Рогчетата на pina.....

  • 83 484
  • 316
# 300
Браво Пина,чудесна рецепта!Всичко точно спазих,но половин доза,защото съм станала необятна.Мас използвах,че мразя маргарина и предпочитам веднъж да е,както трябва да е
Сега милото мърмори,че съм му пречела на фитнеса и гълта "рогчета"чак се задави да бърза.
Виж целия пост
# 301
Много се радвам, че сте доволни, момичета!  Hug
И аз си купих пак един пакет св. мас - незаменима е в тестата! Дали ще са рогчета, кашкавалки, козунак или просто питка - нищо друго не може да направи тестото толкова хубаво, както маста.
Виж целия пост
# 302
Тези рогчета са любими в къщи. Понеже нямам мас винаги използвам масло и стават много хубави.  Hug
Виж целия пост
# 303
Пина, благодарности и от мен!   bouquet
Аз ги правих снощи, като замесих тестото в хлебопекарната. После извадих и следвах стъпките както са посочени. Вместо мас, заместих с масло. От снощи моите ядат само рогчета. Тази вечер яденето ми остана, защото искали да доядат рогчетата. Някои напъних с кашкавал. Станаха прекрасни.
Виж целия пост
# 304
всъщност това е рецепта със сладко тесто за рогчета от което се правят и кифли със сирене а тази е по-добра    РОГЧЕТА

250 мл хладка вода
1 суха мая
1 с.л. захар
Тия продукти се разбъркват и се оставят за 10 мин.
След това се прибавят:
1 с.л. сол
4 с.л. кис. мляко
4 с.л. маргарин
брашно - колкото поеме /около 1/2 кг/
за плънка - извара или сирене

След като маята шупне, прибавям останалите продукти и малко от брашното и бъркам с миксера, като добавям по малко брашно,докато тестото стане на топка в купата. Оставя се да втаса, след което се разделя на еднакви топки. Всяка топка се разточва на правоъгълник, поставя се извара или сирене по  дължина и се навива./Или се разточва голяма кора, която се нарязва на правоъгълници/ Нареждат се в намаслена тава,оставят се малко да втасат,намазват се с яйце и се пекат.
Виж целия пост
# 305
Страхотни са!
Огромно благодаря за рецептата.

Правя ги за втори път /първият преди 100 години, когато изобщо не умеех да меся/
Днес ги спретнах за нула време.
Отдавна им се каня пак, но все отлагах. Приготвих ги предизвикана от лелката в училищната лавка на сина ми.
Все ми разказва той, как леля Раче правела най-неземните меденки и рогчета, особено с топено сирене. И аз все чаках да ми донесе да пробвам поне едното. Е, донесе ми рогче. А то  Sick Да яде у нас боклуци, разбирам да няма вкус.
И от седмици дето се каня. Днес направих. С пълнеж от сирене, от кашкавал и топено сирене /на листчета/
Няма да ви описвам реакциите на ужасно капризните ми съпруг и синове. Ще кажа само, че занесохи на родителите ми. За баща ми /едва ли има по-крив човек от него/ най-голямото одобрение е да яде и да мълчи - значи му е харесало. Днес само като видя рогчетата и каза, че видът им "звучал" чудесно. И като ги започна, за 3 минути каза поне 6 пъти браво и поне още толкова "разкош".
Извинете ме за дългият пост, но се чувствам след похвалата от баща ми като лауреат на Нобелова награда, а тя съответно е и за Пина.
Пина, много благодаря за рецептата..
Ето и част от тях

Виж целия пост
# 306

emilia_, не се учудвам на успеха на рогчетата и одобрението им от близките ти, наистина са чудесни! Peace Правих ги тия дни, да се отчета и в темичката за тях. 
pina, благодарности за рецептата!  bouquet

Виж целия пост
# 307
Благодаря за рецептата pina   bouquet Hug




станаха много много вкусни,правих ги само с мас.
Виж целия пост
# 308
Момичета, трогната съм!   Hug

Да, свинската мас прави вълшебства с тестото, макар и възненавидяна в наши дни.
Рецептата е много хубава, както съм писала - професионална, от добрите стари времена, когато се слагаха истински продукти в тестените изделия.
Виж целия пост
# 309
Като четох темата често се споменаваше че, се топят рогчетата в устата.
Направих и аз и какво установих че, тези божествени рогчета се топят не само в устата, а и от тавата.  bouquet
Благодаря Пина.
Виж целия пост
# 310
Кой дявол ме накара да видя тази рецепта?!
Докато не ги направих, не мирясах!
Страхотни са! Изядоха се на секундата, още горещи-горещи.

Благодаря за вкусната рецепта!
Виж целия пост
# 311
Радвам се! Simple Smile
Виж целия пост
# 312
Рогчетата са превъзходни,но има голяма разлика във вкуса от това дали се правят с мас или маргарин(с кр.масло не съм пробвала).Няколко пъти съм ги правила с мас ,вчера ги направих с маргарин на Белла с 80 % масленост.С маста стават пръхки, с маргарина по-хлебни.Единствения им кусур за мен е това,че въпреки  че съм голяма жена, с мас ми идват доста тежки(но с неустоим вкус)  и затова исках да ги пробвам с маргарин.
Виж целия пост
# 313
Здравейте, искам да попитам тези рогчета до колко дни могат да издържат? Благодаря
Виж целия пост
# 314
Здравейте, искам да попитам тези рогчета до колко дни могат да издържат? Благодаря

sabi_t , най-големият им недостатък е, че се омитат за нула време още горещи. Поне у нас, изобщо не остават. Мисля, че като нормално печиво няколко дена би трябвало да изтраят. И би трябвало да могат да се замразят. Дано се включи някой, дето са му се застояли, интересно ми е дали има такъв.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия