За сухите подправки

  • 1 538
  • 15
Някой знае ли да ли може да се слагат сухи подправки  в домашно приготвените пюрета.Нямам предвид чубрица и черен пипер разбира се.Има ли такива които могат да се слагат в яденето на 8 месечно бебе?
Най- вече ме интересува  сухия копър.Не че няма пресен на пазара ,но просто забелязах ,че много и се услади сухия ,опитвайки веднаж от нашия таратор.Мога ли да подправям някои пиюренца  с много ситно стрит копър?
Виж целия пост
# 1
Може  Simple Smile Само го слагай в началото на варенето, за да може да омекне.
Виж целия пост
# 2
Виж тези теми:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256198.0 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=181945.0

Конкретно на въпроса ти-да, можеш да слагаш сух копър.  Peace
Виж целия пост
# 3
Можеш да слагаш, копър, магданоз и джоджен. Пресни или сухи, както прецениш, но според мен пресните зелени подправки са много по-добри.
Виж целия пост
# 4
Вземи пресен копър, измий го и си го сложи в камерата/фризера, при говене си отчупваш малко и винаги си имаш пресен, по-добър вариант е. Аз захраних със зеленчуци на 6 навършени месеца и преди седмия месец вече подправях с копър, но пресен.
Виж целия пост
# 5
благодаря ви моми4ета Simple Smile
съгласна съм 4е пресните подправки са по добрия вариант,дори и замразени са по полезни от сухите,но си имам едно много капризно от към храната дете и това да и хареса нещо е голяма рядкост и да го яде с кеф.А овкусено със сух копър много и се услади Simple Smile,което не се получава с пресния незнайно защо?
Виж целия пост
# 6
Пресният има много по-силен и натрапчив вкус, вероятно затова  Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Аз в домашните пюрета не слагах подправки.В манджите да Peace
Виж целия пост
# 8
Няма проблем да слагаш сух, щом и харесва. Simple Smile
Да не би да си сложила по-голямо количество пресен?
Виж целия пост
# 9
Може.
Виж целия пост
# 10
А какво й е на чубрицата?
Виж целия пост
# 11
Julie ,не знам до колко е вярно,но за чубрицата съм чувала ,че не е полезна за стомаха,дразни стомаха,не е полезна за възрастни да не говорим за бебета.
Виж целия пост
# 12
Напротив, точно за стомаха е полезна.

Освен като подправка, чубрицата се използва в официалната медицина при стомашно-чревни заболявания (стимулира стомашната и чревна дейност), като болкоуспокояващо и укрепващо средство. Има отхрачващо действие. Употребява се против повръщане, в някои случаи при бъбречни, чернодробни, жлъчни и сърдечни болести. Българската народна медицина препоръчва чубрицата при високо кръвно налягане, главоболие, виене на свят, сърцебиене, при жажда от захарна болест, повръщане, нервни припадъци и др.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Satureja_montana
Виж целия пост
# 13
Чубрица и джоджен му слагам почти във всяка манджа сухи.. Simple Smile И кервиз.. и босилек.. и магданоз. И червен пипер.. И каквото си се слага на манджа по принцип, но в по-малки количества..
И пресни слагам, но и сухи - дават по-добър аромат  Wink
Виж целия пост
# 14
 Julie,ти направо ме разби
значи до сега съм живяла в заблуда
благодаря ти за ценната информация! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия