за съвета   bouquet

Мирише неприятно само докато се пекат картофките, но пък после са ммммм Heart Eyes.

А, ок  Heart Eyes За довечера ще ги направя Blush
Виж целия пост
# 29
Аз лично като по-мързеливичка, си слагам чесън на прах. Става фантастично Peace
Виж целия пост
# 30
Знам ги тия картофи. Много ги обичам. Приготвт ги в много ресторанти.

Лошото е, че не мога да ям чесън, защото много ми пада кръвното. Дори да е минал през термична обработка, пак ми прилошава след ядене Sad
Виж целия пост
# 31
Направих картовките в малко количество, заради това, че ме беше страх от лошата миризма на изгорял чесън. Докато се печаха наистина кофти мирише, но после, като отстраних парченцата чесън, картофките ухаеха божествено. Другият път ще направя в по-голяма доза, много ни харесаха. Peace
Виж целия пост
# 32
Направих ги, но сложиш сух чесън, вкусни бяха.
Май прекалих с бъркането, защото не можаха да хванат много златна коричка, пекох ги около час.
Виж целия пост
# 33
И аз ги правя редовно само че малко по различно режа ги на кубчета не много големи завирам малко вода и ги потапям за около 3 минути вадя изцеждам ги добре,и поръсвам с галета слагам повечко розмарин и сух чесън и сол-като всичко гледам да полепне по картофите ,слагам олио или зехтин  в тавичката  в която ще ги пека и ги слагам във фурната за около 15-20 минути и от време на време внимателно ги разбърквам ето и снимка    а може и по друг начин да се направят също така са много вкусни нарязвам картофите на кубчета не много големи ,слагам в тавата олио слагам картофите и нарязвам лук на тънки полумесеци,сол,черен пипер по желание и обилно поръсвам с розмарин пека за около 30 минути    Peace
Виж целия пост
# 34
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?
Виж целия пост
# 35
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?
аз не го правя с брашно от чесън слагам смлян не на много ситно чесън винаги използвам него за меса и картофите ,чесъна от скилида много силно ми мирише но това  е въпрос на вкус и по двата начина може да се направи  Peace
Виж целия пост
# 36
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?
аз не го правя с брашно от чесън слагам смлян не на много ситно чесън винаги използвам него за меса и картофите ,чесъна от скилида много силно ми мирише но това  е въпрос на вкус и по двата начина може да се направи  Peace

Как така смлян? Готов ли го купуваш или си го приготвяш сама?
Виж целия пост
# 37
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?
аз не го правя с брашно от чесън слагам смлян не на много ситно чесън винаги използвам него за меса и картофите ,чесъна от скилида много силно ми мирише но това  е въпрос на вкус и по двата начина може да се направи  Peace

Как така смлян? Готов ли го купуваш или си го приготвяш сама?
готов го купувам като грис нещо подобно дори малко по едър е тук купувам също и олио с миризма на чесън и от него съм слагала когато съм нямала сух 
Виж целия пост
# 38
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?
аз не го правя с брашно от чесън слагам смлян не на много ситно чесън винаги използвам него за меса и картофите ,чесъна от скилида много силно ми мирише но това  е въпрос на вкус и по двата начина може да се направи  Peace

Как така смлян? Готов ли го купуваш или си го приготвяш сама?
готов го купувам като грис нещо подобно дори малко по едър е тук купувам също и олио с миризма на чесън и от него съм слагала когато съм нямала сух 

А, може би затова не те разбрах, сега виждам, че си в Италия  Blush
Може би тук горе долу като описание този чесън се припокрива с гранулираният чесън на Котани  Thinking
Виж целия пост
# 39
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?
аз не го правя с брашно от чесън слагам смлян не на много ситно чесън винаги използвам него за меса и картофите ,чесъна от скилида много силно ми мирише но това  е въпрос на вкус и по двата начина може да се направи  Peace

Как така смлян? Готов ли го купуваш или си го приготвяш сама?
готов го купувам като грис нещо подобно дори малко по едър е тук купувам също и олио с миризма на чесън и от него съм слагала когато съм нямала сух 

А, може би затова не те разбрах, сега виждам, че си в Италия  Blush
Може би тук горе долу като описание този чесън се припокрива с гранулираният чесън на Котани  Thinking
Незнам Вивиан не съм купувала в БГ сух чесън ,но тук има и такъв както казваш ти брашно от чесън,но не го купувам че като се овлажни и става на бучки в шишенцето  Hug
Виж целия пост
# 40
Хайде, чакаме поредната снимка!  Peace
Виж целия пост
# 41
Хайде, чакаме поредната снимка!  Peace
каква снимка на сухия чесън  на madagascar ли? Joy Joy в кръга на майтапа го казах ,но не мога да разбера найстина каква снимка  Peace
Виж целия пост
# 42
petya-81, поредната снимка на изпълнението на рецептата имам предвид!  Hug
Виж целия пост
# 43
petya-81, поредната снимка на изпълнението на рецептата имам предвид!  Hug
Peace Hug разбрах
Виж целия пост
# 44
На мен пък картофите не ми харесаха. Ужасен дъх на чесън и не бяха хрупкави.
Виж целия пост
# 45
На мен пък картофите не ми харесаха. Ужасен дъх на чесън и не бяха хрупкави.
с какъв чесън ги направи суров от скилида или сух? аз затова предпочитам сухия пресния от скилида ми е много натрпчив 
Виж целия пост
# 46
На мен пък картофите не ми харесаха. Ужасен дъх на чесън и не бяха хрупкави.

Да, от чесъна който като се препече така се получава. Обаче аз го отстраних от тавата (така ме посъветваха тук момичетата) и бяха много приятни на вкус.
Другият път че ги направя със сух чесън, да видя как ще са.
Виж целия пост
# 47
Направих ги със скилидки чесън. Следващият път ще ги бланширам предварително и без никакъв чесън. Още всичко ми мирише.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия