Как да приготвя Тирамису?

  • 6 217
  • 31
Помагайте професионалистки Laughing Мъжът ми иска да му приготвя,но аз не зная как Embarassedрових се из тукашните рецепти,но нещо нищо не открих.Давайте предложениица Praynig
Виж целия пост
# 1
Точно днес писах в една друга тема как го приготвяме в къщи, ще копирам направо  Hug

Една опаковка от 250 гр. маскарпоне смесвам с предварително разбити на пяна 2 или 3 жълтъка със 100 гр. захар. После към сместа добавям и разбитите на твърд сняг белтъци с една щипка сол.Разбърквам внимателно отдолу нагоре с дървена лъжица докато се получи хомогенна смес.
Обикновено ми трябват две кафеварки кафе. В кафето слагам няколко капки ром. Редя в тавата ред бишкоти, отгоре ги напоявам с кафето с помощта на супена лъжица докато се напоят, но не и да се разкашкат, нито пък и да останат сухи.
После отгоре сипвам крем да ги покрие нявсякъде, и така редя докато свърши крема и бишкотите. Завършва се с крем, ръси се отгоре с какао и седи в хладилника поне 5 или 6 часа преди сервиране.


Виж целия пост
# 2
погледни в саита на Бон апети
Виж целия пост
# 3
Тирамису
2 пакета „Савоярди”
1 ½ ч.ч. подсладено кафе
Крем
4 жълтъка
100 гр захар
120 мл Марсала (или друго сладко вино,ако нямам слагам червено Мартини или вермут)
1 кут. Маскарпоне (450 гр.)
1 ч.ч. разбита течна сметана
За украса:  горчиво какао на прах
Жълтъците се разбиват със захарта на водна баня докато се сгъстят.Към тях се добавя виното.Маскарпонето се разбива с шпатула,докато стане гладко.Към него на тънка струя се добавя яйчената смес,а накрая и разбитата на крем сметана.Разбърква се до еднородна смес.Бишкотите се нареждат и се напояват с кафето.Намазват се с крем.Редува се до свършване на продуктите като се завършва с крем.Наръсва се с горчиво какао и се оставя в хладилника поне за 6 часа или за една нощ.
оригиналната рецепта със снимки "Стъпка по стъпка"

Виж целия пост
# 4
E SYRDE4NO BLAGODARIA  bouquet
Виж целия пост
# 5
ЦЪК-ни така я правих за цветница  Peace

а иначе рецептата е на tanita Peace
Виж целия пост
# 6
Обожавам Тирамису! Heart Eyes Hug
Записвам си рецептите  bouquet
Виж целия пост
# 7
От 3 месеца правя тирамису по една рецпта от форума - тази на Тинтири минтири и смея да кажа, че е превъзходна Hug Мъжът ми ме кара почти всяка седмица да му правя по една доза, а скоро вече почнах и по две...Честно ви казвам - невероятно е!!! Пускам рецептата от името на авторката (надявам се да няма против) и още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ на Тинтири Минтири

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2462.msg27170#msg27170

Ето и снимка:

Виж целия пост
# 8
ами да и мъжа ми харесва точно италянското тирамису и иска точно такова.Ще пробвам първо рецептата дадена от Narinaщом е италианско.. Crazy Пък дано се справя и дано го удобрят.Още веднъж благодаря ви за отговорите момичета  bouquet
Виж целия пост
# 9
аз го правя така по италянска рецепта ;

какао,
силно кафе за напояване на бишкотите,
настърган шоколад
маскарпоне 500гр
бишкоти 400 гр
6 яйца
120 гр. + 2 ч.л. да се подслади кафето

Разбивам жълтъците с половината захар ,отделно разбивам маскарпонето много добре и смесвам с предварително разбитите жълтъци и захар ,след това отделно разбивам белтъците с щипка сол и останалата захар,и малко по малко го смесвам с маскарпонето, правя кафето и го подслаждам със 2 -те лъжички захар и нареждам във формата в която ще приготвяме тирамисуто бишкотите и много добре напоявам с кафе много добре Naughty  и отгоре слагам сместа от маскарпонето и  поръсвам с какао и така до края нареждам ,като последно слагам крем и поръсвам много добре с какао и накрая слагам настърган шоколад бял или черен по желание оставям за няколко часа в хладилника да стегне
Виж целия пост
# 10
знаех си че тук ще намеря точните рецепти-точно утре съм обещала да направя на един специален човек Wink-мерси за рецептите-дано намеря Маскарпоне в бургаската била Peace
Виж целия пост
# 11
От 3 месеца правя тирамису по една рецпта от форума - тази на Тинтири минтири и смея да кажа, че е превъзходна Hug Мъжът ми ме кара почти всяка седмица да му правя по една доза, а скоро вече почнах и по две...Честно ви казвам - невероятно е!!! Пускам рецептата от името на авторката (надявам се да няма против) и още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ на Тинтири Минтири

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2462.msg27170#msg27170

Ето и снимка:


[/quot

Е добре де сега чета подробно рецептата и ми се струва мало крема с това маскарпоне 250гр.Не става ли малка плънката? newsm78
Виж целия пост
# 12
малко е според мен 250 грама маскарпоне слага се около 500 грама зависи пак от бройката на яйцата и колко са бишкотите тази рецепта която препоръчах аз е оригиналната за правене на Тирамису в Италия поне мой мъжо така го правят......
Виж целия пост
# 13
Сега...въпросът за "оригиналната" рецепта и колко една рецепта е оригинална е доста спорен. Оказва се, че те просто всички са си оригинални. Като изчетох много сайтове, рецепти в/у разни италиански продукти и т.н. стигнах до извода, че продуктите и технологията е една и съща (друг е въпросът, че тъй като Маскарпоне е доста скъпичко някой го заместват със сирене Крема).

Ще напиша моите подобрения на пуснатата от мен, но предоставена от Тинтири Минтири рецепта, с които подобрения в моето семейство най-много май го харесаха.

1. Слагам освен половината кофичка Маскарпоне (може и някоя друга лъжичка вповече де) и половин опаковка Филаделфия натурална (това не защото ми е скъпо, а заради вкуса, който придава това сирене).
2. За да не ми стане много гъст кремът слагам два пъти повече Бейлис (ние и без това си го обичаме Crazy). Така кремът леко се втечнява и се разнася по-лесно в/у бишкотите Peace

На снимката това е една доза и се побира идеално в правоъгълното ми йенско стъкло.
Виж целия пост
# 14
знаех си че тук ще намеря точните рецепти-точно утре съм обещала да направя на един специален човек Wink-мерси за рецептите-дано намеря Маскарпоне в бургаската била Peace

Има го Peace Аз от там си го купувам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия