Как се прави сок от череши?

  • 52 826
  • 15
  Това ми е въпроса-как се приготвя концентрат от череши,от тези,които после се разреждат с вода?Преди седмица правих такъв сок,но от рози,намерих рецептата в нета.Обаче за череши нищо не открих.
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Аз правя концентрирани сокове с руска соковарка. Там става от всякакъв плод.
Виж целия пост
# 2
Препис от книга за консервиране на плодове и зеленчуци   Peace

Сокът от добре узрели плодове се отделя чрез пресоване или по друг начин.Оставя се да се избистри .Затопля се ,след което към него се прибавя захар (на 1л. сок 1,5 кг захар ) .До разтварянето на захарта сиропът се вари на тих огън .След кипването огънят се засилва и сместа ври от 3 до 5 мин. През цялото време пяната се отнема с надупчена лъжица.Няколко мин. преди свалянето от огъня се прибавя 5-10 г винена или лимонена киселина на 1 л сироп. Горещият сироп се налива в затоплени бутилки които се затварят и се държат на хладно .

Виж целия пост
# 3
Сокът от череши може да се направи и по студен и по топъл начин.
Измивам добре узрели и здрави плодове и ги остявам да се отцедят.
Слагам ги в голяма тава и леко ги смачквам.
Ако се прави по студения начин поставям смачканите плодове в тензух и пресовам,а сока го филтрирам.Слагам захар ,колкото обичате и нагрявам до кипване.Веднага наливам в затоплени бутилки с капачки и ги оставям легнали докато изстинат.
Виж целия пост
# 4
момичета , а аз си търся соковарка, някаква идея от къде може да се закупи
Виж целия пост
# 5
момичета , а аз си търся соковарка, някаква идея от къде може да се закупи
Можеш да си поръчаш онлайн само от Русия. Пиши "соковарка" в google. Има онлайн магазини. Соковарката от алуминий е около 40(4л.)-70 лв(8л)., а тези от неръждавейка стигат 120-180(21л.).
Виж целия пост
# 6
Момичета, можете ли да ми дадете рецепта и инструкция как се приготвя сок в руска соковарка.
Виж целия пост
# 7
Имам инструкция и рецепти, но са на руски.
http://www.metalloposuda.ru/information/sokovarka/
Можеш да увеличиш количеството на захарта, защото с това количество сокът не става много сладък. Аз направих сока от череши 1кг. захар на 5 кг. плод
Вишните направих с 1.5 кг. захар на 5кг. сок.
От 5 кг. плод (череша и вишна) се добиват около 8-10 бирени шишета сок.
Виж целия пост
# 8
Благодаря за бързия отговор и дадените напътствия. Ще пробвам рецептата, пък дано се получи.
Виж целия пост
# 9
Ако искаш скайпа ми е irinauz. Мога да ти изпратя файл с рецепти за соковарка, които съм си извадила от нета.
Виж целия пост
# 10
Правя соковете предимно на око,давам ти малко уклончиви пропорции ,но все е нещо Simple Smile Естествено с повече плод ,по концентриран става сока- на цвят и аромат....сладостта се докарва със захар няма какво да се лъжем  Wink
Аз слагам  плод/череши в случая/ около 1 кг, в огромна тенджера /може би 8-9 л,не знам  Rolling Eyes/ и заливам с вода ,след като поври 10 -тина мин. ,докато поомекне плода и си пусне цвета и соковете,прецеждам с голяма цедка,за да остане само сока.
На 1литър плодов сок,слагам 0,500 гр захар и 1ч.л лимонтозу.След като заври и се стопи захарта наливам докато е врял сок  в  сухи и чисти буркани или шишета .
Ако се прави сок от вишни ,най хубав става с около 60-80 листа от вишна и 400-500 гр вишни плод- сока когато е направен с листа е много по хубав  Peace
Захарта към плодовия сок се слага винаги след махане на плода от сока,защото плода поема голяма част от захарта   Peace.
Това е.....съотношението захар ,течност може да варира,просто по малко ще разреждаш после  Wink
Виж целия пост
# 11
polly, а махаш ли костилките на черешите предварително?
Виж целия пост
# 12
За сок ,не .
С костилките се вари .
На кайсии и праскови махам .
Круши и ябълки също почиствам от дръжки и семки .
Големите плодове,нарязани на парчета .ПО добре си пуска плода соковете.
Виж целия пост
# 13
Мерси.  bouquetСъбота или неделя ще правя и ще докладвам.
Виж целия пост
# 14
момичета , а аз си търся соковарка, някаква идея от къде може да се закупи
ЦЕПТЕР предлага соковарки
http://www.zepter-homeart.com/bg_BG/?m=1010
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия