Агнешко роле

  • 4 266
  • 31
Половин агнешки кош
1 агнешка плешка
По едно малко парче черен дроб и бъбрек
1 връзка пресен джоджен
1 връзка магданоз
1 връзка пресен лук
сол, черен и червен пипер

Отделяте внимателно местото от коша и го постилате. Ако имате дупки, запълвате с друго парче месо, предварително разплескано с чука. Отгоре редите: листата джоджен и магданоз, след това слагате нарязаните на ситно мръвчици от плешката, пак редите зелените подправки, слагате и лука. Солите редовете + пиперите. Пак мръвки, пак подправки, най-отгоре накълцаните дроб и бъбрек и пак джоджен и магданоз. Завивате внимателно. Хубаво е да има някой да ви помага, иначе е трудно. Аз бях сама и малко ми се поразпадна от едната страна  Confused Стягате с нещо дебело, не конец, да не ви се вреже в местото, аз използвах ширит  Laughing След това завивате стегнато с фолио и слагате в тавичка, в която слагате мъничко олио и повече водичка. Печете на не повече от 150 градуса, за вентилатор по-малко и оставяте поне 4-5 часа. Доливате вода ако се наложи, но малко, просто да не загаря сосчето на дъното, защото ще ви трябва за соса, който правите като запържите една лъжица брашно, доливате една чаша бяло вино и мазнинката от печеното. Отвивате и режете на резени, поливате със соса. За гарнитура сложих дроб-сарма, но става с всичко друго подходящо. Става много красиво и е невероятно вкусно.  Simple Smile Рецептата си е моя измишльотина  Blush









 









Виж целия пост
# 1
Блонди страхотна идея   bouquet
Въпросче.....Дреболиите не са ли кипнати предварително?  newsm78
Виж целия пост
# 2
Не, сурови са, няма смисъл да ги кипваш при предстоящо 4-5 часово печене  Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Аха,ясно.Аз ще ги кипна обаче,за да се извлече кръвта и да си ги отпеня....Едно си баба знае - едно си бае  Joy Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 4
Страхотна идея Блонди  - само дреболиите с нещо ще ги заменим, че не ги яде милото. Дали с гъбки ще стане вътре newsm78
Виж целия пост
# 5
Ха -  Бъни, и аз ще сложа гъбки.....Хубава идейка   bouquet
Виж целия пост
# 6
Може изобщо да не слагате дреболии, не са задължителни изобщо. А за гъбки не знам, те изобщо вървят ли с агнешко?  Thinking
Виж целия пост
# 7
Може изобщо да не слагате дреболии, не са задължителни изобщо. А за гъбки не знам, те изобщо вървят ли с агнешко?  Thinking
Ми аз ги слагам в дробсърмата. Според мене вървят, но е въпрос на вкус де Peace
Ако питаш мене така в оригинал си е екстра, но мъжо субпродукти не яде Mr. Green Sick и заради него какво да правя
Виж целия пост
# 8
Ооо, изглежда невероятно, бих го яла с кеф, макар да не обичам агнешко... Може да го пробвам с пилешко или свинско, че и любимия не яде агнешко... Хем дробчетата ще заменя с пилешки и месцето с пилешко и така.
Виж целия пост
# 9
Пина, и аз точно се чудех за друго месо. То ще стане принципно с всяко месо, проблемът е от кое можем да вземем "лист", основа?  newsm78
Пилешкото... ще трябва да ги правиш малки и индивидуални евентуално. Телешко съм разплесквала, може би с него....
Виж целия пост
# 10
И аз се замислих над това, че с пилешко ще трябва да е по рулце на порция, но като се нареже и полее със сос, няма да е лошо. Помислих и за свински гърди, те като големина и дебелина идеално биха го докарали, за обезкостени говоря, но са мазни. Много рядко съм случвала в някоя месарница немазни гърди - сухи, със съвсем малко видима мазнина. Ако попадна на такива.  Thinking

Телешко би било добре мисля аз, но в БГ телешкото по магазините е дърто говеждо и не съм доволна от резултата. Но все ще намеря начин да го пробвам. Сигурна съм, че ще ми хареса!
Виж целия пост
# 11
Ако е говеждо ще стане хубаво,но ако се вари.....Правила съм,сполучливо става...
Виж целия пост
# 12
Блонди, поздравления за идеята. Аз съм фен на кеат кебапа с агнешко, в което задължително слагам гъбки, но твоя вариант го приемам с удоволствие - ще разнообразя външния вид, защото съставките ти са като моите, разликата е, че не слагам дреболийки.
Виж целия пост
# 13
Олееее, Блондиня за бой си, че и снимки си сложила  Mr. Green Само незнам как ще се справя с разфасоването, но това ще бъде неделния ни обяд. За Гергьовден бяхме на път и се разминах с агнето, но в неделя ще си наваксаме, 11 май е хубав ден за агнешко мисля  Mr. Green
Виж целия пост
# 14
Ками, не бой се, става лесно - вървиш по кокалите с остър нож и се отделя, не е като да обезкостяваш пиле  Crazy И дупка да стане, запълва се, после просто малко по-трудно се навива, но става  Peace
Ние в неделя ще имаме гости и мисля, че 11-ти наистина е добра дата Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия